Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Sleuth
Trailer 2
Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, 2007, 86 min

Obsahy(1)

Slídil je remakem stejnojmenného filmu z roku 1972, který byl ověnčen čtyřmi nominacemi na Oscara a v němž si též zahrál sám Michael Caine. Tentokrát se ve filmu vrací v roli opačné, v roli milionářského autora detektivních románů, který si měří schopnosti s nezaměstnaným hercem (Jude Law) ve smrtelně vážné a vážně zamotané hře s hrozivými důsledky. Film byl v roce 2007 nominován na Zlatého lva na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. A na stejném festivalu též obdržel cenu The Queer Lion, která je udělována filmům reprezentujícím aspekty homosexualního života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (188)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Branaghův Sleuth originál, určitě bych mu minimálně hvězdu přidal, ale on je jen přetočením skvělé adaptace geniální hry. Branaghovy hrátky a vychytávky nejsou nezajímavé, Caine výborný, Law méně, jenže chlad a odtažitost domu nejenže reflektuje Caineovu postavu příliš okatě, ale navíc působí nesympaticky i sama o sobě. Tempo a napětí místo aby pomalu stoupaly, jako u každé dobré detektivky, tak postupně klesají jako erekce při sexu s frigidkou a poslední třetina je po úchvatné první a výborné druhé už jen smutná. Myslím, že třemi hvězdičkami nad tímto Sleuthem hodně mhouřím oči, tak rychle dopsat a potvrdit, než si to rozmyslím. :)) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Bylo to umělý, nevěřil jsem tomu ani vocas na koncu páteře. Nevěřil jsem tomu ani vymáčklej jebák. Nevěřil jsem tomu dokonce ani mrtvou sardinku s mejkapem, kdyby tam nějaká byla. Herci to zahráli dobře, to nemohu říct (sorry, je to parafráze na cimrmanovo Učí se dobře, to nemohu říct. Ve skutečnosti to ale zahráli dobře). Každopádně mě to odradilo od toho, abych se podíval na původní kousek s Olivierem. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Whether I love her or not, I found her, I've kept her, she represents me. 1) Pětihvězdičkoví komentátoři vcelku výstižně popsali, proč se na film podívat. Odkazuji tedy na ně. Jenom ta slídilská kamera mi připadá poněkud nefunkční, nějak mi nedošlo, proč tam vlastně je. 2) Zvláštní pozornost si zaslouží vedle vynikajícího 74letého Michaela Caina i přitažlivý 35letý Jude Law s báječně štíhlou postavou. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Pusťte si tohle, Polanského Venuši vkožichu s fenomenálním Mathieu Amalricem a Medemův Room in Rome. Alternativní způsoby, jak vyjádřit a prožít obohacenou skutečnost, vysokooktanovou pravdu. Kdysi někdo řekl, že zbabělci umírají tisíckrát, kdežto odvážní jen jednou. Až uvidíte tyhle filmy, nejpozději pak byste měli vědět, že odvážní především žijí tisíckrát, kdežto zbabělci ani jednou. Ovšem mluvíme tady o odvaze mysli, o přitažlivé odvaze mysli nacházet rozmanité složité zoůsoby, jak vyjadřovat a prožívat veškerou skutečnost, k níž se nechám přijít... a pakliže se takové mysli potkají dvě, balet může začít. Tři filmy, tři sožitá baletní představení, během nichž odvážné a vzájemně se přitahující mysli prožijí stovky alternativních životů, anichž by se odchýlily od pravdivosti toho, kým jsou. Naopak, s každou další piruetkou a odbočkou a trikem se o to přesněji jedna druhé dourčují. Fascinující, svůdný tanec odhalující v mámivých závojích mnohotvářnou pravdivost základní skutečnosti, která je v každé osobnosti pouze základem, pobídkou, ingrediencí, žetonem, prvotní polévkou, stavebnicí, abecedou. Teprve vztahy odvážných hráčů dají oběma stranám s jistotou rozpoznat, kým vším kdo není, i kým vším kdo je. Dojít si na dno, na hranici, osahat vlastní limity - to vzácné požehnání střetnout se s někým, kdo nám umožní se alespoň někudy v tomhle omezeném a omezujícím světě naplno rozvinout. Okamžiky nespoutaného tvarování, štěstí poznání, ať už to skončí jakkoli. *~ ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Konverzační filmy mám velmi rád, ale tenhle se mi moc nelíbil. Herecké výkony jsou kvalitní, obvzláště Michael Caine. Bohužel chyběl nějaký moment překvapení, lepší atmosféra a zručnější režie (přeci jenom Kenneth Branagh je spíše herec). Původního Slídila jsem neviděl a to je velká škoda (určitě v co nejbližší době napravím). Navíc musím plně souhlasit s komentářem Soweekiho, protože tohle je opravdu dílo spíše pro divadelní prkna než pro televizní inscenaci. Dvě a půl hvězdičky, ale spíše je to ke dvěma..... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama