Reklama

Reklama

Zombie: Začátek

  • Itálie Zombi: La creazione (více)

Obsahy(1)

Stylové rozloučení Bruna Metteie s hororovým žánrem. Sharon (Yvette Yzon), která jediná přežila hrůzy Ostrova smrti, se vrací na místo svých nejhorších nočních můr. Ale tentokrát už není sama. Doprovází ji perfektně vyzbrojené vojenské komando, odhodlané postavit se lidožravým nestvůrám. I přesto jde o nerovný boj. Skupina vojáků proti obrovské přesile nemrtvých zrůd nemá příliš šancí, a tak se z průzkumné mise stává boj o holé přežití. Boj, během kterého hrdinové postupně zjišťují, jak vlastně všechny ty hrůzy začaly. (Řitka video)

(více)

Recenze (70)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Zombie: Začátek je přímé pokračování Zombie: Ostrov Smrti. Jediná přeživší masakru na "Ostrově Smrti" doktorka Sharon se po hrůzném zážitku uchýlí do kláštera, kde ji zanedlouho navštíví zástupce vědecké společnosti a nabídne jí dobře placené místo u firmy, ovšem pod podmínkou, že se Sharon vrátí s komandem vojáků na ostrov, kam byly převezené vzorky samotných zombies. Údajná záchraná mise se mění opět v zombie masakr. Děj je oproti Zombie: Ostrov Smrti mnohem svižnější a zábavnější. Herecké výkony jsou taktéž mnohem přirozenější i u hlavní role Sharon v podání Yvette Yzon. Masky zombies a gore efekty jsou také povedené. Ale opět mě dostalo pár zombie nezvyklostí, například oko v tykadle na hlavě jedné zombie. Samozřejmě je tu podobnost s Vetřelci, ale to mi vůbec nevadilo, až na mluvící mozek. Celkově vzato Zombie: Začátek je o třídu lepší než jeho předchůdce. Takže u mě za tři hvězdy. ()

Azrael515 odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bol terror... vykradacka nechutna .... je to vykradnuty Aliens a Hudson si toto nezasluzil ... v originali najzabavnejsi charakter sa tuna zmenil na dementa... ked zomrel bl som rad ... a ta devka ..Rypleyova si toto tiez nezasluzila ... :D Jediny vykon "podal" vo filme Viggo Mortensen ktory sa bol do filmu nastrihnuty :D ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Slabucky hororik,v ktorom vystupuju aj nejake divne tvory, ktore boli skor na velky smiech, akoby ste sa ich mali co i len na okamih bat. Vyzeralo to skor ako nejaka parodia, bez stipky talentu co sa tyka kostymov. Hmmm, vsetko to bolo nejake spichnute horucou ihlou a po znamkach, ze by to mal byt skvely film si mozete len namyslat, pretoze tento horor to nema az tak daleko na smetisko zatratenia:)). Tento horor vyzera natoceny tiez kamerou, akou natacaju telenovely, ktore fakt nenavidim. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja sa tam nevrátim. Neprinútite ma.“ V roku 2006 nakrútil taliansky hororový klasik Bruno Mattei (HOLOCAUSTO PORNO, KRYSY: NOC HRÔZY, ZOMBI 3) video film OSTROV SMRTI. O rok neskôr, ako svoj posledný film nakrútil vo veku 66 rokov video pokračovanie ZOMBIE: POČIATOK. V ňom sa preživšia hrdinka predchádzajúcej časti vracia na prekliaty ostrov v spoločnosti vojenského komanda, ktoré sa jej historkám spočiatku posmieva, následne kričí od bolesti. Toľko k faktom. Teraz zvyšok filmu: mizerný rozpočet (výprava, kostýmy, rekvizity, masky) berte ako plus a bavte sa „kúzlom nechceného“, pretože toto sa skutočne nedá brať vážne. Tým najšokujúcejším, čo snímka ponúka, je však úžasná (fakticky, klobúk dole) drzosť, s akou tvorcovia TOTÁL KOMPLET DO BODKY I BODKOČIARKY vykradli sci-fi klasiku Jamesa Camerona VOTRELCI. Už obsah o „návrate späť“ zaváňa kópiou, ale nie je to ešte NIČ oproti čudnému pocitu, ktorý vás ovládne vo chvíli, keď pochopíte, že CELÝ 91-minútový film sa bude niesť v duchu úvodu s nemocnicou, kedy režisér DOSLOVA VYKRADNE VOTRELCOV; nielenže sa dej odohráva v duchu kyselinovej klasiky (záchrana jedinej preživšej zminula, nedôverčivá správcovská rada, nástup komanda, prehľadávanie opustených priestorov, prvý útok, barikáda), ale obsahuje ROVNAKÉ SCÉNY (žiadosť infikovaného o zabitie z milosti), nápady (detektor pohybu), parafrázy na pôvodné nápady ovplyvnené nedostatočným rozpočtom (namakaný obrnený osobný transportér nahradený o čosi slabšou otlčenou dodávkou, nepriestrelné sklo nahradené železnými dvermi) a postavy (len sa inak volajú – mlčanlivo rázny „tretí vo velení“ Dwayne Hicks, nemožný poručík Gorman, drzý vtipkár Hudson, militantná lesba Vasquezová), vrátane ich FARBY PLETI („seržant Apone“)! Ak sa tvorcovia raz za polhodinu vychýlili z VOTRELCOV čo i len O CHLP zmenenou scénou, bol som vyvedený z miery rovnako, ako autista zo všetkého ostatného. Toto ak Cameron videl, musel sa polhodinu rehotať a ďalšiu hodinu sa smial svojmu právnikovi, smrteľne vážne mu odporúčajúcemu podať na Talianov žalobu. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/1066/ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 1/10 Děj 1/10 Hudba 3/10 Efekty 3/10/// PLUS: řekl bych že alespoň v maskách se snažili a občas to má atmosféru, díky tomu film není úplný odpad MÍNUS: vše ostatní už ovšem patří do odpadu, herci jsou příšerní, režie a scénář totálně stupidní, chování postav nelogické, postavy přehrávají, vše je amatérské/// Shrnutí: Italský horor se za poslední třicet let nikam neposunul, nebo možná posunul, ale na tomto filmu to není znát./// Celkem 17%/// ()

Zajímavosti (2)

  • Režisér Bruno Mattei několik měsíců po dokončení filmu zemřel. (Terva)
  • V závěrečných titulkách je chybně uvedeno "Zombie: The Beginnig", namísto "Beginning". (D3NJI)

Reklama

Reklama