Reklama

Reklama

Prehistorický park

(seriál)
  • Velká Británie Prehistoric Park (více)

Obsahy(1)

Odborník na přírodní historii Nigel Marven cestuje zpátky v čase a přijímá výzvu zachránit zvířecí druhy před vyhynutím. Díky nejmodernějším digitálním efektům a animatronickým trikům tak mezi obyvateli jeho definitivního útočiště pro starověká divoká zvířata nechybí mládě Tyranosaura Rexe, šavlozubá kočkovitá šelma z Jižní Ameriky, brouci staří 300 milionů let a obří prehistoričtí krokodýli, kteří se živili dinosaury! Prehistorický park je skvěle natočeným dokumentárním seriálem, který kombinuje fantastický příběh se zajímavými vědeckými fakty a spoustou zábavné akce. Nechte se unést touto jedinečnou dokumentární fikcí. (TV Prima)

(více)

Recenze (58)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Milovníci Putování s dinosaury jistě nebudou v soudech tak přísní. Samozřejmě - Prehistorický park kvalit tohoto skvělého dokumentu BBC nedosahuje. Některé animace byť skvěle zasazené do reálného a atraktivního prostředí vypadají hodně animovaně. Ale toho si všimnete jen v pár případech celé série. Pokud se odprostíme od myšlenky, že brána času je nereálná a chování (držení) dinosaurů v ZOO po vzoru Jurského parku také, máme tu skvělý rodinný dokument. Pro rodiče, jejichž předškoláky a školáčky zajímají dinosauři je těchto šest dílů ideálních. Putování s dinosaury je zpracováno s vědeckou přísností a ač je skvěle zpracováno, děti u toho nevydrží. Tady má příběh hlavně díky sympaťákovi Nigelovi Marvenovi hrdinu, který podniká dobrodružné výpravy do minulosti napříč pravěkem... Nigel tak zachrání nejen T-rexe, ale i třeba mamuta, setká se pravěkými lovci, obřími stonožkami atd... Ujíždění land Roverem před běžícím dinosaurem.. to hned tak v dokumentech nevidí. Jsou zde i humorné postavy přímo v parku - ošetřovatel Bob atd... A při tom se samozřejmě děti dozví zajímavosti o dinosaurech, době ledové, oteplování atd... Já osobně byl velmi spokojen. * * * * ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příšerné a těžko uvěřit, že na stejném poli vzniklo výborné Putování s dinosaury. Opravdu nechápu, proč je tu potřeba "cestování časem" a pokus o nějaký příběh, když z toho vznikají tak úsměvné momenty, jako rozplívání se vědce nad právě objevenou stopou dinosaura (kterou ale samozřejmě vyrobil někdo ze štábu) nebo souboj traktoru s Triceratopsem. Dokument? Ani náhodou! ()

Reklama

Natabar odpad!

všechny recenze uživatele

Ač jsem velký fanda přerostlých ještěrek, tak tady musím s hnusem konstatovat, že čeho je moc, toho je příliš. Tak nebetyčnou pikačovinu snad ani nikoho nemohlo napadnout natočit!! Jak vidíme - napadlo. Šílené, trapné, nesmyslné, nevědoucí, čím vlastně chci být - dokumentem či sci-fi filmem. Třikrát ODPAD. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Nna úvod chcem napísať, že mám veľmi rada dokumenty a proti animovaným dinosaurom vôbec nič nemám, ale tu mi hrozne vadí ten blbec, ktorý vyzerá ako Jaro Buček a v čase cestuje tak blízko k zrážke s meteoritom pokiaľ mu to jeho odvaha dovolí, praveké monštrá vážiace niekoľko ton drží vo svojom parku zavreté v drevenných 1 -1,5 m vysokých drevenných ohradách, ktoré by preskočilo aj malé teliatko, tento hybrid nie je ani sci fi ani fantasy ani hraný dokument, celý dej sa točí okolo ega Nigela Marvina, ktorý je tak super že aj jaskynnému medveďovi ušiel /v skutočnosti by nemal šancu ujsť ani tomu nášmu hnedému, ktorý beží rýchlejšie ako kôň/, nič by mi nevadilo, len keby sa všetci pri tej komédii netvárili tak vážne. A tú jednu * dávam za to, že sa vždy veľmi dobre pobavím a nasmejem. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavný, často zaujímavý "hraný" dokument. Je ale príliš naivný, občas smiešny, hrúza nezmyslov, dianie zaujme akurát tak 10-ročné deti. Hlavne neustále používanie dreva je sranda-obrovský krokodíl (asi 30 m dlhý, už si nepamätám), chytený do pasce, kde sa zužuje "ohrada" z drevených kolov, zviazaných povrazom, 20 centimetrov v piesku...Alebo T-Rexy, ktorí sú za plotom z dreva? Taktiež opakujúce sa tie isté zábery...Celkovo poviem, že je to pekný pokus o dokument, ale nefunguje, hlavne je príliš amatérsky. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Jednotlivé epizody se natáčely na těchto lokalitách: 1. Národní park Conguillío v Chile, 2. řeka Yukon v Národním parku a rezervaci Kluane a Provincionální park Tatshenshini-Alsek v Kanadě, 3. Rotorua (Redwood, Ohakuri, lesy Tikitere, vodopády Kakahi a jezero Rotokawau) na Novém Zélandu, 4. Národní park Chapada dos Veadeiros v Brazílii, 5. Státní park Jonathan Dickinson v jižní Floridě (zde užito i CGI), 6. moře a jezera na Fraserově ostrově v Austrálii. Samotný Prehistorický park pak v Jihoafrické republice (Crocworld Conservation Centre, Didima Camp and Cathedral Peak, Natal Lion Park, Hluhluwe – iMfolozi Park. (Marasuchus17)
  • Nigel Maven v roce 2021 uvedl: „Bez přemýšlení bych hned teď začal dělat na novém seriálu o dinosaurech, jen potřebujeme vysílatele (snadněji se o tom mluví, než dělá). Nový seriál by už neměl název Prehistorický park, ale měl by jiný název.“ (Vitox)
  • Distributor seriálu, Fremantle Media, plánoval druhou sérii. Stanice ITV o ni nakonec neprojevila zájem kvůli nízké sledovanosti na velkorozpočtový projekt. Pořad začal se sledovaností 3,3 milionu diváků, což činilo podíl 21 %, ale překonal ho pořad o tanci na BBC1. (Vitox)

Reklama

Reklama