Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem psal komentář o tom že by mě zajímalo zákulisí, jestli není dopředu vymyšlený plán kudy se půjde a co se tam najde…. Pak jsem objevil na youtube video kde je vidět dalších asi 6 osob kteří s Bearem chodí a najednou už dokument není tak “skutečný“ jak se snaží působit. Je jasné že Bear netrpí hlady a některé nebezpečné situace jsou s jištěním, vidět samozřejmě není. Žádné velké zklamání jsem ale necítil, protože nějak se ten dokument natočit musí a to že Bear tvrdí jak je hladový a přitom je nejspíš najedený mi kompenzuje jeho strava v dokumentu, kde sežere všechno od hadů až po brouky. Skvělý pořad který má hlavní prioritu ukázat jak přežít, přizpůsobit se, poskytnout hlavní informace o dané lokalitě a to se mu daří skvěle. Až se někdy vydáte na podobný výlet, nezapomeňte si vzít zapalovač a nůž. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Debaty o tom do jaké míry je tento pořad inscenovaný mi přijdou zcela malicherné. Co čekáte? Je to jen televize. Nehledě na to, že ve spustě záběrů Grylls regulérně riskuje život a je úplně jedno, jestli mu občas někdo pomůže postavit vor. Nejdůležitější vlastností tohoto pořadu by neměla být reflexe skutečnosti, ale zábava. A zábavný Ultimate Survival rozhodně je, protože jeho ústřední postava je sympatický a vtipný poloblázen. Také je to vydařený dobrodružný cestopis tak jak ho nikdo před tím nedělal. V každé dobré epizodě udělá Bear něco vtipného, něco nebezpečného a něco nechutného a to vše v krásné a téměř neposkrvněné krajině. Já nemám výhrad. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Edward Michael Grylls, prezývaný Bear (medveď), je týpek, ktorého len tak niečo nezaskočí. Svoje dlhoročné skúsenosti a náročný výcvik z armády, špeciálnych vojenských jednotiek SAS teraz využíva ku tomu, aby ukázal televíznym divákom, to ako sa dá prežiť v skutočne nezávideniahodných situáciach. Dokáže prežiť na tých najnehostinejších, najnebezpečnejších miestach. Nezloží ho vyprahnutá púšť, hustý prales, zahnívajúce močiare ani chladné ľadové planiny. Jeho vytrvalosť, zručnosť, fyzická aj psychická kondícia a znalosti prírody sú obdivuhodné. Je to chlapík, ktorý dobre vie, čo je "Nutné k prežitiu". *** ()

Sten2 

všechny recenze uživatele

Skvělý serial, který názorně předvádí jak přežít v divočině. Nejde o to jestli se vše děje náhodně. Jde o to, že předvádí jak se zachovat ve chvílích, které jsou pro určitá místa typické a při kterých umírají lidé. Bear Grylls je neskutečný sympaťák a ve všech dílech na mě působí hrozně pozitivně. Tenhle serial ale neni jenom o tom co kdy sežral nebo sežere ( když příjde v hospodě s kamarády řeč na Beara tak chápu, že je to nejzajímavější téma:-) ) ale o naší planetě jejich zákoutí a krás. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Bear je divoch.. s ním bych vážně chtěla ztroskotat a ani bychom nemuseli tak pospíchat se záchranou! :D. Z počátku, když jsem viděla jen ukázky a pár dílů, jsem si myslela, že Bear je pózér a všechno, co dělá a jí je jen bouda. Ale skutečně jsem musela změnit názor, když jsem mu dala šanci a viděla víc dílů a speciálů ze zákulisí.. on to myslí skutečně vážně a dělá všechno s tím, že mu jde o krk. Ty breberky, co jí, až tak neobdivuji, ale aspoň to má pravý náboj trosečníka :D. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Celý štáb musel pred začatím natáčania prejsť výcvikom horolezectva a kurzom prežitia. (Philip_J_Fry)
  • Bear Grylls vždy nosí so sebou na natáčanie niektorý z nožov: Sharp Tip Titanium Drive knife - KF593, Buck Iceman, Gerber Gator Serrater, Wenger Serrated Mounteineer alebo Buck Zipper. (Greenpeacak)
  • Pred každou epizódou sa v danej oblasti robí prieskum a následne Grylls dva dni vypracúva stratégiu ako prežiť. Grylls sám povedal, že pozná 80% toho, čo sa stane vopred. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama