Reklama

Reklama

Tři království: Vzkříšení draka

  • Česko Tři království (více)

Jeho země je rozvrácena občanskou válkou a Zhao, obyčejný muž, proto vyslyší volání povinnosti a z nejskromnějších poměrů se na křídlech odvahy a vynalézavosti vznese až k velení armády, pověřené osvobozením země od ďábelského vojenského vládce. Zhaovo hrdinství se díky jeho skutkům, cti a snu o sjednocení rozděleného národa stává inspirací a legendou, ale jak léta jdou, trůn přechází z jedněch rukou do druhých, a válka zuří dál. Když je pak nastolen nový král, rozhodne se, že míru může být dosaženo jen definitivním zničením všech velkých vojenských vůdců – a stárnoucí Zhao se vydává do své poslední a největší války. Na cestu dobrodružství, které navěky pokryje jeho jméno slávou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

honajz 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptace šest set let starého čínského románu Romance of the Three Kingdoms v produkci Sammo Hunga působí poněkud nejistě. Ano, jde o stejný román, podle něhož John Woo natočil svůj dvoudílný film Red Cliff. Sammo Hung měl k dispozici podstatně skromnější podmínky včetně finančních, a z amerických herců zde uvidíme jen Maggie Q. Příběh se odehrává ve 3. století po Kristu, kdy proti sobě stojí v podstatě tři armády rozdělené Číny - ve filmu se však soustředí spíše jen na dvě strany. V armádě trakce Shu se objeví nový bojovník Zhao Zilong - v podání Andyho Lau -, který svou dovedností v bojových uměních získá brzy post generála a může se postavit vůdkyni armád trakce Wei. Snímek je však natočen sice s tradičním důrazem na výtvarnou kameru, avšak tak nějak lajdácky, bez zájmu, a podobně je tomu u bojových scén. některé jsou točeny stroboskopicky, jako kdyby snímek po snímku, takže z nich nic není, jindy jsou "mázlé", nebo dokonce zabírané z tak podivných úhlů kamery, že než si "laskavě přeostříte na své ctěné oko", je po akci. Navíc o příběhu se moc mluvit nedá - o postavách nevíte zhola nic, takže tam prostě poskakuje pár lidí, jedni se snaží dostat ty druhé, a vám je naprosto šumák, kdo vyhraje. A když vidíte scény, kdy nějaká ženská uprostřed bitevní vřavy hraje na šalmaje (tedy vlastně na citeru či jak se ta japonská loutna jmenuje), nebo kdy hlavní hrdina s děťátkem na zádech zlikviduje stočetnou přesilu, je to mnohdy až spíše k smíchu. A celé ponaučení z čínských dějin? Nakonec se stejně všichni mezi sebou vymlátěj. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Pri obdivuhodnej práci s kamerovými nadhľadmi a podhľadmi, výborným strihom a akčnými bojovými scénami, vhodnými replayovými "spomalovačkami" vyzerajú dve * ako rúhačstvo. Lenže, či chcete alebo nechcete, všetko ostatné záleží na režisérskom cite a intuícii. Tu mi strašne chýbala väčšia prehľadnosť sledov a širšia, hlbšia myšlienka. Smola. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Rok 228 n.l. Čína je rozdělena na 3 království. Lid trpí neustálými boji, bídou a hladem. Z tohoto chaosu povstal HRDINA …. Kdo jiný by měl dávat na obdiv umění války, dokonalou strategii a bojové umění než Čína. Válka jako šachová partie, davové scény a hrdinský boj muže proti muži. Mám ovšem dojem, že se zde snaha o vytvoření legendy nesetkala s potřebnými filmovými dovednostmi. Bojové scény sráží nepřehlednost a divná kamera. Scénář, který stojí a padá s hrdinskými skutky mocného bojovníka Zilonga je občas velmi efektní, ale bohužel to nevystačí na celý snímek. Ta ,,omáčka“ kolem by potřebovala pořádně okořenit. PŘÍBĚH**** HUMOR* AKCE*** NAPĚTÍ ** ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nie som ani tak sklamany, ako skor smutny. Smutny, ze ten obrovsky potencial ktory film mal bol nevyuzity a zostalo z neho len par scien a pamatihodny Zilong, skvelo stvarneny Andym Lauom. Neisty zaciatok, fantasticka scena nastupu piatich generalov, potom rychly spad....a co to, ono uz je koniec filmu?! Velkofilm by mal okrem velkej vypravy a velkych mien, mat aj velky pribeh a velku stopaz. Avsak dve druhe podmienky film vobec nesplna. Az mi to prislo, ze to co som videl bol len akysi zostrih filmu, ktory trva o hodinu dlhsie. Bohuzial nieje to tak. A velmi ma zamrzelo aj to, ze Sammo Hung tu stvarnil takmer zbytocnu postavu, sluziacu len na vypln prazdneho miesta a zvysenie prestize. Co uz. Neostava mi nic ine, iba svoje nadeje vlozit do Wooovho Red Cliff. (6/10) ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Čína, země s mnoha tradicemi a hlubokou historií. Saam gwok dzi gin lung se gap nebude jistě poslední z historických filmů o této zemi. Docela dlouhou dobu pamuje tento snímek, což moc nemám rád, ale to nebylo to poslední co se mi nelíbilo. Film zkrátka nepřinesl žádný nový nápad, bojové scény vypadali někdy hrozně a to nemluvím o zdlouhavém konci. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Malou roli ve filmu má Qian Zhijun, známý jako Xiao Pang (Little Fatty). Ten se stal slavným v roce 2002, kdy se jedna jeho fotka objevila na internetu a poté se začala rychle šířit po internetových forech v Číně i zbytku světa. Postupem času se z ní stal internetový mem a Xiao Pang byl v roce 2006 označen jako jedna z nejznámějších tváří v Číně. Na své snadno získané slávě se rozhodl vydělat a sehnal si vlastního agenta, který mu brzy zařídil roli moderátora pořadu o vaření v jedné čínské televizní stanici. Role ve filmu Tři království: Vzkříšení draka je jeho filmovým debutem. (Raztubyl)
  • Během natáčení bojové scény byl herec Andy On (Deng Zhi) jedním z kaskadérů zraněn v obličeji. A právě jizva na jeho horním rtu, kterou lze vidět v hercových pozdních filmech, je tohoto násilného aktu potomkem. Sám herec ji považuje za jakousi trofej za jeho pilnou práci na natáčení snímku. (Conspi)

Reklama

Reklama