Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

peiton 

všechny recenze uživatele

Tak s takýmto chlapíkom vytrénovaným na extrémne podmienky by som sa nebála asi ani keby na mňa išla samotná vlna tsunami.Tento dokumentárny seriál nám farbisto opisuje kam až je zúfalý človek schopný zájsť na to,aby prežil.Je skutočným víťazstvom človeka a jeho snahy prežiť i ked veľké šance nie sú.Super hrdina,terminátor v ľudskej koži.Jeden z najlepších dokumentov na Discovery vôbec. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

:-))) Mně vždycky baví, jak se najde u takovéhoto pořadu hejno reptalů, kteří začnou mluvit o ,,nahraných a zinscenovaných akcích''. Samozřejmě podle nich by bylo ideální, cool a v pořádku, kdyby Bear hned v prvním díle utonul v zamrzlém jezeře, nebo v noci zmrznul i s kameramanem. To by bylo korektní a správná reality show. A jelikož nezmrznul, nezahynul v Kostarice ani v pouštích, je to prostě celý nahraný... Pominu-li fakt, že Discovery channel asi něco serálem vydělal jde zde hlavně o to ukázat expertem běžnému tůristovi jak přežít. Ono se dá kupodivu ztratit i na blbé Šumavě... Bear samozřejmě před divákem nic neobjevuje. Byl členem členem SAS a tihle chlapi jsou zatraceně dobře cvičení na to aby věděli jak v případě průseru nezakrákat u prvního pařezu. A o tom to je. Je to jako kdyby vám iluzionista předvedl něco ze svých triků. I kdyby si divák zapamatoval jen třetinu z rad, věřím, že v kritické situaci by opravdu některá z nich mohla zachránit život. Tu základní, ke které nepotřebujete ani křesadlo, ani čutoru s vodou navíc Bear neustále zdůrazňuje. Nepanikařit, zachovat klid a rozvahu. Slabé povahy rovnou varuji, v seriálu je pár dosti naturálních scén (jako např. pojídání larev z mršiny atd..), které vám z gauče s chipsy v misce na klíně mohou připadat nechutné, ale které mohou tam venku v divoké přírodě rozhodnout o vašem dalším osudu. --- Jsem vlastníkem dvou seriálových řad (každá po 6 DVD), každé DVD má dva díly. Zde je podrobný seznam dílů, kdyby to někoho zajímalo. Série 1, díl 1( Alpy, Deštný prales Kostarika), díl 2 (poušť Moab, Sierra Nevada), díl 3 (pohoří Chugach, sopka Kilauea), díl 4 (opuštěný ostrov, africká savavna), díl 5 (Everglades, Ekvádor), díl 6 (Kimberley, kaňon Cooper, Island). //// Série 2, díl 1 (Sahara I + II), díl 2 (Panama I + II), díl 3 (Patagónie I + II), díl 4 (Bearova svačinka, Zambie, Namíbie), díl5 (Sumatra i + II), díl 6 (Sibiř I + II). Za mne je to záležitost jednoznačně na 5 hvězd ! * * * * ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy si ten týpek pochcal šátek na hlavu, aby si zchladil temínko, jsem věděl, že je to borec. Seriál zdatně kombinuje dobrodružství v přírodě, dokumentaristicky pohledné scenerie a takovou tu "populární mechaniku" pro trumpy, kempery a další extrémní výletníky. Slabinu vidím v jisté repetitivnosti, Bear Grylls se snaží jít dál a dál, vystavuje se větším nebezpečím, pojídá stále hnusnější hmyzáky, ale přeci jen není to profesionální vypravěč, ani bavič. Schéma se opakuje a přijde mi, že po nějakých 15 dílech už seriál osloví jen velmi skalní příznivce, anebo může plnit takovou tu úlohu kulisy, které nevěnujete stoprocentní pozornost... 8/10 ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej borec, kterej i přes to, že má za sebou štáb a objevily se rúzné zvěsti o tom, že je to celé podvod.... žere nechutný hmyzy, pije svojí moč, loví hady a prostě neskutečně boj o přežití dává. Opravdu člověk, kterej si zaslouží můj obdiv!(hlavně za to co dokázal, pořad je jen třešnička...) (btw jedinej pořad, na který se kouknu v televizi, kterou vlastně ani nemám :D) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Poznáte lepší dokumentárny seriál než "dobrodružstvá Beara Gryllsa"? Dozvedeli sme sa, že ak ste na púšti, najlepšie je vymočiť sa na kus látky a obaliť si ňou celú hlavu. Ak vám ešte nejaká kvapka ostane, nezabudnite ju vypiť, nevadí, že vás ponadrapuje ako Bearsa, naučili sme sa že v Južnej Amerike nie je nič lepšie v prípade nedostatku jedla ako "vyprážaná" tarantula. Takých 5-10 minút z každej strany bude stačiť. Vieme že obrie larvy v uschnutom dreve chutia ako mazľavý studený sopeľ. Vieme, že uštipnutie včely vám môže spôsobiť opuch tváre, kedy sa vám hlava zväčší do dvojnásobnej veľkosti. A mnoho mnoho ďalšieho. Človeku je až škoda, že sa nikdy nestratí niekde v Indonézií. Toľko sme sa neučili a nikdy to nevyužijeme. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Zoznam tekutín, pomocou ktorých sa snažil uspokojiť smäd: vlastná moč (niekoľkokrát), krv, špinavá voda z kaluží a nezdravých stojatých vôd, voda zo žalúdka ťavy, voda z vymačkaného slonieho trusu, tekutina z korytnačky a rôzne miazgy z rastlín i stromov. (Greenpeacak)
  • Celý štáb musel pred začatím natáčania prejsť výcvikom horolezectva a kurzom prežitia. (Philip_J_Fry)
  • Keď sa Bear nachádza v divočine, v topánke má schovanú fotku svojej rodiny. (Philip_J_Fry)

Reklama

Reklama