Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (412)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Poznáte lepší dokumentárny seriál než "dobrodružstvá Beara Gryllsa"? Dozvedeli sme sa, že ak ste na púšti, najlepšie je vymočiť sa na kus látky a obaliť si ňou celú hlavu. Ak vám ešte nejaká kvapka ostane, nezabudnite ju vypiť, nevadí, že vás ponadrapuje ako Bearsa, naučili sme sa že v Južnej Amerike nie je nič lepšie v prípade nedostatku jedla ako "vyprážaná" tarantula. Takých 5-10 minút z každej strany bude stačiť. Vieme že obrie larvy v uschnutom dreve chutia ako mazľavý studený sopeľ. Vieme, že uštipnutie včely vám môže spôsobiť opuch tváre, kedy sa vám hlava zväčší do dvojnásobnej veľkosti. A mnoho mnoho ďalšieho. Človeku je až škoda, že sa nikdy nestratí niekde v Indonézií. Toľko sme sa neučili a nikdy to nevyužijeme. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že každému, kdo u tohoto seriálu z produkce Discovery aspoň trochu přemýšlel, musí být jasné, že nám všem, kterým by se "podařilo" na některou tu nepohostinnou oblast dostat, dává Bear Grylis návod, jak se s místními podmínkami poprat, nesnaží se nám nakukat, že se právě i on dostal někam, kde se těžko žije, vzal s sebou kameru a teď nám ukáže, jak tam a tam přežil- je to prostě takový "extrémní cestovní guide". Jenom jedna rada Grylisi- "želva je kámoš, želva se nejí!" :-) ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Je mi úplně jedno, jestli je to částečně nafilmované. Já se nato dívám tak, že je to pravda. Každý díl mě fascinuje, navíc seriál běží na Discovery s českým VÝTEČNÝM dabingem. Díky Bearovi už vím, kolik je vitamínu C v jehličí a snad bych i dokázala rozdělat oheň. Každopádně se o to pokusím:-) a doufám, že někde splaším takové křesadlo jako má on...Bear Grylls je zkrátka nezničitelný, rozvážný, odvážný a navíc strašně pěkný. Tenhle seriál mi dal víc, než celá příručka Junáka ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Často je to len hrané, naschvál mu tam dajú nejaké zvieratá, živé alebo mŕtve, aby mohol ukázať čo všetko sa dá zjesť a čo všetko sa dá na niečo použiť. Niektoré diely sú brutálne nechutné a aj keby mi išlo o život, asi by som nedokázal zjesť to čo on, na to treba fakt silný žalúdok. Pred tým chlapom treba mať fakt rešpekt. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Bear je divoch.. s ním bych vážně chtěla ztroskotat a ani bychom nemuseli tak pospíchat se záchranou! :D. Z počátku, když jsem viděla jen ukázky a pár dílů, jsem si myslela, že Bear je pózér a všechno, co dělá a jí je jen bouda. Ale skutečně jsem musela změnit názor, když jsem mu dala šanci a viděla víc dílů a speciálů ze zákulisí.. on to myslí skutečně vážně a dělá všechno s tím, že mu jde o krk. Ty breberky, co jí, až tak neobdivuji, ale aspoň to má pravý náboj trosečníka :D. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Pred každou epizódou sa v danej oblasti robí prieskum a následne Grylls dva dni vypracúva stratégiu ako prežiť. Grylls sám povedal, že pozná 80% toho, čo sa stane vopred. (Greenpeacak)
  • Od 6. řady používá Bear Grylls nůž Bear Grylls Ultimate Knife Fine Edge. Tento nůž se v roce 2011 stal nejprodávanějším nožem na světě. (Horyo)
  • S Bearom Gryllsom spolupracuje spoločnosť Craghoppers, v jej oblečení ho môžeme vidieť v takmer každej časti. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama