Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (49)

plakát

Nesmíš plakat (1990) (TV film) 

Neskutečný dokument, klenot. Hluboce se klaním před paní Průchovou za tento dokument. Ale největší respekt a úctu chovám k nespravedlivě souzeným, vězněným a týraným ženám a jejich dětem.  Neexistuje hodnej komunista. Smrt všem těmhle zmrdům.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Nádherná exteriérově vizuální dojmologie o smyslu života, která bohužel scénáristicky a příběhově imploduje do sebe, jelikož není moc čím podpírat. Pár scén parádních (pilot vrtulníku, snění o Walterově šéfovi,...) velmi dobrý soundtrack, ale jinak? Příběhový popcorn, neurazí, nepřekvapí, ale nic nezanechá...dobrá žvýkačka pro oči na dvě hoďky.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Velmi dobré fantasy se smyslem pro suchý humor. Nejvíc sem se bavil v případě mrtvých bratrů a jejich veselému glosování jak někde fotbale. Kdyby to mělo dvojnásobný rozpočet na triky tak pokud bych se měl večer podívat na dobré fantasy, tak sáhnu po Hvězdném prachu než po jakémkoli Pánu Prstenů...Ale stejně super prožitek 4 a půl hvězdiček pro hvězdný prach.

plakát

Vzpomínky na lásku (2004) 

Snaha o ubránění se slzám byla úspěšná prvních 100 minut. Poté totální kapitulace. V dnešní cynické a chladné době je toto dílko absolutním zjevením. Krásný film.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Death or Exile? Death by exile! Před samotnou projekcí jsem poslechl doporučení a zhlédl předchozí dva nolenovi netopejry. Díky tomu můžu s klidem říci, že to je nejlepší zakončení trilogie, které znám. Dokonce to překonává i moje nejoblíbenější Kmotry. Nejdříve musím zareagovat na nejčastější věc co lidí kritizují - překonbinovanost děje. To je možná z části fakt, ale víc to vypovídá o kriticích samotných. Nohlen totiž prezentuje takový spektákl, neuvěřitelně koncentrovaný, že člověk to nemůže vše lehce vstřebat. Čili kritici překonbinovanosti, by si měli rezervovat druhou a třetí projekci a nasát to co už na první nedali. Technická stránka věci, kterou jsem měl tu čest vidět, slyšet a cítit v Imaxu je dokonalá. Nevím čím to, ale pokud byl Batman jednou zlomen, tak už to není suveréní netopejr z BB a TDK, ale byl to asi záměr. I tak jsem mu fandil, avšak až v posledních 15 minutách. Bez Catwoman bych se obešel, ale je jednoznačně přínos a nastoluje dobrá dilemata. No ale proč je pro mne TDKR ještě lepší než předchozí dva? Je mnohem intenzivnější a především je zde Tom Hardy a Bane. Dostal minimum výroazových prostředků (oči, svaly, choreografie), dostal mnohem méně prostoru ve scénáři - přesto je naprosto famózní a skoro až do konce mně bavil nejvíc ze všech postav, dokonce jsem se přistihl, že mu i fandím. Je to totiž pořádnej charakter! Je konzistentní po celou dobu filmu, ničí, zabíjí, nediskutuje, nevtipkuje, víc co chce, ví jak toho dosáhnout, má převahu, nedá se zastavit. Joker tvrdil, že je agentem chaosu a neplánuje, ale měl perfektně naplánovanou loupež banky, naplánovaně přepadával či likvidoval vrtulník, a finální akce se dvěma lodičkami mi taky nepřipadala bez plánu....Ale Bane, se nikdy neodchýlí od jeho profilu, nebere jako rukojmí jen pár lidí na lodích, ale rovnou celé město! A všechno to utáhl skoro pouze očima, prostě jako Leoneho westerny. Ostatně Zimmerova muzika povznáší celý film o třídu víš, stejně jako Harmonika theme v Tenkrát na západě. Jasných 5* a rozhodně vidět znovu! Let the Games begin...

plakát

Hranaři (2011) odpad!

