Reklama

Reklama

The Execution of Mary, Queen of Scots

všechny plakáty
Krátkometrážní / Historický
USA, 1895, 1 min

Obsahy(1)

Minutový krátkometrážní snímek zobrazující popravu skotské královny Marie z rodu Stewartovců. Kvůli pro tehdejší dobu nezvyklému využití triků při natáčení popravy mnoho diváků věřilo, že poprava byla skutečná. (ČSFD)

Recenze (25)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu šlo jistě o „šokující“ video a chápu tehdejší diváky, že považovali tohle za „reálné“. Je to kus historie a z tohoto hlediska mi nezbývá nic jiného, než tvůrcům zatleskat. Je to ovšem moc krátké na to, abych se tu více rozepisoval. Nicméně si musím trošku rýpnout – popravčí se mohl alespoň trefit toho špalku – figurína byla více než zřetelná...Jinak mám ovšem tyhle staré snímky opravdu hodně rád. ()

anyonecek odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle můžu dát jen jako odpad a to z důvodu, že 18 sec. video není film. No každopádně dnes už mi to nic neříká a docela je mi jedno jestli to byl první natočený horor a nebo ne, ale když už si dali práci s tím střihem, tak proč ten kat sekl tou sekerou někam do zad a ne alespoň do krku, aby to vypadalo, že opravdu tu hlavu usekl. A tohle byla veliká chyba i na rok 1895. Navíc jen tak mezi námi když to střihli, tak ta hlava byla úplně jinak otočená než předtím. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Nemohu hodnotit jinak. Nejkvalitnější, nazvu to pravými jmény, vražda na filmových plátnech vůbec. Něco úžasnějšího jen tak neuvidíte.Staroba tohoto filmu tomu nijak, ale vůbec nijak neubírá. Filmový trykař byl frajer s dlouhýma rukama, kalhotama a počítačovou nejmodernější technologii, když tohle dělal. Ale ta technologie byla v jeho mozku. ()

Zajímavosti (4)

  • První film, který byl veřejně promítán. (Kulmon)
  • Poprava byla natolik realistická, že se někteří diváci domnívali, že žena (kterou hrál Robert Thomae) ve scéně skutečně ztratila život. (Kulmon)
  • Film byl natočen během jednoho dne. (zdeny99)

Reklama

Reklama