Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Irene (Jean Arthur) a Bruce Vail (Colin Clive) mezi sebou bojují v romantickém velkoryse natočeném filmu Franka Borzageho. Žárlivý a majetnický bohatý loďař obvinil manželku z nevěry, na což ona reagovala žádostí o rozvod. Jenže Vail zjistí, že podle zákona nebude rozvod platný, pokud prokáže, že jeho žena má milence. Vyšle za ní do Paříže svého šoféra Michaela Browskyho (Ivan Lebedeff), aby se s Irenou nechal detektivem přistihnout v kompromitující situaci. Jenže ta, když ho najde ve svém pokoji, začne ječet a do místnosti vtrhne na pomoc dámě v nesnázích Paul Dumond (Charles Boyer). Muži se porvou a Michael skončí v bezvědomí. V tu chvíli se objeví objednaný detektiv s Brucem Vailem, ale Paul předstírá, že je lupič, sebere Ireniny šperky a odvede ji jako rukojmí. Venku jí ale šperky vrátí a pozve ji na večeři do slavné restaurace Château Bleu (kde pracuje jako číšník). Protančí spolu celou noc a Irena se do něj zamiluje. Po návratu najde ale Irena v pokoji policii a mrtvolu Michaela. Vail tvrdí, že ho zabil lupič Paul a odměnou za to, že to neřekne policii, požaduje, aby se s ním Irena vrátila do USA.
Když Paul zjistí z novin, že se manželé Vailovi vrátili spolu, vydá se ji v doprovodu svého přítele Cesara hledat na Manhattan. Milenci se po různých peripetiích setkají, ale záhy je čas znovu vyrazit; v Paříži je nějaký muž zatčen pro vraždu Michaela a čestný Paul to nemůže jen tak nechat být a vydají se zpět do Paříže, na lodi Princezna Irena, která patří Bruce Vailovi.
Loď se snaží o rychlostní rekord v transatlantické plavbě (Bruce osobně popohání kapitána radiem přes jeho varování. Jasná paralela s Titanikem je umocněna jménem Bruce, protože šéf společnosti, které patřil Titanic, a který přikazoval kapitánovi vysokou rychlost, byl J. Bruce Ismay) a podle dobrých zvyků narazí na ledovec. Bulvární tisk oznámí, že se Princezna Irene potopila a došlo k velkým ztrátám na životech. Bruce spáchá sebevraždu, naštěstí se ale nezapomene přiznat k vraždě Michaela. Ovšem konstrukce parníku srážku s ledovcem vydrží a na pomoc včas připlují další lodě. Štěstí už nic nebrání. (Peabody)

(více)

Recenze (3)

Dale 

všechny recenze uživatele

Výborná ústredná dvojka, vďaka ktorej sa ani na chvíľu nenudíte, ale ten príbeh o falošnom obvinení z vraždy mi príliš nesadol. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý klenot klasické éry Hollywoodu s výborným castingem a žánrovým spletencem, za který by se nemusela stydět ani nejedna perla asijská kinematografie. ()

Reklama

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Bogdanovich: With soft-focus dexterity, Borzage (pronounced Bor-zay’-gie) guides the piece from light-comedy romance—-between a high-class Parisian maitre d’ and an unhappily married American lady—-into deep-dish melodrama, as the woman desperately tries to get away from her maniacally possessive husband. As usual with Borzage, it is the complete sincerity of his belief in true love as having the power to triumph over everything, including death and probability, that helps give the picture such charm and intensity. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama