Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 12 (2012) (série)


Cesta do záhuby (S12E11)

(epizoda)
  • Kanada Heading to Disaster (více)

Obsahy(1)

25. ledna 2010. Na dně moře leží trosky letu Ethiopian Airlines. Proč se stroj, který byl technicky zcela v pořádku a řídila jej zkušená posádka, zničehonic zřítil? Boeing 737 se zřítil jen několik minut po startu z letiště v Bejrútu. Záhy se objevily první fámy o tom, že se jednalo o teroristický útok. Jak by se jinak mohl zřítit letoun, který se zdál být technicky naprosto v pořádku, když ani informace z letových zapisovačů, tzv. černých skříněk, neodpovídají závažnému poškození? Proč začalo letadlo ihned po startu záhadně měnit směr, otáčet se a křižovat noční oblohu, zůstávalo dlouho nevysvětlitelným úkazem. Nehoda odhalila riziko, kterému nedokáže zabránit ani nejmodernější technika. Vyšetřovatelé dospěli k závěru, že havárii způsobila posádka, která byla příliš unavená a zmatená, takže nedokázala adekvátně zareagovat na situaci. Byl to učebnicový příklad takzvaného omezení způsobilosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Bozvav

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytečná nehoda, kolik je takových denně na silnici? Kdyby lidi víc mysleli a mín vymýšleli, bylo by na světě bezpečněji. Jak mohli nechat kapitána takhle makat do rozhthání těla, to nechápu. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Omezení způsobilosti... Zajímavý termín, který ukazuje na chybu posádky, která není schopná pilotovat a řídit letadlo... Njn prostě dokud bude letadlo pilotovat člověk tak se toto bude stávat... :((( Chce to jen kontrolovat posádky a vyžadovat po nich profesionální přístup... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pád do mora v rýchlosti 700 km/h, takže trosky a čierne skrinky sa hľadali veľmi dlho. A to všetko kvôli tomu, že si páni piloti radi vyhodili z kopýtka? Alebo možno bola za tým "len" únava a stres? Opäť sa potvrdilo, že ľudia často zomierajú, lebo ani sami nevedia, kto bude ich let pilotovať a za väčšinou nehôd je ľudský faktor. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V epizóde je zmienená aj nehoda letu Colgan Air 3407, ktorá mala podobnú príčinu a bola rozoberaná v epizóde Na smrť unavení. (ČSFD)

Reklama

Reklama