Reklama

Reklama

Sourozenci Patrick a Marilyn nikdy nevynechali jedinou příležitost vjet si do vlasů. I nyní, v dospělosti, se umějí řádně poškorpit, ale jsou to rozmíšky především z lásky. Takovou rovnováhu je ale tuze snadné narušit. Například stačí, aby si Marilyn přivedla do domu zděděného po rodičích nápadníka Ryana, který je zároveň populární hvězdou známého sci-fi seriálu. Něco takového si přece mladší sestřička nemůže dovolit. A proto se neurotický podivín Patrick, kterému pan snoubenec rozhodně nepadl do oka, rozhodne její vztah za každou cenu podrobit destrukci. Přičemž ve slovech „za každou cenu“ se skrývá i význam „za cenu vraždy“. Jak jeho snažení dopadne, uvidíte v parodické, absurditou překypující černé komedii, na jejímž vzniku se podílela herecká parta, kterou dozajista zná každý fanoušek seriálu Hvězdná brána: Atlantis. V hlavních rolích vystupují reální sourozenci Kate a David Hewlettovi, přičemž druhý jmenovaný si u této velmi příjemné a povedené nezávislé taškařice střihnul i režii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Olík 

všechny recenze uživatele

Groteskní černá komedie Dr. Rodneyho McKaye s minimem herců a pro nesledovače Stargate i minimem humoru (pro vysvětlení: partička kolem Davida Hewletta je složená z jeho kolegů se seriálu Stargate Atlantis a mnoho forků naráží na tuto sci-fi legendu). Tomu kdo stejně jako já nevyděl ani jeden díl seriálu Hvězdná brána se dostane pouze podprůměrné černé komedie s hořkou příchutí kanadské kinematografie. ()

Elyon 

všechny recenze uživatele

Ujeté komedie, u které jsem se válela smíchy. Jelikož zbožňuji SG-1 a Atlantis, tak tenhle film byla pro mě povinnost. Jedniné, co mě na Snídani mrzelo, tak to, že se Chris Judge objevil jen na malou chviličku a taky by tam mohl být David Nykl. Jinak jsem nemohla z Davida alias Patricka, který zde hraje možná ještě větší pako, než je Rodney McKay. I love it!:) ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Vypadá to strašně ..." ----- "Protože to JE strašný !" ----- Lehce morbidní a zpočátku pramálo vtipné, neboť na použitou odrůdu humoru jsem mírně alergická. Ale oproti všem předpokladům zápletka prodělá docela zajímavý vývoj a stává se nečekaně zábavnou, přičemž její pointa taky není úplně k zahození ... Konečný verdikt - umírněné 3* ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Je to bez újmy zkouknutelné, relativně zábavné, ale nutno podotknout, že celkové hodnocení na ČSFD je značně zkresleno tím, že se na tento film dívají hlavně fanoušci Stargate, kteří v rámci pobláznění svými oblíbenci velmi rádi nadhodnocují (podobný syndrom jako třeba u Dr. Horrible's Sing-Along Blog) - a to se mezi SG fanoušky sám počítám. Rozhodně tento film není žádným průkopníkem mezi komediemi nebo nějaký nedoceněný klenot - jen se při jeho tvorbě nic nezkazilo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hvězdná brána je nejlepší sci-fi seriál vůbec a Atlantis se po tom solidně veze. Nutno dodat, že ty postavy jsem si za těch pět sezón taky dokázal zamilovat. A když pak v televizi vidím film, kde si většina těch hlavních rolí zahraje v malé komedii, kde režii obstará ještě k tomu jeden z nich, nemůžu prostě jinak a okamžitě jdu do toho. Nějaké názory, že bez znalosti Hvězdné brány film nepochopíte je jasná blbost. Film sám o sobě je prostě jednoduchá ale zábavná komedie, která neurazí, ale také ničím nepřekvapí. V klidu jsem to ale zkouknul na jeden zátah a ani mi to nic neudělalo. Bylo pěkné vidět Teal´ca trochu jinak, a k tomu ještě s českým dabingem. Rozhodně to za to stálo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v kanadském městě Burnaby, které leží nedaleko města Vancouver v kanadské provincii Britská Kolumbie. (Trajektt)
  • David Hewlett (Patrick) a Kate Hewlett (Marilyn) jsou i ve skutečnosti sourozenci. (Jacinda)

Reklama

Reklama