Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Renata točí reportáž o mystice v současné době, navštěvuje rituály satanistů a náhoda ji nakonec zavede k legendě o dávných chodbách v podzemí staré Prahy. V domě, jehož sklepení by mohlo být bránou do tajemného labyrintu, se začnou ztrácet lidé. Jakoby se v podzemí pod domem cosi probudilo k životu. Pověst o středověkých katakombách a další stopy o ní vtáhnou do děje i mladého historika a Renatina bývalého přítele (Jan Zadražil), experta na statiku sklepů (Martin Zbrožek) a Renatinu exotickou spolubydlící Kiaru (Mary Coronado). Pod sklepem domu opravdu objeví další skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je na vlastní pěst rozhodnou prozkoumat. Romantické dobrodružství trvá ale jen chvíli. Nekonečný a nepřehledný Labyrint chodeb bez konce budí hrůzu a skupině brzy nezbývá než zoufale volat o pomoc a začít bojovat o holý život. Teprve v podzemí se navíc ukáže, že každý ze „ztracených“má své důvody, proč se tam vydal. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo jedno dávné tajemství? Co se v Labyrintu skrývá? Je jisté, že odpovědí se nedožijí všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (111)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal opravdu mizerný film. Nakonec to ale nedopadlo zase tak zle, byť jednu hvězdičku přidávám čistě jen za snahu. Námět není špatný, bohužel jeho provedení pokulhává. Největším neduhem filmu je prazvláštní způsob vyprávění, kdy se plete páté přes deváté a v chaosu takto vzniklém se divák orientuje jen stěží. Taky herci mají tendenci přehrávat, což je nejmarkantnější v závěrečné části v podzemí. Nicméně na tuzemské poměry je Labyrint docela solidní thriller, který za JEDNO podívání asi stojí, i kdyby jen ze zvědavosti. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

České filmy, na které se těším, bych mohl spočítat na prstech jedné ruky. Labyrint měl sakra problém se dostat do kin a ještě větší cesta ho čekala na dvd. Ano z dobrých osmdesáti procent jsem to chtěl vidět kvůli Lucce v hlavní roli. Přičemž mě dost zajímalo jak se češi vypořádají s nálepkou "horor". No výsledek je doslova půl na půl. Střih kazí celou první půlku filmu. Prostřihy na "podzemní" scény jsou myšleny dobře, ale spolu s nepřehledným dějem a rychlých střihem výjde tento nápad vniveč. Další je na vině scénář, který vede odnikud nikam a zápletka tak ve výsledku ztrácí smysl. Bratrstvo, náhrobek, Viktor - to jsou všechno zápletky, který ve filmu absolutně ztrácí smysl. Na druhou stranu se musí pochválit dusivá atmosféra poslední půl hodiny filmu. Parádní hudba, která atmosféru jen dotváří. Takže když to shrnu, tak to ve výsledku není vůbec zlý, protože poslední půl hodina v podzemí je opravdu parádně natočena. Kdyby nebylo tolik hloupý omáčky a nesmyslného střihu okolo, mohl to být super zážitek, takhle jen podprůměrný. (48 %) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tady se ztratila spousta lidí, mělo by se to někomu nahlásit.......... Na tento snímek jsem se velmi těšil. Koupil jsem dvd a.....nechtěl ho pustit. Začal jsem se bát. Nakonec jsem to překonal a podíval se. A dojem. No, je to dobré. Labyrint chodeb pod Prahou umožňoval sem tam nějakou tu lekačku, ale je vidět, že tvůrci nechtěli spadnout do laciného hororu a drží se té mysteriózní části příběhu. Dokonce i baterie koupené v Alza.cz vydrží až do samého konce. Lucie Vondráčková je dobrá zpěvačka, hezká žena, má příjemný hlas a role Renaty ji sedla a je vidět, že i bavila. Z příběhu se tak díky ní stal hezký Český mysteri polodokument o jedné pražské záhadě. CITÁT - To nedělejte, možná tam jsou lidi......... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Hororový český film ( zdráhám se to nazvat filmem jaká to byla amatérština na úrovni videa z dovolené ) s Lucií Vondráčkovou, Zadražilem a kostarickou kráskou Mary Corado. Já moc nemusím horory, takže abych je ocenil musí mít něco navíc. A to fakt nemá krom krásky Corado, mladého Zadražila a Vondráčkové. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Těšil sem se až tenhle film uvidím, ale stále sem čekal, že mě zklame. Opak je pravdou. I když se to tu začíná pomalu zvrhávat v odpadové orgie, tak podle mě je tenhle film to lepší, z tohoto žánru, co se u nás v poslední době vyprodukovalo. Minimálně celý ten námět má velký potenciál. Ano...scénář tam trochu ujíždí a někdy ujíždí až moc, ale pořád se to drží atmosfericky na stejné vlně. V druhé polovině filmu, kdy se dostáváme do Pražského podzemí se sem tam i objeví tísnivá atmosféra chodeb.Soundtrack by se mohl vyrovnat leckterému filmu ze zahraničí a ta kamera jak by smet. Roztřesená kamera není v českých vodách moc používaná technika a tady se výborně hodila. Film mě vůbec nezklamal, spíš mě mrzí to hodnocení, které je tady. Myslím, že jakmile je někde párkrát odpad a pár negativních komentářů, film je odkázín k záhubě, zvlášť, když je ještě z České Republiky. No nedá se nic dělat. Pro mě příjemné překvapení s celkem slušným obsazením, sem tam děravým scénářem, ale celkem velkým potenciálem. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení začalo 11. července 2008 v 6.00 hodin ráno a mělo by trvat do 10. srpna 2008. (Blaster33)
  • Během produkce filmu se objevil problém s návrhem plakátů. Původně přišel producent filmu s plakátem, se kterým nesouhlasil distributor, a to kvůli krvi, kterou měla Lucie Vondráčková rozmazanou na tváři. Výsledný plakát tak byl kompromisem. (Wade)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama