Reklama

Reklama

Eoneunnal kabjagi cheotbeonjjae iyagi - D-day

  • Jižní Korea 어느날 갑자기 세번째 이야기 - D-day (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hrůzy, které zažívaly dívky na středních školách vlivem sadistických praktik učitelů či vzájemné rivality mezi sebou, se zdaleka nevyrovnají otevřenému teroru, jemuž jsou podrobeni odpadlíci přijímacích zkoušek na vysoké školy. Uvnitř vězeňsky koncipovaného internátu, který má neúspěšné školačky připravit na nový pokus o složení vstupního testu na prestižní univerzity, propuká otevřený konflikt mezi dívkami a nelítostnými vychovatelkami. Film je v první řadě pojatý jako klaustrofobické drama a prvky převzaté z výrazové palety hororu zde stejně jako motivy vězeňských snímků pouze znásobují působivost a vypjatost ústředního konfliktu. Příběh byl inspirován reálným internátem, do něhož ambiciózní rodiče posílali své syny a dcery, kteří neuspěli u přijímaček. [Filmasia 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

maddy 

všechny recenze uživatele

Je známe, že kórejske horory v posledných pár rokoch mierne upadajú, teda až na pár výnimiek. A jednou z nich je určite D-Day - Roomates zo série 4 Horror Tales. Príbeh z dievčenskej školy disponuje zaujímavým prostredím a vynikajúcou atmosférou, ktorá mi pripomenula viac ako špičku tohto žánru A Tale Of Two Sisters. Dej je pomerne jednoduchý, i keď divák si musí určité veci domyslieť, lebo prílišným vysvetľovaním sa tento horor moc nezaoberá a skôr kladie dôraz na pomalšie budovanie atmosféry. Ak očakávate od hororu jednu lakačku za druhou a akčný strih tak na to to zabudnite, ak však hľadáte v danom žánri niečo nové rozhodne odporúčam D-Day. Ja som to už videl 4x a stále na mňa zapôsobil rovnako. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Filmasia 2008] Atmosféra internátu, kde se kdysi stalo cosi hrozného a kde bachařky dohlížejí na to, aby jejich svěřenkyně pilně studovaly, je nádherně depresivní, a jak se postupem času začínají dít divné věci a atmosféra houstne, tak se bojíte, kde zas co uvidíte. Jak už tu ostatní psali přede mnou, tak závěr film hodně shazuje, ale otevřené konce mi hlavně u hororů většinou nevadí a divák může popustit uzdu své fantazii. Bude příští rok obnovená výuka? A co když byl závěr vysvětlen? Jen mi u téhle varianty nesedí vznik té pohromy na konci. Kdoví jak to bylo myšleno. ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po dlouhé době zase jednou střihl horor a dle mojí vlastní jednoduché definice funkčnosti hororu (tj. jestli jsem se bál:) musím dát dobré hodnocení. Přestože je hlavně konec je zmatený a vůbec nevysvětluje, co se ve škole dřív stalo, tak jsem se většinu bál a byl napnutý jak šňůra na prádlo ve vojenské akademii. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

D-Day je film dvou tváří. Je však nezbytné říci, že na mě už hodně dlouho takhle žádný film nezapůsobil a nezanechal ve mně velmi zvláštní pocity. Po psychické stránce se to tvůrcům povedlo na výbornou a jejich ztvárnění šikany, teroru a psychického zhroucení je opravdu dokonalé. Téměř až do samého závěru jsem se do filmu opravdu zažral a proti vybudované atmosféře ani hereckým výkonům nemám absolutně žádné větší výhrady. Jenže velice podivný závěr mi lehce pokazil celkový dojem. Přestože je pěkně krvavý, tak mi jeho urychlení a především střih moc neseděl. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Na dívčí internátní škole panuje tuhý režim, jenž si moc nezadá s vězeňským. Mříže a kamery jsou všudypřítomné, nechybí samotka, děvčata nosí erární teplákovky, číst učebnici musí i ve frontě na tác se šlichtou a despotická vychovatelka při jejich sledování pevně svírá v rukou rákosku... Hláška "Studuj tvrdě!" tu nabývá nového významu a jakýkoliv vzdor a vyčnívání z řady se tu netoleruje. Zneklidňující náznaky dávají čím dál více tušit, že se to v chladných prostorách dívčí koleje pěkně zvrhne... Po třech předchozích ne moc zdařilých příbězích, se z posledního článku do skládanky 4 Horror Tales překvapivě vyklubal solidní psycho horror. Slušná atmosféra, zajímavé prostředí, nějaké ty zdařilé krvavé efekty... Přestože Roomates nejsou žádný zázrak, pozdvihávají o pár pídí nahoru zplihlý a zpráchnivělý prapor korejského horroru. Doufejme, že nebudou dlouho osamoceny... 7/10 ()

Galerie (10)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama