Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

obitus 

všechny recenze uživatele

--- EDIT: Po projekci na pátem ročníku THS musím z hodnocení ubrat, zjištění, že pointa, která mě ve filmu zaujala nejvíce, ve skutečnosti neexistuje bylo velkým zklamáním. Bizar. ----- Triptych začínajících režísérů, kteří se snažili vytvořit jeden semknutý příběh. Ne vždy to funguje na 100%, přechody jsou hodně výrazné a změny žánru až lehce rušivé, ale nějakým bizarním způsobem to přeci jen drží pohromadě a tvoří hodně zajímavý celek. Téma není až tak originální, ale jeho podání, především v první naprosto dokonalé třetině je skvělé a v rámci katastrofických scénářů, které lidstvo ve filmech potkávají, patří mezi ty nejlepší. Malý, levný, ale hodně působivý kousek. Více: http://blog.obitus.cz/2008/05/signal.html ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak pokud bych hodnotil prvních dvacet,třicet minut,tak celkem v pohodě.Dramatický,tajemný,prostě přesně jak to má bejt.Pak se ale obraz zastaví,sledujeme bezduchou ,chaotickou ptákovinu,a já měl pocit,že se celej filmařskej tým zchlastal na hadry,a proto to tak vypadá.A jak to tak vypadá,i některý tady přítomný se při filmu zlili do bezvědomí.To je totiž jediný vysvětlení těch 55 procent.20%. ()

Reklama

matthew.d 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo z těch třech troňků točil první část, ale jedině v ní film opravdu šlape. Žánrové kotouly jsou sice jakž takž slušně propojeny ozvláštněním narace a skoky v čase, ale dohromady film moc nefunguje. Signál mohl být hodně solidní béčko (především díky skvělé atmosféře na začátku), kdyby celý snímek proběhl v duchu zmíněné první části (tedy "zombie horor" style). Takhle se jedná o jakýsi podivný paskvil, o kočkopsa slepeného z deseti odlišných filmů, nad jehož neuvěřitelně stupidním koncem zůstává rozum viset. Melodramatická rovina příšerná, ústřední postava je jednoduše řečeno moc škaredá (záměrně neříkám hlavní hrdinka) a "hrátky" s písní mi příjdou taktéž mimo. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Co vznikne, když zkřížíte Dannyho Boylea, Edgara Wrighta a Davida Lynche? Survivor, černá komedie a mysteriózní psychothriller v jednom! Signal, film s jedním scénářem a třemi režiséry, z nichž každý má na starost jednu třetinu a každý vděčně rozvinuje hlavní myšlenku z té předchozí. Kritika naší závislosti na technologii a způsobu společnosti jako takové, zároveň film zpochybňuje lidské vnímání a svými tématy se tak trochu podobá Matrixu. Těžko říct, zda byla žánrově (ne)sourodá pestrost a myšlenky filmu záměrem či šťastnou náhodou, ale radost z hloubání nad tím, jak to celé vlastně bylo (co byla představa a co realita), mi nezmizí tak jako tak. 7/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dosť slušné! Prvá časť skvelá. Druhá má skvelý brutálny humor, len je už trochu pridlhá, rovnako ako tretia, ktorá však prekvapí +/- zmysluplným záverom. Zaujímavý spôsob rozprávania, maximum atmosféry a šikovných killsov za použitia jednoduchých prostriedkov.... Keby to nechcelo byť celovečerák, bola by to genialita - tvorcovia majú talent. Občas nepríjemne sugestívne a psychologivké (!) ako bol Friedkinov CHROBÁK (Brouk). Pripomenie to prvé zombie filmy dnes už kultových režisérov, mám pocit, že o triu David Bruckner, Dan Bush, Jacob Gentry budeme ešte počuť... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama