Reklama

Reklama

V měsíčním svitu

  • USA The Man in the Moon
Trailer

Píše se rok 1950 a do vedlejšího domu se právě nastěhoval pohledný sedmnáctiletý Court Foster. Čtrnáctiletá Dani Trantová se do něj zamiluje, poprvé v životě, zatímco její starší sestra Maureen v něm nalézá svou pravou lásku.
Čtrnáctiletá Dani (Reese Witherspoonová) má společný pokoj se svou o tři roky starší sestrou Maureen (Emily Warfieldová). Během horkého léta jim jako ložnice slouží zadní dvorek domu, kde spolu probírají lásku, budoucnost a opravdový smysl života. To léto se do vedlejšího domu nastěhuje pohledný sedmnáctiletý Court Foster (Jason London). Court se brzy setkává s Dani na místním koupališti a jeden do druhého se zakoukají. Dani zažívá svou první velkou lásku. Jenže když se Court seznámí s Maureen, doslova to mezi nimi zajiskří a Maureen se do něj také okamžitě zamiluje. Starší sestra je kvůli svým citům rozpolcená - má svou lásku ke Courtovi skrývat anebo ji opětovat a zradit tak sestru? Na pozadí venkovské Luisiany v idylických padesátých letech, tito dospívající a jejich rodiny procházejí životními triumfy i zkouškami, jenž vyvrcholí tragédií, která je sblíží navzdory zlomeným srdcím. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Nebudu šetřit počtem hvězdiček! Jedná se o silný romantický příběh mladičké dospívající slečny a staršího hošana okořeněný zápletkou v podobě starší sestry. Reese hraje skvěle ony smíšené pocity bolesti a radosti být s milovaným člověkem a následně pocítit onu strašlivou ztrátu! Onu komplikovanost mladé lásky s nepochopením tady mnozí ignorují! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tady šel příběh stranou, protože to co předvádí Reese....už dlouho jsem u nikoho neviděl takhle vynikající dětský herecký výkon jako tady u Resse. Možná kdysi Leonardo v Dospívání po Americku a nebo Ellen ve všem, ale u Reese jsem to fakt nečekal, tahle holka má v sobě dvojitou porci talentu a měla by se do tý porce pořádně zakousnout a ne ztrácet čas v blondýnkách a spol. Samotný děj mě moc nesed, na můj v kus tam bylo až příliš všeobecné lásky a to ještě v dost ohraným podání. Nicméně filmařsky není co vytknout a ještě jednou říkám, že Reese mě dostala, tím jak dokázala během 90 minut dospět, ten konec, no prostě něco užasnýho. Příběh si možná ty čytři nazaslouží, ale rejža, kameraman a především Reese určitě ano. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vkusně a příjemně natočen snímek o prvních (letních) láskách. Film je natočen tak, že zaujme a najde pochopení jak u mladšího (dívčího) publika, které zrovna možná něco takového prožívá, nebo by chtělo prožít, tak i u dospělého obecenstva, které dost možná při tomto začne vzpomínat na ty své dávné, první lásky. Ty, které prožily, i ty nešťastné. Mladičká Reese zde exceluje. Z její postavy vyzařovalo charakterové kolísání mezi naivní, nezkušenou holčičkou a dospívající, odhodlanou mladou dívkou. Dítě, holčička, dívka, možná i žena. To vše, v jedné, dospívající osůbce. Mezi těmito obdobími se Reese pohybuje a za celý film skvěle zvládla se s přehledem pohybovat ve všech těchto rolích. Závěrečné chvíle filmu ve mne vyvolaly mrazení a slzy, deroucí se do očí. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Ach ty první lásky. Kdo něco podobného nezažil že? Příběh jednoduchý, Reese Witherspoon předvádí na tehdy patnáct let nadprůměrný výkon a dospělí představitelé mají co dělat aby nezůstali pozadu. Je mi jasné, že bez toho smutného konce by to nebylo ono, a film by takžka ztratil význam ovšem scénáristé si mohli odpustit takhle připravit o život Courta, chlapce, který byl pro Dani tak důležitým. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jedna hodně nenápadná příjemná raná věcička s mladinkou Reese Witherspoon.. Padesátá léta na farmářském venkově, kde lišky dávají dobrou noc.. Křehký trojúhelník chlapce ze sousedství a dvou dospívajících slečen.. Reese byla výborná herečku už tenkrát, škoda, že nehraje víc v podobných filmech.. Hezký, i když bolestný, příběh jednoho léta na konci dětství.. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Reese Witherspoon se castingu zúčastnila, protože se chtěla ve filmu objevit jako komparz, nakonec si ale zahrála jednu z hlavních rolí. (Greg)
  • Ve scéně, kdy Dani Trant (Reese Wtiherspoon) skáče do jezera, je vidět, že je zcela nahá (cca 00:09:30). Při scéně, kdy ale leze z vody (cca 00:12:00), je vidět, že má na sobě oblečen vrchní díl prádla. (Pavlínka9)
  • Reese Witherspoon v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama