Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nějaké 4 minuty chechtání a salv smíchu, kdy jsem si marně ucpávala držku oběma rukama, abych si nepoprskala monitor a taky aby kolegové v práci nepoznali, že nemám do čeho píchnout, tak si šťourám v zubech a koukám na krátká videa. Tahle "Akta X" se Pixaru náramně povedla a já nemám co vytknout, možná na grafice by se ještě dalo zapracovat... ale sakra, já jsem se prostě výborně bavila! 99,9% http://nepalivideo.meroclub.com.np/video/2033/PIXAR-Short-Film-lifted2006 ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vtipné, takovou zkoušku bych asi nechtěla zažít. O animaci se ani nemusíme bavit, super, ale spíše mě tady dostávala ta hudba a neubránila jsem se výbuchu smíchu, kdy se mu to konečně povedlo a člověk stoupal ve světelném paprsku za hudby, jež znám, ale absolutně si nemůžu vzpomenout, co to bylo za písničku. Mám ale pocit, že nějaká od Queenu. Jinak ten úplný konec byl vcelku předvídatelný potom, ale i tak perfektní. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]      Krátka animovaná sci-fi komédia o dvoch mimozemšťanoch a jednej úbohej ľudskej obeti. Ten originálny nápad ohľadom skúšky z unášania pozemšťanov je síce celkom fajn, ale celkovo mi film nepripadá príliš vtipný (humor je takého jednoduchšieho druhu). No a s tým ovládaním vesmírnej lode si teda tvorcovia ťažkú hlavu nerobili. Z môjho pohľadu sa jedná na Pixar slabšie dielko, s pre mňa prekvapivou nomináciou na Oscara (tá konkurencia musela byť vtedy asi dosť slabá). Vydané ako bonus na DVD Ratatouille (2007). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Hneď zo začiatku nám tento CGI animák pripomenie Spielbergové Blízke stretnutie tretieho druhu, o malú chvíľu začne mimozemská paseka, kde sa začínajúci UFOnec bude snažiť svetelným prenosom uniesť obyvateľa jedného domčeka niekde na opustenej pláni... na danej ploche nechýba troška vtipnej "vypätej" drámy, vtipných okamihov pri zaškoľovaní malého UFOna a jeho nešťastných šarapatkách, samozrejme že to všetko nakoniec skončí zlým koncom, veď ako ináč. /90%/ __Krátkometrážna rozprávka "Lifted" sa dá pozrieť na DVD disku rozprávky Ratatouille alebo na DVD Pixar: Kolekce krátkých filmů.. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jen málokterý digitální kraťas obstojí v konkurenci starých dobrých animáků ala Tom a Jerry. Umí sice zaujmout skvělým technickým zpracováním, ale nepředkládá tak vysoce koncentrovanou nálož humoru na jakou jsem zvyklý u klasiky. Pro mě je tento snímeček důkazem, že technika rozhodně není to nejdůležitější. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Když unášený muž v pokoji spadne na zem, stojí vedle něj postavička "muzikanta" z pixarovského minifilmu Tin Toy. (T-enter)
  • V tomto krátkometrážnom filme môžeme počuť skladbu "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas i pieseň "The Final Countdown" od kapely Europe. (ludovit14)
  • Na přístrojové desce kosmické lodi je přesně 2 000 tlačítek. (HappySmile)

Reklama

Reklama