Reklama

Reklama

Žraločí vody

(festivalový název)
  • Kanada Sharkwater
všechny plakáty
Trailer

Žraloci tu žijí už více než 400 miliónů let. Byli tu dokonce 150 miliónů let před příchodem dinosaurů. Přežili všechna období zániku, při kterých zmizelo z naší Země téměř vše živé a přesto by mohli být vyhubeni... Proč? Díky lidské nenasytnosti. Rob Stewart natočil pozoruhodný dokument, který nám ukáže pravou stránku mořských predátorů a vyvrátí mylné domněnky, které si o nich lidstvo za mnohá staletí vybudovalo. (Krouťák)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený, krásný a zároveň smutný dokument Roba Stewarta. Nádherné podmořské záběry z Kostarických vod i Galapág (žraloci, želvy, lachtani, delfíni,atd…) a oproti tomu všudypřítomná smrt desítek, tisíců, milionů žraloků převážně kvůli jejich ploutvím (žraločí polévka je ve světě považována za delikatesu a pokrm bohatých) – obchod s nimi zdatně konkuruje i vynáší jako ten s drogami. Líbilo se mi, jak se snažili ochránci bojovat s pytláky – jak potápěli jejich lodě, ale bohužel zároveň museli bojovat i s podplacenou policií, úředníky a politiky. Smutné záběry na tolik mrtvých zvířat a ne vždy šlo jen o žraloky. Zajímavé bylo i to, jak se tvůrci snažili vyvrátit fámy o žralocích a dávali různá přirovnání… ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dobře zpracovaný dokument. Stejně jako The Cove musí mít účinek i na lidi, kteří mají se zvířaty vztah minimální. Je šílené, jaké jsou lidi kurvy! A všechno je jen a pouze o prachách!!! Skvělý dokument! Snad bude mít kýžený úspěch. Škoda, že někdo takto neloví i lidi, hned by to tady na té planetě vypadalo jinak. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Občas sa mi zadarí a dostanem sa po dlhom čase k dokumentu, ktorý ma dokáže tak uchvátiť, že o ňom dokážem po tom s každým kecať a hrať sa na múdreho ešte aspoň týždeň, po dopozeraní. Sharkwater je jedným z nich. Vždy som považoval oceány za fascinujúce miesta, ktoré obsahujú v sebe nevyčísliteľný zdroj príbehov. Rob Stewart podáva obraz žraločieho sveta z neuveriteľnou jemnosťou a zanietením. Vysvetľuje, poukazuje na problémy súvisiace z lovom a v neposlednom rade aj šokuje. Film predstavuje boj človeka o záchranu toho čo miluje a širší kontext potreby niektorých živočíšnych druhov a ich záchrana pred vyhubením, je len dôkazom že to každému nie je jedno. Porovnávanie rôznych názorov na jednej strane vzbudzuje hrôzu na strane druhej smiech a rozpaky. Všetko je to perfektne vyvážené a hlavne plavba medzi žralokmi je neuveriteľne krásne nasnímaná. Rozhodne jeden z najlepších dokumentov na túto tému aké som mal možnosť vidieť a nebojím sa povedať, že chcem o žralokoch a ich záchrane vedieť viac. Pozoruhodný dokument s pekným posolstvom. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Nechci filmu brát jeho úžasnou myšlenku a poslání, ale mě to chvilkami celkem nudilo - je sice plný krásných záběrů a cenných informací, ale přišlo mi to tak trochu "mišmašově" seskládané dohromady. Což mělo za následek, že jsem se ve filmu až ztrácela a musela jsem přemýšlet, co tím ten chlápek chce vlastně říct. Vzhledem k závažnosti tématu si myslím, že film mohl být zpracován lépe. 60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mě tento dokument teda příliš nezaujal. Svoji výpovědní hodnotu má, to je jasný. Ale na můj vkus je to podáno až moc násilnou a emočně vyšperkovanou formou. Normálnímu přemýšlejícímu člověkovi je jasný, že vybíjení žraloků v takové míře není správný. A stačí mi to říct jednou, nemusím vidět X smutných scén vypovídajících o zacházení rybářů se žraloky a už vůbec nemusím slyšet 10x za pořad, jak to jsou výjimečná zvířata, že tu byly dávno před námi a že jejich pověst je nesprávná a je to pouze lidský výmysl založený na filmu Čelisti. Nechci nijak schazovat to, o co se autoři dokumentu snaží, moc dobrá práce, ale dokument sám o sobě mě svoji formou zklamal. Nakonec ani tak nešlo o to, jestli se žraloky podaří zachránit, jako spíš o to, jestli se podaří zachránit nohu hlavního hrdiny... Dokument založený na dobré myšlence, ale zpracovaný na můj vkus moc emočně, aby diváka dostal do kolen, zamiloval si žraloky a nenáviděl jejich rybáře. Tak jednoduchý to podle mě není. Čekal jsem prostě něco jinýho, něco víc. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama