Reklama

Reklama

The Gravedancers

  • Slovensko Tanec s mŕtvymi
Trailer

Obsahy(1)

Po prepitej noci na počesť náhle zosnulého priateľa sú Ellison, Harris, a Kira prenasledovaní duchmi detského pyromana, vraha, ktorý zabíjal sekerou a násilníka. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

hladass 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi sympatická duchařina s dobře budovanou atmosférou, kterou postupem času začnou přebíjet opravdu nepovedené digitální efekty až do klasicky wtf finále... A to je škoda, protože Mendez hned na začátku ukázal, že alespoň trochu citu pro atmosféru má a i přes toporné a mizerné herce mohlo jít o slušný kus... Tak snad příště... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na hrob už se plivalo a tady se pro změnu na hrobě tančí. Nebožtíkům se to samozřejmě nelíbí a chtějí si to s tanečníky vyřídit i s úroky. První polovinu filmu táhne hutná atmosféra a čekání na zjevení zla v plné polní. Druhou půlku zabíjí nechtěně vtipný scény a na můj vkus přeplácanej až trapně fantasmagorickej konec. Jedno se filmu upřít ale určitě nedá. I přes poměrně stupidní námět film určitě nenudí. Slabší 3 hvězdy. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, že nejspíš půjde jen o další tuctovou nudnou duchařinu, kde největším ternem bude blikání světel, vrzání dveří, hraní na klavír a šepot – což je k vidění v každém tuctovém filmu. Tady se však tvůrci rozhodli hlavně ve druhé polovině zajít o něco dál a přestože nejde o nic světoborného, docela jsem se u tohoto filmu i bavil. Teror totiž začne nabírat na obrátkách, duchové jsou pěkně démonické bestie (dozvíme se i něco z jejich krvavé minulosti) a hlavně nejednají se svými obětmi v rukavičkách. Což taky příjemně ovlivnilo samotnou atmosféru, která ve druhé polovině skutečně začala nabírat na síle. Je však nutno podotknout, že ne všechny digitální efekty byli povedené, stejně jako rádoby „lekací scény“ a samotný závěr byl rovněž poněkud úsměvný. Co se hereckých výkonů týče, tak tady měli všichni značné reservy k tomu, aby se dali označit za velmi povedené. Dominic Purcell těžil hlavně ze své tehdejší popularity, přesto si nemyslím, že by byl nějak úchvatný herec a tak se svezl na vlně průměrnosti spolu s ostatními. 50% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení v nevlídném podzimním podvečeru. Duchařina Mikea Mendeze se pyšní zejména v první polovině slušnou atmosférou s několika skutečně mrazivými scénami a nabombenými lekačkami. Jak však děj pokračuje a přízraky odhalují své pravé tváře, vytratí se napětí krbovým komínem do luftu. Akční scény, ve kterých divákům skryté síly rubou filmové postavy, mají hodně kladný náboj, avšak když se duchové rematerializují, aby nešťastníkům nasekali pár ran na holou zakrvácenou sekyrou nebo jim podpálili papuče, je výsledný efekt spíše záporný. Samotné finále pak psal scénárista notně opojen silným chlastem. Na takové vylomeniny jednoduše nebyly finanční prostředky. Herci odpověděli na požadavky žánru obstojně, největší osobností je samozřejmě Tchéky Karyo, který se však objeví až v druhé polovině snímku, zatímco Purcellova odulá hlava prakticky nevypadne ze záběru. Poctivých 60%. /After Dark HorrorFest 2006/. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Novodobá duchařina z americké produkce. Ve vlastním příběhu sledujeme skupinku přátel, která po pohřbu svého kamaráda jej jde ještě trošku zapít. V baru jeden z nich dostává nápad, že by mohli kamaráda uctít požitím pár lahvinek přímo u jeho hrobu na hřbitově, což následně provádějí. Posilněni alkoholem a tajemným vzkazem na kamarádově hrobě si trošku zaskotačí na třech hrobech, čímž spustí kletbu, jež je do jednoho měsíce odsuzuje k smrti. Pak už diváka čekají zpočátku lehčí duchařské projevy v domovech prokletých, které záhy přerůstají v děsivé řádění a leckdy i ve zhmotnění mrtvých. Otřesení přátelé se rozhodnou vyhledat pomoc, na kterou je již možná pozdě. Nijak zvlášť dlouhý snímek disponuje jistou várkou napětí, místy slušnou atmosférou a dobrými duchařskými efekty, které bohužel ke konci stopáže působí spíše úsměvně, než děsivě. Snímek se také může honosit kvalitním herectvím a celkem poutavým příběhem, který se tvůrci snaží obohatit starými jizvami ve vztazích mezi jednotlivými postavami. Po řemeslné stránce, až na úsměvné pojetí některých triků, nelze prakticky nic vytknout. Ovšem co dílku jednoznačně chybí, je inovace. Všechno už tu mnohokrát bylo, takže hororového fanouška nemůže dílko nijak překvapit. Výsledný dojem je ničím nevybočující tuctová duchařina, která ničím neurazí, ale také nenadchne. Za mě tři hvězdy. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Po prvej nie príliš vydarenej scéne s mačkou - poškriabala Clare Kramer (Allison Mitchell) - boli zvyšné scény s ňou vyškrtnuté. (beso74)
  • Mužom rozprávajúcim sa s Kirou (Josie Maran), keď sa prebúdza, je scenárista filmu Brad Keene. (beso74)
  • Postava Vincenta bola pôvodne písaná pre študenta, potom, ako úlohu získal Tchéky Karyo, ju prepísali. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno