Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

Kejt.lin odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha mohl by někdo naučit scénáristu psát, režiséra režírovat, kameramana kamerovat a střihače stříhat?!..základ k natočení filmu by měl bejt (když už to neni příběh samotný) alespoň fungující, znalý a schopný štáb...tady se zjevně vážně nezadařilo..tohleto opravdu ne vážení! ..ježiš taková kravina to je, až jsem se z toho rozčílila! ()

KmK 

všechny recenze uživatele

Opradvu kontroverzní dílko. Veškeré klady už zde napsal Anticque, ovšem ti co tento film osuzují mají také pravdu. Já jsem bál opravdu moc, ale možná to bylo tím, že jsem se na to díval sám doma v 1 v noci. Lekací scény jsou važně pekelně husté a to od hororu čekám. Na druhou stranu je to přestříhané a konec je nějaký divný a nedává smysl. Ideální film pro strašení mladších sourozenců. ()

Reklama

RedHot 

všechny recenze uživatele

Nápad je to velmi zdařilý a strašidelný (kdo má slabost pro staré opuštěné budovy, dá mi za pravdu), chopili se ho ale nějací ze řetězu utrhnutí bráchové a zkazili, co se dalo. Po vizuální stránce několikanásobně lepší než po stránce režijní (ačkoliv, nula krát cokoliv je pořád nula). Lekaček si divák za celý film užije skutečně hodně, jakmile se však nemá chytit jakéhokoli pevnějšího podkladu, který by příběh alespoň trochu důstojně stmeloval, začínají ho ti bubáci nudit už po dvaceti minutách a dřív. Strach je zde navozován tak amatérsky a pouťově, že jsem si připadal spíš jako v nějakém plastikovém domě hrůzy či co. Závěrečná pointa je navíc tak nedotažená, naivní a nejasná, že film už nedokáže spasit nic - snad nějaký opravdu kvalitní remake. --- Za co ta hvězdička? Možná se jenom zdráhám přiznat, že jsem úplně promrhal hodinu a půl svého drahocenného života. Spíš to ale bude tím, že odpad uděluji snímkům o poznání horším... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pět hodin, pět pater, pět dívek – a do toho ještě pět duchů. Plus jsou tam tři mládenci, kteří do opuštěné nemocnice posílají zasvěcovat v hrůze mladé tělesně atraktivní studentky, jenže tentokrát se jim situace vymkne z rukou a duchové začnou vraždit. DVD: V bonusech se nacházejí trailery na nestylově jen čtyři jiné filmy, napůl hraná spíše fotogalerie poodhalených dívek z filmu (2:09), nijak objevný a zajímavý film o filmu (21:06) – a to vše bez titulků, plus dvě obyčejné fotogalerie. ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Ač 99% lidí tento film jednoznačně odsuzuje, tak bych jim jen vzkázal, ať se nekoukají na horory, když je to tak strašně nudí a koukají na romatické filmy, kde se aspoň můžou vybrečet.. Film je pro mě směcicí filmu Madhouse s prvky filmu Saw.. Já můžu říct za sebe že jsem se příjemně bavil, až na nudnější konec je film pro milým překvapením, a doufám že podobných filmů se natočí více. Ač jsem jeden z mála, který Tunel msrti chválí, tak jednou příčinou je asi to, že jsem se na ten film nějak zvlášť netěšil, proto nejsem zklamaný s celkového pohledu na film. Herecké výkony, k těm není nic moc dodat, nebylo to na oscara, ale co bys te taky chtěli že jo od prsaté blondýnky, a dalších 4 tzv. modelek...Příběh je lehce zmatený, občas i nudný, ale člověk se vydrží kuokat až do konce bez větších problémů. Co musím uznat je, že film má občasné chyby, ale který film nemá chyby že jo. Atmosféra je na střední úrovni, lekací scény prakticky žádné, až na pár momentů, který mě osobně moc nevystrašily..celkové hodnocení bude po mnohé asi překvapení, ale po velkém rozmýšlení dávám 80% a tedy 4 hvězdy... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Ke konci filmu, kdy pár prchá tunelem, pronásledující postava převrhne vozík na převoz mrtvých. V dalším záběru si však lze všimnout, že vozík stojí opět na kolečkách. (Danny F.)
  • Film uvádí, že lék byl objeven v roce 1958 a že stejného roku bylo také sanatorium uzavřeno. Ve skutečnosti byl lék objeven již v roce 1943 a roku 1952 dostal jeho objevitel Nobelovu cenu za fyziologii a medicínu. Sanatorium bylo uzavřeno o 10 let později, tedy v červnu 1662. (Chufu)
  • Film se natáčel v Louisville v Kentucky a Hollywoodu v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama