Reklama

Reklama

Rolling Stones

(koncert)
  • USA Shine a Light (více)
Trailer

Pohled režiséra Martina Scorseseho na největší rock'n'rollovou kapelu, na legendární Rolling Stones, kteří jsou spolu přes 45 let a stále fungují. Scorsese sestavil velice silný režijní tým z osob, z nichž mnoho obdrželo Oscary za svoji práci, a natáčel Stouny v Beacon Theater v New Yorku po dobu dvou dní, aby zachytil jejich syrovou sílu a přinesl divákům tento filmově/hudební zážitek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ať se mi ještě někdo pokusí tvrdit, že drogy a divokej životní styl zkracujou život! Protože tihle rockoví důchodci svojí energií strčí leckoho v pohodě do kapsy! Hlavně Mick je naprosto neuvěřitelná bomba. A spolu s Martym vytváří dokument, který vlastně není dokumentem a koncert, ve kterém jako byste se octli přímo v kotli - výborné nájezdy kamer, perfektní zvuk a střih, to vše v bezchybném dvouhodinovém hudebním organismu zvoucím se "Rolling Stones". OST musím mít doma!!! ()

Pupidyk 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že Scorsese je jeden z mých nejméně oblíbených režisérů a jeho filmy jsou podle mne jen nadhodnocené, i když dobře zpracované filmy, bez šťávy a alkoholu. V dokumentu Shine a Light však dokázal, že s kamerou dokáže neuvěřitelné věci, a v práci se světlem se blíží snad i Stanley Kubrickovi. Bravo. ()

Reklama

anniehall 

všechny recenze uživatele

4,5* Skvělý koncert - dokument a parádní jízda v režii pana Scorseseho. Po shlédnutí tohoto filmu si člověk může dovolit říct, byl jsem u toho. Zážitek a blízkost skupiny je tak intenzivní, že má člověk chuť aplaudovat mezi skladbami a chovat se jako na koncertě - nikoliv v kině. Jo, některý kapely tady můžou bejt klidně čtyřicet let a pořád je to málo, oproti jiným, které kdyby už teď zmizely, tak je stejně pozdě. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

"Stouni" mi nijak zvlášť nevaděj a občas si je i poslechnu a tady ukázali, že to ještě uměj dědci pořádně roztočit. Energií to na tomhle koncertu přímo čiší. Problém je, že já se spíš těšil na Scorseseho režii a tu tady zrovna moc nevidím. Jeho příprava na koncert na začátku je sice vtipná a záběry z minulosti taky občas pobavily. Jinak se jedná o "normální" záznam z koncertu, který Martin ničím moc neokořenil. Fandům se to ale asi bude líbit velmi. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Dá se to hodnotit dvěma způsoby. Buď z pohledu filmařiny a to nemusím nic psát, aby vám všem bylo jasný, že Marty svojí práci odved kurevsky dobře (jako vždy). Navíc teď, kdy měl k dispozici hromadu peněz, kamer a schopnejch lidí. A pak můžeme hodnotit koncík po hudební stránce. A to je senzační. Hromada energie, výborně vybranej playlist, Jagger zpívá a tančí jako malej kluk. Richards je totálně sjetej a skvělej. A pokud jde o hosty, tak Jack White paráda, ale Buddy Guy absolutní bomba. Toho černocha chci domu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Dokument se natáčel v divadle Beacon v New Yorku po dobu pouhých 2 dní. (Olík)
  • Martin Scorsese použil během natáčení koncertů dvanáct kamer. (Pepinec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno