Reklama

Reklama

Císařovna a bojovníci

  • Čína Jiang shan mei ren (více)

Čínský výpravný film pojednává o princezně jednoho z deseti království, která mezi sebou neustále vedou války. Po smrti krále křehká ale odhodlaná dívka nastupuje na trůn, a ačkoli za ní stojí věrní válečníci a rádci jejího otce, musí prokázat, že je hodna postu vládce mocné říše vzešlé z prachu bojiště. Jenže když na ni zlotřilý kníže usilující o trůn pošle zabijáky, princezna se při dramatickém útěku sblíží s vynalézavým poustevníkem, který jí ukáže, že existuje svět za zdmi paláce a mimo bitevní pole. Dá princezna přednost svým citům nebo zodpovědnosti za říši svých předků? Ačkoli v základu je Císařovna a bojovníci pohádkový příběh s ponaučením o zodpovědnosti, tvůrci film pojali jako nákladný epos s opulentními davovými scénami a bojovými sekvencemi. V nich září představitel princeznina přítele a generála Donnie Yen, který v současnosti platí za přední hvězdu hongkongských akčních filmů s bojovými uměními. Hlavní roli ztvárnila populární herečka a zpěvačka Kelly Chen a postavu poustevníka hraje jeden z předních hongkongských popových zpěváků a herců Leon Lai. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Výprava 10/10/// +prakticky vše je stoprocentní, charismatická hlavní postava, krásné prostředí, fascinující hudební doprovod, věrná historická výprava, adrenalinové souboje, spousta krve, perfektní choreografie bojů a rozsáhlých bitev...a mohl bych pokračovat donekonečna -největší problém je najít na tomto filmu nějaký problém, protože přece jen 100 procent nedávám každý den, zatím ho ode mně dostali jen 2 filmy a to jeden z nich ani není tady na databázi, takže to svedu na méně známé herecké tváře (přeci jen asijské herce tolik neznám), přesto to dělám opravdu nerad, protože postavy jsou výborně napsané, charaktery dobře rozpoznatelné a zahrané je to přesvědčivě, jenže v jiné oblasti hodnocení jít níž nemůžu/// Spojení asijské výpravnosti a historického námětu je samo o sobě poutavé. Tento film je ovšem okořeněn o romantickou linku, krásné exteriéry, jímavé melodie a přitom se to vše obešlo bez drátů a zbytečných dějových nesmyslů či nepochopitelných momentů. Zatím jeden z nejlepších asijských filmů co jsem viděl./// Celkem 95%/// ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Průměrný pohádkový film, s pěknou hlavní hrdinkou a exteriéry. Tím však klady končí. Vím, že podle určitých filmových teorií, nelze oddělit obsah a formu, přesto tady bych si to dovolit, neboť právě ten obsah je dost fádní. Každého napadne, jaký cíl si scénáristé vymezili. Velké morální dilema, na jedné straně čistá láska k muži a na druhé povinnost k vlasti. Něco co už z náme třeba z Královny Kristýny. Jenže tohle je zpracováno podle druhé kapitoly pro začínající scénáristy. A přesně výše výjmenované emoce snímku chybí. Osud jakékoliv postavy mi byl lhostejný a vývoj děje jsem přesně odhadl. Tolik ke scénáři. Už ani nevím, zda se to pokládá za nedostatek, ale spíš už je to pravidlo. V každém podobném snímku je kupa počítačových efektů, osobně nejsem jejich velkých příznivcem (myslím tento žánr), takže pohled na digitální armády ve mne slastné nálady nevyvolává, hlavně když jsou za skrápěny digitálním deštěm. Zvláště ambivalentní vztah mám k akci. Skoro mám dojem, jako by ji režírovali dva lidé, neboť čím více lidí je plátně, tím méně se mi líbí a hlavně se začíná dementně zpomalovat. Všechno je to ohudebněno otřesnou hudbou (Gladiátora má skladatel velmi rád) . MOc jsem neočekával a moc jsem nedostal, ale dívat se na to dalo. ()

Reklama

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Priemerný východoázijský film, ktorý má slabý príbeh a v ktorom sa veľmi okato striedajú lepšie časti s tými, ktoré by tam ani byť nemuseli. Medzi hlavné zápory by som zaradil určite slabý predvídateľný príbeh a hudbu, no pár premakaných bojových scén, prostredie a hlavne dobové kostýmy a zbrane, ktoré sa mi veľmi páčili pridali k môjmu hodnoteniu tú jednu * naviac ... 3*** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $9,323,473║ Klasický Čínsky film akých je už nespočet, prevarený dej, ktorý nič nové neponúkne, či dokonca miestami pripomenie či už hudbou alebo scénkami filmy ako Gladiátor, 300 či Alexander Veľký,... ale aj tak som sa pri tom nenudil a celkom ma to bavilo, priemer. /60%/ ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

... nerada to hovorím, ale ani záverečné strhnutie brnenia nejako nedokázalo odtrhnúť moje úvahy o tom, kde som počula onen hudobný motív (dospela som k záveru, že Gladiátor)..... asi tak..... Dieter Bohlen moje oči!!!..... veľká výprava jak šľak, nechcem vedieť, koľko detí ťažilo materiál na kostýmy, načrtnuté línie a s nimi i postavy, nedotiahnuté.... a vlastne polnoc na krku, zajtra škola, ale mám aspoň nejaké nové slovíčka.......... ()

Galerie (68)

Reklama

Reklama