Reklama

Reklama

Jokohama kaidaši kikó

  • Japonsko ヨコハマ買い出し紀行 (více)

Obsahy(1)

Robotka Alfa Hatsuseno provozuje v poklidném postapokalyptickém světě zatopených měst kavárnu. Moc zákazníků nemá, ale to jí dává spoustu času na rozjímání. Jednoho dne dostane fotoaparát a tak se vydá fotit na svém mopedu. Vzhledem k její povaze ji jistě napadne spousta zajímavých myšlenek. Toto anime je jedno z nejlyričtějších, v podstatě postrádá jakýkoliv děj. Téměř celé stojí na vnitřním světě Alfy, a na tom, jak vnímá svět vnější. Yokohama Kaidashi Kikou je adaptací několika kapitol stejnojmenné mangy. (Subjektiv)

(více)

Recenze (12)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Kdo se trefí do anime náladou, má vyhráno a krásnou hodinu před sebou. Kdo neví, co to vlastně spustil, asi rychle vypne a zapomene. Zde je očividně většina lidí poetického ražení. Proto je hodnocení tak dobré a já s ním nemůžu nesouhlasit. Ono se taky asi nenajde moc lidí, kterým by se anime nelíbilo, dokoukali jej a ještě si dávali práci s vyhledáváním zde :-) ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

11 let tvořil Hitoshi Ashinano nostalgický svět v němž čas plyne stejně pomalu jako vlny ukusující stále větší díl z kdysi hustě obydlené Kanagawy. Film není ničím jiným než malou pozvánkou, jejíž tichá atmosféra se může stát i vaší předehrou k ještě tiššímu listování překrásnou mangou, která pokud není uměním, jistě s ním hraničí. ()

Reklama

ing.man 

všechny recenze uživatele

Strašné anime. Vůbec se na něj nedívejte, neběhá tam nic prsatého, nic v dráždivém negližé ani jeden seifuku !! Žádnej padouch, či souboje mečů. Žádná tvrdost života filozofujícího poloboha.... Kde je ten pitomý fatalismus?!! ......... Nikde. Tu krásu spatříte pouze budete-li absorbovat, nasávat či saturovat. Nechte mysl stranou. Dovolte srdečnímu svalu aby vám rozeběhl ten proud v žilách trochu víc, než je obvyklé. A snímek vám sdělí to "nejkratší jméno podstatné". ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tohle anime v sobě neskrývá děj, akci, humor. Vlastně skoro nic, kvůli čemu normálně lidé filmy sledují. Přesto patří k mým nejoblíbenějším. Alfa občas fotí, češe se, mívá návštěvy, jezdí na mopedu, vaří kávu... Vše, co uvidíme jsou jen drobné epizodky z jejího běžného života. Někoho to bude nudit, jiný by hned s chutí poseděl s Alfou u kafe. Já i přesto, že kafe nepiju. Takový poklid snad nevyzařuje z žádného jiného anime dílka. A různé postřehy Alfy rozhodně nejsou nezajímavé. Výtvarně je YKK zpracováno příjemně, velmi připomíná mangu. Animace není nijak výjimečná, ovšem při nedostatku akčních scén o tom asi nebudete přemýšlet. ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit, že tohle anime je opravdu o ničem. Přesto – nebo možná právě proto – má úžasnou, klidnou atmosféru, která mě naprosto pohltila. Příběh o robotce Alfě, která jezdí na mopedu a poznává svět mě svou atmosférou zaujal víc než podobně laděné Haibane renmei. Nemůžu dát míň než plný počet. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama