Reklama

Reklama

An Extraordinary Cab Accident

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Velká Británie, 1903, 1 min

Režie:

Robert W. Paul

Obsahy(1)

Angličan Robert W. Paul sestavil kopii Edisonovy kamery a pomohl tak vzniku nezávislé kinematografie. Je také zástupcem tzv. Brightonské školy. Amatérští kameramani a režiséři, kteří tvořili v rámci tohoto volného uskupení, experimentovali se stroptrikem, detailem, hloubkou záběru a natáčením v plenéru minimálně o deset let dříve, než si tato prvenství přivlastnil americký režisér D. W. Griffith. V tomto filmu Paul využívá stoptriku jako základního prvku pro humornou scénku. (Morien)

(více)

Recenze (8)

wosho

všechny recenze uživatele

Video bylo nějak poničené, moc zrychlené, že nebylo pochopitelné, dokud jsem si nepřečetl komentář. Nápad zajímavý-oživení grotesky o černý humor. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem se seznámila s filmy tzv. Brightonské školy, křičím ještě hlasitěji než kdy předtím: do háje s Griffithem a melodramatem! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Legenda o vzkriesení inovatívnym, moderným a zároveň humorným spôsobom v jednej minúte. Fascinujúce. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Whow! Co to bylo? Že by někdo zapomněl vypnout přetáčení? Originální nápad, takže za tři. :-) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľká železničná lúpež ako najlepší film roku 1903? Pre mňa veru nie, lebo napríklad tento film so stoptrikom ma v dobrom prekvapil. Záver môže vyznieť zábavne a šťastne, no ktovie, koľkí si potom začali myslieť, že ak ich prejdú kone a voz, že to v pohode prežijú. Tiež sa jedná len o prakticky jednu scénku, takže nemôžem hodnotiť najvyšším hodnotením, ale za tú originalitu, 4 hviezdy zaslúžene. ()

Reklama

Reklama