Reklama

Reklama

Závěť

  • Srbsko Zavet (více)
Trailer

Starý muž jménem Živojin Markovič, žijící v odlehlé vesničce, se modlí, aby jeho vnuk Cane odjel do města, prodal svou krávu a přivedl si manželku. Ve městě se má setkat s dědečkovým nevlastním bratrem, ale ten už nežije. Místo toho se setká s jeho dvěma vnuky, dvěma dobrosrdečnými bratry, kteří jsou ale drobnými zločinci a odborníky na demolice. Cane si s těmito muži brzy rozumí a také se zamiluje do školačky Jasny, kterou si chce vzít, aby splnil slib dědečkovi. Zaplete se do rodinných záležitostí této dívky, zachrání ji i její matku před prostitucí a gangstery, které vede muž jménem Bajo. Vrátí se s nimi do vesnice včas, aby navzdory gangsterům oslavili Živojinovu svatbu se sousedkou. I když Bajo a jeho banda dělají, co můžou, aby všechno zmařili, konají se svatby dvě. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie, trikrát nie. Mám z toho rovnaký pocit, ako z Felliniho a Jakubiskových filmov neskoršieho obdobia tvorby. To, čo v ich začiatkoch bolo zaujímavé, neobvyklé a ozvláštňujúce celkový dojem z ich filmov, to v neskoršom období amarounovo narástlo a stalo sa samoúčelným. Očarovanie režiséra vlastným egom zabrzdilo jeho kreativitu a v procese samovykrádania sa začal točiť, ako veverička v kolese. Nemám najmenší záujem sledovať zbierku bizarností z dedinského prostredia a s námahou hľadať to čo ich spája. Hľadať a nenachádzať to, čo chcel pán režisér oznámiť divákom. Cítil som sa pri sledovaní tohto filmu skôr ako v cirkuse, než v kine. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Filmy Emira Kusturici jsou tak trochu šílené, střelené - zkrátka horkokrevné. Se Zavetem ať se ale popere každý divák raději individuálně. Konkrétně já jej považuji za střepinu v Kusturicově jinak horkokrevně vyváženém vesmíru. Spousta scének ve mě sice opět vyvolala celkem slušné záchvaty smíchu, ale v druhé polovině už dostává slovíčko CRAZY nový rozměr. Také nevím, o čem tentokrát, narozdíl od ostatních Kusturicových děl, jeho film vlastně vyprávěl. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina filmu sa rozbieha dosť zvolna, môže vás aj napadnúť film vypnúť. V druhej sa zprehladní zápletka, postavy dostanú kontúry a viete, kto je kto a aký stupeň psychopatizmu predstavuje. No a tretia tretina je už čistá kusturicova divočina, kde nechýba nič, čo od neho čakáme. Podľa mňa typický režisérov film, čo znamená, že sa už opakuje, ale keď to stále funguje a filmy netočí každý rok, tak to vôbec nevadí. Prekvapil ma záujem balkáncov o taliansku futbalovú ligu. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Kusturica opět pracoval svérazně jak s režií tak scénářem.Klasika.Z jeho tvorby nemám pocit že si z lidí na Balkáně dělá srandu  ale že ti lidé si to tam užívají.Na rozdíl z dojmu z našich filmů.Kusturica nepreferuje nějaké velké okecávačky ve scénáři  aby tím zabil čas ale věnuje se akcím, což je velmi náročné vzhledem ke stopáži filmu.Jednou na kopci jednou v nížině=neustálé přesuny.Žádné zdlouhavé,unylé pohledy do kamery ale pěkně se maká....Naposledy Kusturica natočil film v roce 2016 a pak ho to asi přestalo bavit .Lidem se tam změnily asi hodnoty. ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ujetost na entou!!! Ze začátku jsem v tom viděl jenom nějakou balkánskou koninu, ale když Tsane dorazil do města vše se změnilo na poctu béčkovým filmům plnou geniálních absurdit. Raketomet ve střeše vesnického kostela? Nemám slov... a Jasna byla nádherná, jen ten Tsane se mi zdál poněkud mladý, ale to vůbec nevadí. Zatím čtyři, ale mám pocit, že po dalším zhlédnutí se mážeme dostat i výše. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)
  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))
  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)

Reklama

Reklama