Reklama

Reklama

Prolínání světů

(seriál)

Obsahy(1)

Osmnáctidílný seriál České televize, produkovaný ve Studiu Budíkov, provádí diváka klíčovými body lidského života ve světle tradic největších světových náboženství. Učí porozumění, motivuje k toleranci a dialogu, podněcuje k zamyšlení nad vlastním životním stylem a hodnotami.

Seznam jednotlivých epizod:  1. Prolog
2. Narození a dětství
3. Cesta k dospělosti
4. Svatba a manželství
5. Jídlo a náboženství
6. Žena
7. Smrt
8. Chrám
9. Buddhistické kláštery
10. Křesťanské kláštery a řády
11. Krása
12. Pouť v náboženství východu
13. Pouť v abrahamovských náboženstvích
14. Modlitba
15. Náboženství a násilí
16. Dialog
17. Nová náboženství?
18. Epilog (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Caminzind odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, myslím, že komentář Bohemáka vše podstatné k tomuto dílu vystihuje: "Kdyby tohle viděli všichni, ubylo by na světě nenávisti." Je to naivní, povrchní, dalajlamovské, halíkovské, havlovské, patetické, extatické a ve svém důsledku i děsivě fanatické. Neboť pod tím vším balastem, pod celým tím majestátem lásky, tolerance, dialogu a sbližování nebezpečně prosakuje neomarxistická doktrína o multikulturní jednotě. Smíchejme všechny krve a staňme se jedním! ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Seriál je ideální prostředek nejen pro nezaujaté seznámení se s kulturami, zvyky, tradicemi a učeními pěti největších a nejrozšířenějších náboženství. Tomáš Halík zde objasňuje a názorně přednáší i to, jak náboženství se netýká jen těch, kteří se považují za "věřící" nebo přívržence určitých konkrétních duchovních směrů či církví. Že náboženství není jen zavřeno pod střechami kostelů a za zdmi klášterů, ale hlavně jak celé lidstvo je nevyléčitelně náboženské - ve smyslu životních stylů, tradic, víry a filozofií - aniž by si to většina lidí, zejména těch, kteří si říkají "nevěřící", uvědomovala. Nejhodnotnější poselství na závěr - Pravda je kniha, kterou ještě nikdo nedočetl do konce. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Tolerance je světu potřeba, a toho se jeden z nejvzdělanějších lidí v naší zemi drží při mapování světových náboženství. Pravda je kniha, kterou nikdo z nás ještě nedočetl do konce... ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle viděli všichni, ubylo by na světě nenávisti. Bravo tvůrcům! Jen trochu chybí náhled na další větší náboženství. ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

zcela příšerné ozvučení, a tím nemyslím jen hudbu. Scéna, ve které dítě při křtu ječí půlminuty, přičemž do toho je něco neslyšně vyprávěno. Zkouknuto "Narození a dětství" a nedozvěděla jsem se nic nového... ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin zeměpisu nebo výchovy k občanství. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o různých kulturách světa. ()

Aktamix 

všechny recenze uživatele

Jasné, přehledné, srozumitelné, příjemné, pluralitní, nenucené...Halík. Neosloví pouze hodně zabedněného jedince. Díky a více těchto dokumentů, které obohacují a nutí přemýšlet. ()

Reklama

Reklama