Reklama

Reklama

Chandni Chowk to China

  • Indie चांदनी चौक टू चाइना (více)

Obsahy(1)

Hodžo a jeho gang utiskují jednu čínskou vesnici a pro její obyvatele existuje jediná možná záchrana. Nalézt bájného bojovníka Liu Šeuna, který se podle všeho reinkarnoval do bezvýznamného kráječe zeleniny jménem Sidhu z dillíjského tržiště Chandni Chowk. A který jediný může krutého Hodža zastavit. (berg.12)

Recenze (6)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 620miliónov ($12miliónov)Tržby USA $921,738Tržby Celosvetovo $13,439,480▐ Akčný kung-fu úlet (Indická odozva na Kung Fu Hustle), z bláznivou akciou a celkovo zábavným výzorom na každom kroku, aj keď niekedy troška na silu. Občas sa tam primieša trocha dramatu aby to mohlo gradovať. Hlavným artiklom je že tu ale máme pôvabnú Deepiku Padukone v dvojúlohe, či že je na čo pozerať, dokonca sa predvedie aj v akčnej póze a la Evelyn Salt. Poteší aj niekoľko tanečných kreácii. /60%/ ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Bývalo by lepší, kdyby to byla čistě komedie, protože jako pokus o masalu se to moc nevyvedlo. První hodina plná nedorozumnění byla zábavná, ale jakmile se to obrátilo v drama a emoce, začala jsem se nudit. Nicméně je s podivem, že poprvé v životě se mi líbil Akshay Kumar! Co pro něj nedovedly udělat jiné filmy, zvládl tenhle průměrný snímek. Byl vážně vtipný, a i ve smutných scénách bodoval. Že je Deepika krásná všichni víme. Má velmi výrazné oči a krásné výrazy tváře, škoda že neměla moc co dělat. Nutně potřebuje pracovat na intonaci, ale to je problém společný všem těmhle dívčinám jako ona a Sonam.... Příběh má dost děr a nelogičností, ale jelikož jsem ho nebrala vážně, nijak mi moc nevadily. ()

Reklama

lenuse 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem si odpočinout u opravdu nenáročného filmu. Čekala jsem, že to bude blbost. A byla jsem příjemně překvapena. Pro Gaja Gamini: Nechápu, jak člověka, který má nasledováno spoustu indických filmů, mohly iritovat patetické promluvy zde. Mně připadalo, že mají mírný nádech parodie. A obvykle bývají mnohem delší a nesnesitelnější. :-) V tomhle filmu jich opravdu není tolik, aby mě stačily začít štvát a nutily mě ke zrychlenému sledování filmu. Naopak pro mě není těžké pochopit, že příznivec japonských, čínských a korejských filmů bude zklamán. Je to prostě indický film. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pokud vyhledáváte Bollywood kvůli jeho bizarnosti a líbí se vám třeba "Krrish", pak je tahle kung-fu mela po indicku trefou do černého. Scénář jde sice občas za hranici snesitelnosti, Akshayův humor za hranici křečovosti a Deepice čínské Qipao také padne o něco lépe než její dvojrole, jinak bude ale vaše divácká shovívavost odměněna scénami takřka netušenými. U mě to vyhrály čínská fabrika, padáková romance a Cosmic Kick. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Co se týče Bollywoodu, tak Chandni Chowk to China byla má první zkušenost s ním. A nebyla to zkušenost výborná, ba ani tragická. Bollywood má úplně jiné pojetí filmu než Hollywood a i třeba Korejská kinematografie, je hodně specifické a ne mnoha lidem může sednout do noty. Tradiční "muzikálové" intermezza mi tedy až na jednu výjimku vadily, jinak šlo o sice zdlouhavou, ale jinak nenáročnou podívanou. Jak tady vypisuje kolega berg.12, tak scény které popisuje mě neskutečně iritovaly. U mě to tedy vyhrála scéna tréninku alá válení těsta a opilecká bitka proti přesile, ale proti gustu... Já byl s prvním výletem do Indie spokojen tak napůl a určitě se budu těšit na další tamní kousky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Film byl v Nepálu zakázán kvůli tomu, že uvádí Indii jako místo, kde se narodil Buddha. Ten se však narodil v Lumbini ležícím v Nepálu. (Raztubyl)
  • První indický film natáčený v Číně a dokonce vůbec první film, kterému bylo povoleno natáčení bojových scén na Velké čínské zdi. Povolení však platilo jen na sedm dní, ačkoliv režisér požadoval dvojnásobek. Muselo se tedy natáčet osmnáct hodin denně místo obvyklých deseti. (Raztubyl)

Reklama

Reklama