Reklama

Reklama

It's a Gift

všechny plakáty
Komedie / Krátkometrážní
USA, 1923, 14 min

Recenze (6)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Nevím ani, jak jsem tuhle grotesku mohla znát, ale pamatovala jsem si ji dobře i po tolika letech. Je totiž natolik originální, až geniální, že ji nešlo zapomenout. Tolik nápadů se prostě jen tak nevidí. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

No nádhera, celkem neznámá ale opravdu svěží a komická groteska s populárním němým komikem 'Snubem' Pollardem, který zde hraje vynálezce, jeho úžasný silniční i létající stroj perpetum mobile neměl chybu:-)! ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkouzelnějších krátkých němých grotesek! Viděl jsem ji pod názvem Vynálezce poněkud zkrácenou v cyklu Comedy Capers (můj děda ji má nahranou na své úplně první kazetě, tak z roku 1992). Snub Pollard hraje činorodého a originálního vynálezce. Nejprve vidíme jeho propracovaný automatizovaný způsob ranního vstávání, přípravy snídaně, oblékání se a stlaní. Následuje podle mě nejlepší část filmu a to jízda městem ve vozítku poháněném magnetem. To zkrátka musíte vidět! Následně Snubovy voděodolné boty víceméně zachrání život tonoucímu a vynálezce Pollard už spěchá na zkoušku svého nového objevu - náhražky benzínu. Ovšem do nádrží aut jí nakape příliš a tak auta sama splašeně uhánějí po městě. Vše skončí gigantickou srážkou všech vozů a Snubovi nezbude než vysunout z magnetického vozítka křidélka a uletět. Zcela právem je tenhle klenot mezi groteskami zařazen v pořadu Když komedie byla králem a na dvd Slapstick Encyclopedia. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Groteska, dosť zabudnutá, ale nie neznáma. Scéna s vozidlom v podobe náboja ovládaného magnetom, zrejme každému, aspoň minimálnemu znalcovi rozsvieti. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Tuto grotesku jsem viděl už jako malý, v nějakém ranním vysílání grotesek a už tehdy jsem byl z tohoto filmu nadšený. "Postelová" scéna je super, ale auto na magnet je prostě geniální ! ()

Reklama

Reklama