Reklama

Reklama

Guyver, supervýkonná zbraň z mimozemské civilizace, je ukryta v těle Seana Barkera. I když Sean plně nechápe zdroj síly, který je v něm soustředěn, snaží se jej nezneužívat. Ale mezihvězdné impérium Kronos se rozhodne Seana zajmout a jeho prostřednictvím za pomoci Guyvera ovládnout planetu Zemi... (MIDO FILM)

Recenze (46)

kitano 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie, ktore po vsetkych strankach prekonava svojho predchodcu. Hlavna zmena - vytratil sa humor a komedialny nadhlad, cely film vyrazne potemnel a taktiez novy hlavny predstavitel je serioznejsi, presvedcivejsi a ako filmova postava skutocne koresponduje s nazvom Temny hrdina. A to, co naozaj ohuri su bojove sceny, ktore sa skutocne daju oznacit za kung fu suboje. Som si takmer isty, ze za nimi musel stat nejaky schopny cinan, ktory uz nejaku tu pracu ma za sebou. Velmi slusna choreografia, akrobaticke kusky a skvela praca z lanami, veru je na co sa pozerat. A co musim podobne ako pri jednotke vyzdvihnut Guyverov kostym, ktory posobi prekvapivo neumelo a plasticky, co hlavne vynika v bojovych scenach. Po pribehovej stranke, znova nieje co vytknut. Je to b-cko ako remen, a na nic ine sa film ani nehra. Klasicky vystavany pribeh a zvraty, smerujuce k finalnemu stretu dobra a zla. Nic viac, nic menej. Aj kvalitne natocene becko moze byt filmovym umenim. Temny hrdina je toho prikladom. (9/10) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Určite o triedu lepší Guyver ako slabučká jednotka. Asi aj vďaka tomu, že Japonci do toho nekafrali. Príbeh už má lepší (rozumej béčkový) scenár, na ktorom sa môže stavať. Prvotný mysteriózny začiatok však ale časom zapadne a záver je už iba v réžii nelogických súbojov s hračkárskymi maskami, aj keď o čosi lepšími ako v prvom dieli. Film však trebalo zostrihať oveľa viac, má zbytočne dlhšiu stopáž, čo sa prejavuje hlavne v strednej - nudnejšej - časti. Chýba mu tiež atmosféra. ()

Reklama

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jsem od malička vyhlížel a nemohl jsem se ho dočkat. Miloval jsem Mutronics a Temného hrdinu se mi naskytla možnost až shlédnout a za několik let na Nově. Bylo to celkem sklamání že film nenavazuje tam, kde skončil první díl a autor vytváří scela nový příběh který opět nemá konec. Na druhou stranu jde znovu o zábavnou akci plnou mutantů, ve které se objevují další věci ze stejnojmeného animovaného seriálu. Škoda že se asi nikdy nedočkáme třetí části kde by byla finální válka s Chronosem, stálo by to za to vidět... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když se jedná stejně jako u prvního dílu o ultra-Béčko, tentokrát jsem byl velmi spokojen. Oba díly mi v době vzniku nějak záhadně utekly, tak jsem jejich shlédnutí musel dohnat až po 13ti letech. A z dvojky jsem byl skutečně docela nadšený. Docela i chápu to vysoké hodnocení tady, způsobené zřejmě spíš nostalgií a vzpomínkami. Tohle je prostě taková oddechovka, kde se hrdina Guyver vlastně pořád mlátí s různýma mimozemšťanama, který jsou každý jiný, docela dobře namaskovaní a na pohled i zajímavý. Celkově bych řekl, že stejně jako u prvního dílu je to spíš záležitost pro mladší diváky. Ovšem výtečné jsou na tomto prostě souboje. Nevím čím to a kdo dělal choreografii, ale tohle je fakt hodně dobrý a kvalitní "martial arts", kde bez zbytečných střihů si to příšery a Guyver rozdávaj fakt efektně a "fighty" jsou vyloženě koukatelné a zábavné. Nechtělo se mi věřit, ale prostě paráda ... (Doporučuji nejdřív shlédnout první díl a pak druhý ...). ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

To bylo tak krásně béčkoidní. Jen škoda, že tak levně béčkoidní. I když se film datuje k roku 1994, vypadá jako by byl natočen spíš v polovině let 80. Na druhou stranu je Guyver jeden z nejcoolovějších hrdinů. Rychlý jako blesk, s božskými reflexy a vždy útočí jako první. To zasazené do celkem slušného příběhu se skvělým finále. Filmu bych vytknul dvě věci a to herecké výkony (zejména Kathy Christopherson byl hodně velký omyl) a už zmíněnou levnost, která je vidět ve všech částech filmu, ovšem kromě akčních scén, protože souboje byli dobře zvládnuté a vypadali efektně. Prostě béčko jak vyšitý a tak to mám rád. 70 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Přestože kostra příběhu - boj proti společnosti Kronos - je stejná jako v anime Kyōshoku sōkō Guyver (1989), režisér Steve Wang se rozhodl vytvořit úplně jiný příběh, který se o a původní anime nebude opírat. (ČSFD)

Reklama

Reklama