Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

kinej 

všechny recenze uživatele

Jen málokterý digitální kraťas obstojí v konkurenci starých dobrých animáků ala Tom a Jerry. Umí sice zaujmout skvělým technickým zpracováním, ale nepředkládá tak vysoce koncentrovanou nálož humoru na jakou jsem zvyklý u klasiky. Pro mě je tento snímeček důkazem, že technika rozhodně není to nejdůležitější. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

A zase ten Pixar! Musím si pro sebe udělat nějakou statistiku, kolikrát byl film od tohoto studia zastoupen v bojích o Oscara, a kolikrát nakonec vyhrál. Ročník za ročníkem se tu pixarovky střídají jako ponožky a já mám pocit, že neustále koukám na to stejné. Tento kraťas mě vůbec nepřesvědčil. Nebylo to vtipné, nebylo to zajímavé. Jediné, co můžu ve snímku pochválit, je typicky skvělá pixarovská animace. Rozumím tomu, že se spoustě lidem příběh o ufonovi ve výcviku unášení lidí bude líbit, mně však nezaujal, spíše naopak — říkal jsem si, proč se do finální pětky nevybere něco nápaditějšího. Klidně bez nálepky Pixar. [Oscary 2006] ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Při tomhle krátkometrážním snímku jsem se smála tak, že jsem málem spadla ze židle. Nemělo to jedinou chybičku. Bylo to nápadité a mělo to spád. Hlavně to bylo vtipné. Nejen člověk se svými chybami učí, že? Zkoušky se dají dělat ze všeho. I z takové poněkud zvláštní disciplíny, jako byla právě tato. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj asi najslabší kraťas, ktorý ma vôbec nenavnadil. Týmpádom som sa aj zľakol, že film nebude mať potrebné grády. Ide o to, že čím lepší kraťas, tým lepší film. A ani tu som sa nemýlil. Ratatouille bol geniálnou náhradou za týchto pár minút skoro nevypointovaného záveru. Nebyť zapípania budíka, idem ešte nižšie. 65%. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl masakr. Už vím, jaké mají mimozemšťané závěrečné zkoušky:-) Skvělý bonus k filmu Ratatouille. Zhlédl jsem to dvakrát. Toho pozemšťana mě bylo líto, jak se ho mladý mimozemšťan snažil unést. Ještě že to nakonec vyřešil jeho zkoušející. Tento kraťas je důkazem toho, že i beze slov jde natočit zábavné dílko. Dávám 100% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • V tomto krátkometrážnom filme môžeme počuť skladbu "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas i pieseň "The Final Countdown" od kapely Europe. (ludovit14)
  • Když unášený muž v pokoji spadne na zem, stojí vedle něj postavička "muzikanta" z pixarovského minifilmu Tin Toy. (T-enter)

Reklama

Reklama