Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (412)

Dixxx 

všechny recenze uživatele

jist jeste nestravene jablko z vykalu medveda nebo si dat larvicku, coz takhle si po vydatnych jaccich jatrach dat i jeho oko, ktere je xkrat vyzivnejsi nez steak!! proc si na sibiri v minus triceti nepreplavat reku nahej a vsem ukazat jak se zachovat, kdyby nedebojze se nekdo v tyhle situaci ocitnul. jako Bear nevidim spatnej duvod si pres noc lehnout do vykuchanyho velblouda na pousti nebo si sebou tahat hadi kuzi plnou moci!! Pokazdy kdyz vidim jeho dil, tak me vzdy necim hrozive "rozstipe", priznam se, ze obcas je mi soufl, ale obdiv ten SAS vycvicenej dobrodruh ma u me velikej!! jak by rek Bear - JUST EAT IT!!!!!! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

V podstate ikona survival TV projektov. Po určitej dobe už seriál neprináša veľa nového, pár dielov, ktoré len rekonštruujú nebezpečné situácie je vyslovene mimo. Ale sú tu pekné destinácie, Bear vie zaujať vďaka svojim kaskadérskym kúskom (ktoré by ho často krát v realite zabili) i vďaka jehu odhodlaniu zjesť čokoľvek... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dokonalé dobrodružstvo, dokonalá zábava...Tento chlapík má pevné nervy a riadny kus odvahy, niekady si hovorím , že ho asi vidím naposledy, lebo teraz už určite spadne...nie?, tak asi teraz !... nie. Ten batman má niekedy viac štastia ako rozumu. Napchať sa z červíkmi, zjesť netopiera, potkana ...čo len chceš, alebo presnejšie povedané čo musíš, keď nechceš skapať. Dobrodružstvo, ktoré vám dá mnoho neoceniteľných informácií.100%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Man vs. Wild. Člověk proti divočině. Je paradoxem vývoje lidského druhu, tedy civilizace, že se pojmy v názvu staví takto proti sobě. V podání BG jde totiž o symbiózu Člověka a divočiny. Největší chybou naší civilizace je totiž fakt, že vytrhává člověka ze systému přírody a staví ho kamsi mimo, dle titulu dokonce proti ní. Man vs. Wild je skutečně obohacujícím zážitkem. Taková řada praktických poznatků pro pobyt v přírodě vydá za audiovizuální encyklopedii a už jen proto je dobré to vidět (i kdyby třeba Bear spal přes noc v přistaveném přívěsu filmového štábu, jak je mu občas podsouváno) a inspirovat se - vyjma tedy jeho stravovacích návyků, které mne jakožto vegetariána dráždí, ale fakticky jen dokazují, že člověk je všežravec a sní skutečně cokoliv. Navíc, proč to nepřiznat, Bear Grylls je archetyp muže-lovce a prototyp člověka-nejvyššího predátora a já bych chtěl být jako on. Při sledování lidí, jako je Bear Grylls, člověk dobře pozná, kde máme jakožto živočišný druh hranice možností... Man vs. Wild je vlastně cestou proti proudu času, kdy byl boj o přežití prakticky jediným smyslem života každého lidského jedince, v kůži Bearyho Gryllse prožijeme spolu s ním život lovce, našeho lidského předka, který se ještě nemohl spoléhat na civilizaci, ale pouze sám na sebe. Strhující ,,dokument"... Podobné seriály: Útěk k legiím ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

"Moč obsahuje 95 % vody, ale pite ju iba čerstvú.Pridlhé čakanie z nej urobí liaheń pre bakterie........Môžete urobiť to, že vypijete tekutinu z čerstvého slonieho trusu, celkom nechutné, ale môže vám to zachrániť život..."....,,,,,,...."Argghh :(..rozhodne som už pil lepšieveci!" Takto Bear Grylls doslova opisuje návody ako prežiť a pred kamerou to predvádza v praxi.Je chrobáky, hadov, škorpiony, byliny, trávy.Nauči vás zakladať ohen v divočine..neváha skočiť do vody pod ľadom, či do bažiny a ukáže ako z nej von.Skrátka predvádza ako si zachrániť život na najnebezpečnejších miestach na svete.Stručné 43 minútové zhrnutie všetkých častí je v nasledujúcom odkaze. Boj o přežití - Základní principy .......................................................................................................................................................................................................................... Koho zaujíma táto téma, tak jednoznačne odporúčam zohnať si knížku SAS příručka jak přežít ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Celý štáb musel pred začatím natáčania prejsť výcvikom horolezectva a kurzom prežitia. (Philip_J_Fry)
  • Od 6. řady používá Bear Grylls nůž Bear Grylls Ultimate Knife Fine Edge. Tento nůž se v roce 2011 stal nejprodávanějším nožem na světě. (Horyo)
  • Již v roce 2006 vyšlo najevo, že ne všechny scény jsou autentické. 1) Grylls strávil noc v motelu místo v poušti jak bylo prezentováno v pořadu. 2) Na výrobě raftu se podíleli členové štábu, ale měl být vyroben jen Gryllsem. 3) Grylls zkoušel jezdit na divokém koni, ale kůň nebyl divoký - štáb si ho půjčil z farmy. 4) Natáčení mělo probíhat na opuštěném ostrově v Jižním Pacifiku, ale ve skutečnosti probíhalo v oblíbené filmařské lokalitě na Havaji. Všechny incidenty Channel 4 přiznal s tím, že se nejedná o dokument, ale o "návod jak přežít" a všechny tyto incidenty jsou v tomto kontextu akceptovatelné. (Riker)

Reklama

Reklama