Jednoznačně trezorová záležitost, která by měla být chráněna před lidmi. Je to absolutní zlo a v kině jsem pocítil paralýzu z bizardnosti na kterou jsem z vlastních daní přispěl (naštěstí jsem neplatil a tak jsem nepřispěl podruhé). Existencionální trýzeň, uff. Co bylo cílem filmu? A pro koho vlastně? Po 3 minutách nevíte, kdo je kdo, kdo proti komu, a proč. Scénář alkoholika Klempíře je jako opravdový wonderland a ty dialogy a hlášky jako: "Pamatuješ si na Voloďu?"; "Ser na to!"; "Mladá fronta je to nejhorší co nás mohlo potkat"; "Ohlašte pana Nikoho"; "K panu Holému žádný výtah nejezdí"; "I love you,..." Hotový hláškostroj! Střih neuvěřitelně špatný, rušivý, neprofesionální. Kamera je lepší v skutečné reklamě na Peugeot a ne v tomhle produkt placement pekle (Samsung, KB, Apple,...). Herci: Saša nehraje, Brožová jakštakš, Etzler - ....děsím se, že by ke mně přišel zítra jako čert (budliky budliky), Dejdar - pokud to měla být parodie na Corleoneho na úrovni gymnaziálních představení pak supr, Postránecký "chce se mi zvracet" (Černí Baroni), a dál je tam ještě asi 15 postav co nejde ani popsat....tak snad ten Langmajer byl chvílema veselý (i když zase ta zcela nevkusná mr.ačka s holohlavou modelkou, tfuj) a Tříska dokud nemluvil. Muzika je vata bez které by některé dialogově katastrofické scény implodovaly do sebe (hlož-sláma kuřba doutníků), ale díky aspoň za ni. Pokud zde někdo tvrdí, že normální člověk neví "jak to chodí" a tenhle film to pomáhá rozkrávat tak musím říci - ho.no! Skutečné korupční sítě jsou do jisté míry profi - tohle je A-class amatéřina, které si z diváků dělá velkou srandu. Kněžna Libuše aspoň byla zábava, tohle byl hnus.

plakát

Nirvana: Live at the Paramount (1991) (koncert) 

Není co řešit...právě jsem se dodíval na závěrečnou demolici a můžu s klidem prohlásit, že tohle je nejlepší koncert Nirvany zaznamenaný na film...bezpochyby. Oproti Readingu kapela hraje ještě mnohem líp, prostředí je pro garážový styl mnohem vhodnější a intenzivnější než obrovský festival. Setlist je absolutní bomba! Všechny songy odehrané zcela na max a sehraně. Kurt do toho dává všechno, Krist se mi moc líbil (hraje bez bot), a Grohl minimálně v tu dobu nejlepší bubeník na světě (neskutečná dynamika úderu). Kvalita záznamu je taková, že se tomu ani nechce věřit. Různé zvukové stopy na výběr budu ještě zkoušet. Pro mne nejlepší hudební koncert na DVD co jsem kdy viděl...nakupte pivo, zapalte cigaretku a vydejte se proti proudu času na na super koncert!

plakát

Pelíšky (1999) 

Matko neser. Velmi prohláškovaná věc, kde excelují skvělý herci. Původně za 4, ale jelikož taky trochu zraju...tak je to za 4 a půl...antidepresivum pro věechny situace

plakát

Big Lebowski (1998) 

Režie, herci, příběh....vše do sebe neskutečně zapadá...."To si odsereš Lebowski". Kult!

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Velké překvapení! Vůbec jsem nevěděl o co jde, ale i přes komplikovaný scénář...je to super bio. Ta komplikovanost v příběhu se Nohlenovi podařilo mnohem lépe ukočírovat než tomu bylo u Inception. A Bowie jako Tesla? No tak to je třešnička. Prudce dobré!