Reklama

Reklama

It's a Gift

všechny plakáty
Komedie / Krátkometrážní
USA, 1923, 14 min

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

No nádhera, celkem neznámá ale opravdu svěží a komická groteska s populárním němým komikem 'Snubem' Pollardem, který zde hraje vynálezce, jeho úžasný silniční i létající stroj perpetum mobile neměl chybu:-)! ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkouzelnějších krátkých němých grotesek! Viděl jsem ji pod názvem Vynálezce poněkud zkrácenou v cyklu Comedy Capers (můj děda ji má nahranou na své úplně první kazetě, tak z roku 1992). Snub Pollard hraje činorodého a originálního vynálezce. Nejprve vidíme jeho propracovaný automatizovaný způsob ranního vstávání, přípravy snídaně, oblékání se a stlaní. Následuje podle mě nejlepší část filmu a to jízda městem ve vozítku poháněném magnetem. To zkrátka musíte vidět! Následně Snubovy voděodolné boty víceméně zachrání život tonoucímu a vynálezce Pollard už spěchá na zkoušku svého nového objevu - náhražky benzínu. Ovšem do nádrží aut jí nakape příliš a tak auta sama splašeně uhánějí po městě. Vše skončí gigantickou srážkou všech vozů a Snubovi nezbude než vysunout z magnetického vozítka křidélka a uletět. Zcela právem je tenhle klenot mezi groteskami zařazen v pořadu Když komedie byla králem a na dvd Slapstick Encyclopedia. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Groteska, dosť zabudnutá, ale nie neznáma. Scéna s vozidlom v podobe náboja ovládaného magnetom, zrejme každému, aspoň minimálnemu znalcovi rozsvieti. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Tuto grotesku jsem viděl už jako malý, v nějakém ranním vysílání grotesek a už tehdy jsem byl z tohoto filmu nadšený. "Postelová" scéna je super, ale auto na magnet je prostě geniální ! ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Nevím ani, jak jsem tuhle grotesku mohla znát, ale pamatovala jsem si ji dobře i po tolika letech. Je totiž natolik originální, až geniální, že ji nešlo zapomenout. Tolik nápadů se prostě jen tak nevidí. ()

Reklama

Reklama