Reklama

Reklama

Cirque du Soleil: La Nouba

(divadelní záznam)
  • Kanada Cirque du Soleil : La Nouba (více)
Dokumentární / Hudební / Rodinný
Kanada, 2003, 90 min

Režie:

David Mallet

Obsahy(1)

Kouzelný cirkusový mejdan plný podivných bytostí a úchvatných výkonů... Uklízečka vstoupí do dveří tajuplného podkroví a začnou se dít věci: odkudsi se vynoří různé svérázné postavičky a začne bláznivý rej plný neuvěřitelných událostí. Čtveřice bíle oděných bláznů, dívka v kostýmu ptáka, silácký Titán, rudě oděný Pierot, dva vypečení klauni a další bytosti provedou užaslou uklízečku kouzelným cirkusovým světem. Střídají se v něm neuvěřitelná čísla, ať už je to dvojice na tzv. německých kolech, dívenky s diaboly, vzdušný balet na hedvábných šálách, akrobati na hrazdách šestnáct metrů nad zemí nebo skoky na několika trampolínách s použitím zdí, oken i střechy domu... Francouzský výraz „faire la nouba", ze kterého je název představení odvozen, znamená flámovat nebo hýřit. Jedno z nejúspěšnějších představení kanadské zábavní společnosti Cirque du Soleil patří mezi show se stálým působištěm. Odehrává se desetkrát týdně ve Walt Disney World Resort v Orlandu na Floridě. Premiéru mělo 23. prosince 1998, záznam byl pořízen v roce 2003. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

nadherne vystupenie!! Cirque du Soleil dokazuje, ze spaja najlepsich artistov, ktorim vidno na tvarach radost s akou prezentuju svoje vystupenia divakom. Jednotlive cisla doslova balansovali na hraniciach ludskych moznosti a odvahy. Medzivystupenia "klaunov" boli tiez riadne nad urovnou. A zaverecne vystupenie snad ani komentar nepotrebuje. Samozrejme ani hudbu nemozem vynechat a chvalim nadherne skladby. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Zatím to nejlepší od CdS, co jsem viděla! Každé číslo perfektní, famózní. Uááá. Co všechno se může dít v jednom nevšedním podkroví, kam se zatoulá uklízečka a tím otevře vstupní dveře jiným světům. Všechno, co využili se na půdě dá najít - staré obrazy, hračky, šňůry, starý nábytek, kola, atd. Ani klauni mi nepřišli otravní jako jsem si z předešlých zkušeností navykla. Krásné kostýmy, nádherná hudba, jako vždy. Úžasné spojení baletu, divadla, cirkusové komedie a akrobacie. Nejvíc obdivuju všechno, co předvádí ve výškách, jelikož jsem člověk, kterému se často dělá zle i při pohledu z balkonu za zábradlím, takže jsem většinu představení La Nouba tajila dech, hlavně oceňuju ty provazochodce a skokany na "houpačkách"...a z pozemních čísel se mi hodně líbily ty tři malé asijské panenky, ale i ty kruhy hned na začátku byly něčím neotřelým. No prostě jedno bezvadné číslo za druhým. ()

Reklama

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Když hodnotíme Cirque du Soleil samozřejmě nehodnotíme zpracování dvd, které ním dík Pánu Bohu tvůrci nabízejí k požizku z umění téhle famózní společnosti. Hodnotíme dané představení a abych byl objektivní vůči ostatním zatím viděným show, tak ubírám jednu z hvězdiček. Vidět to na živo (což se mi zatím poštěstilo jen u představení Saltimbanco) asi bych byl výhrady nenašel, ale La Nouba se mi zkrátka esteticky a umělecky líbila o něco míň, než ostatní show - například nádherná Kooza. Šlo o kostýmy, o hudbu, o charaktery postav artistů i klaunů a i o děj obecně. Samozřejmě se nenechte odradit - show je to velkolepá a některá čísla jsou skutečně k nezapomnění :) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších Cirque, které jsem viděl. Přesně tak to mám rád, pěkně to odsýpá, žádné 10ti minutové pauzy prokládané trapnými tanečky a vyplňováním děje nesmyslnými scénkami. Co vystoupení - to úžasné představení. Líbí se mi, že Cirque má stále co nového nabídnout (vystoupení s BMX, žonglování s diaboly). Klauni byli trošku slabší, ale nevadili mi tam. I kontakt s publikem tam byl - mám rád, když si vyberou někoho z hlediště a přidají ho do svého čísla. A na závěr bych vychválil skvěle provedené kulisy a perfektní hudební podklad, a to jak živou hudbu, tak především živý zpěv - jeden z nejlepších, co jsem v Cirque slyšel. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama