Reklama

Reklama

Fantastický mazel

  • Hongkong Chang jiang qi hao (více)
Trailer

Ti je chudý stavební dělník, který se ze všech sil snaží udržet svého synka Dickyho na prestižní soukromé škole. Přestože Ti dělá co může, aby mu zajistil příležitosti, které sám nikdy neměl, Dicky si ve třídě připadá jako odstrkovaný a přehlížený outsider, protože nosí obnošené oblečení a na rozdíl od ostatních spolužáku nevlastní nejnovější elektronické hračky. Jednoho dne Ti najde na skládce tajemného “plyšáka“ a spěchá s ním domů za Dickym. Přestože podivný chlupatý tvor na první pohled nevypadá jako obyčejná hračka, když si s ním chlapec začne hrát, ukáže se, že je mnohem, mnohem víc! Tohle není jen průměrná akční figurka, ale živý „mazel“ oplývající výjimečnými schopnostmi. Dicky vezme veselého mimozemšťana do školy, aby ho ukázal spolužákům a konečně na ně udělal dojem. Jenže svéhlavý fantastický mazel má vlastní představy o zábavě a situace ve škole se záhy beznadějně vymkne kontrole... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

tombac 

všechny recenze uživatele

Chudý ušmudlaný chlapec a jeho vesmírný supermanský pes. Na Chowa i přes pár ulítlých zábavných scének a okatě roztomilé CGI efekty poměrně krotká podívaná pro celou rodinu. Bránice jsou natrhávány výhradně na školní půdě zásluhou dvou pitoreskních učitelských individuí, slizkého šprta a zamindrákované obryně (žena nebo chlap?). Mimo školu se snímek zvrhává v moralitní historku, kterak otloukaný chuďas dělá vše pro svého syna. Nepopírám, že jsem se bavil, ale chyběly mi tu tradičně chowovsky šílené okamžiky, které nutí k nevěřícnému výrazu a záchvatům smíchu. Ne že by se o to CJ7 nesnažil, ale přenesení těžiště příběhu na malého chlapce a infantilního mimozemšťánka mi sedlo o poznání méně. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kto už videl Kung-fu melu alebo Shaolin futbal vie presne do čoho ide. Humor Stephena Chowa mi sedí a niektoré scény boli skutočne vtipné. Asi najviac ma pobavil súboj v uličke v štýle Bruce Leeho, ale i scéna sen versus realita, kde vyšli najavo skutočné schopnosti maznáčika. Deti boli veľmi spokojné, páčilo sa im, u mňa priemer, takže dávam rodinný priemer 70% a slabšie štyri hviezdy. ()

Reklama

Karmin 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně není nic moc..začátek typicky Chowosky natažený, konec natažený, není to tak třeskutě vtipné, jak jsme u Chowa zvyklí, kung-fu tam sice je, ale asi na 2 a půl minuty. Sám od sebe bych na to kina určitě nešel. Divák vlastně vůbec neví, co čekat..... Jenže ten malý kluk je prostě boží, Tomáš Holý se šikmýma očima. A Chow taky umí dobře hrát. A jsou tam vychytané záběry. A ten ufo-pejsek je nechutně roztomilý. A slečna učitelka je moc hezká. A jsou tam skvělé odkazy na předchozí Chowovy filmy. Prostě to má jiskru. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Mnoho vtipných a roztomilých scén (když po sobě zhlédnete 5 oscarových dramat, tak brečíte dojetím i při pohledu na toho gumového psa s chlupatou hlavou) a stejně tak i mnoho zbytečných a rozpačitých (nechci říct trapných - na to Chowův celkový styl žeru). Chow bere všemožná klišé rodinných filmů a převádí je do extrémismu až absurdismu (extrémní chudoba, nemožný romantický hrdina, netypická až černohumorná smrt). No, po těch jeho šílenostech (pravda, stylových) fajn změna. Lepší tři hvězdy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Režisér Steven Chow je známý hlavně svými filmy Kung fu mela nebo Shaolin fotbal. Tentokrát natočil cosi jako čínskou verzi E.T. Příběh vypráví o chudém dělníkovi, který by rád udělaln radost synovi vytouženým plyšákem, v té době všude populárním. Všichni ve třídě už ho mají. Znáte to asi také, pokud máte dítě školou povinné, i když v Česku jde spíše o mobily než plyšáky. Kluk je ve škole samozřejmě šikanován, to by ani jinak nešlo. No a jednoho dne taťka, který se živí něco jako popelář, najde na smetišti sice poněkud jiného, ale plyšáka. Tenhle plyšák sice neříká veledůležitě "Phone home", ale jinak je to ufoun jak poleno. Samozřejmě se schopností konat různé zajímavé kousky, skoro až zázraky. A tak pomůže nakonec tatínkovi, i synkovi ve škole a všichni se mají rádi a nakonec se koná invaze... :-) Jen si to představte, invaze plyšáků... Film zcela vykrádá všechna klišé dětských, rodinných i dětských a rodinných sci-fi filmů. Protože u pana režiséra jsme zvyklí na neobvyklý humor, mírně překvapí, že ve Fantastickém mazlovi ho až tolik nenajdeme, i když některé kousky, zvláště na škole, jsou vydařené. Ale když celý ten film je tak... tak hrozně moc milý, růžovoučký, teletubbiesový... Snímek je na DVD v anamorfním širokoúhlém formátu 2,35:1, se zvukem originálním i českým dabingem v DD 5.1 a samozřejmě s titulky. Bonusy nabízejí komentář herců a štábu, film o filmu (13:42, rozhovory, záběry z natáčení), trailer (2:06) - to vše s GB titulky. Také je zde hra pro děti, kompletně v angličtině, CJ7: MIssion Control, kde musíte nastavit spotřebu paliva, úhel startu rakety a další náležitosti, aby plyšák CJ7 mohl odstartovat správným oknem do vesmíru. A pak už jen ve zkratce představení dětských i dospělých postav filmu (6:59) a trailery na 6 jiných filmů. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Tiova syna Dickyho ve skutečnosti hraje dívka Jiao Xu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama