Reklama

Reklama

Cheot nun

  • Jižní Korea 첫눈 (více)

Obsahy(1)

Kim Min (Jun-gi Lee) se narodil v Soulu (J.Korea) a doposud tam i spokojeně žil. V létě roku 2004 však odešel na rok do Japonska, aby následoval svého otce, který je hrnčířem. Ačkoli neumí japonsky ani slovo, hned zpočátku svého příjezdu se při prohlídce Kjóta (město v Japonsku) seznámí z pohlednou Japonkou Nanae (Aoi Myiazaki), do které se okamžitě zamiluje. Netrvá to dlouho a Min se i přes výraznou jazykovou bariéru z Nanae intimně sblíží. Krásný a dokonalý vztah odolává všem překážkám, až ztroskotá na nechtěném ač nuceném odjezdu Nanae z města. Min je otřesen nečekaným odjezdem jeho milované a marně ji po celém městě hledá. Po chvíli pochopí, že v pátrání nemůže uspět a protože už nemá důvod nadále zůstávat v Japonsku, vrací se zpátky do Soulu. Proč Nanae bez rozloučení odjela pryč z města? Splete jim osud jejich cesty znovu dohromady? (Káronoš)

(více)

Recenze (53)

tombac 

všechny recenze uživatele

Rozjívený korejský floutek poznává zevnitř japonské reálie a samozřejmě se zakouká do stydlivé japonské dívky, které se pozvolna dvoří... Koprodukční melodrama je zpracováním a vyzněním spíše japonsky subtilní a místy vypadá jako laciný art na hony vzdálený obvyklému korejskému cukrkandlu. Na proměnlivém vizuálu a málo využitém prvku pomalé adaptace na odlišné prostředí ani moc nezáleží, poněvadž po sobě pálí hodně sympatická dvojka a nějakou tu slzičku dojetí na tváři žrouta romantik se filmu daří vyloudit. I když já si na ni musel počkat až na závěrečné minuty... Do té doby to bylo sice bez jakéhokoliv překvapení, leč milé a s odzbrojující Aoi Miyazaki, takže nahoru zaokrouhlených 7/10. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přímočará romantika, která si na nic nehraje. Lehounká, osvěžující jako letní deštík, neskutečně milá a jemně upředená, s mnoha kouzelnými momenty, humorem i dojímavými okamžiky, která si z korejské strany bere otevřený, přesto vkusný, atak na emoce a z té japonské křehkou jemnost, která dodává i těm zdánlivě nejbanálnějším okamžikům neobyčejné kouzlo. Svou zásluhu na tom, že jsem se po celou dobu spokojeně usmíval má bezpochyby i sympatická dvojice, v níž se Jun-gi Lee jako Kim Min postaral o humor a odlehčení, zatímco Aoi Miyazaki v roli Nanae o něhu a slzy. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Možná jsem už svěžích korejských romancí přesycená, možná tohle nebyl jen film, který by mi padl do noty. Připadá mi ovšem, že zápletka neobsahuje cokoliv originálního, spíše jako by si někdo večer sedl a za sebe poskládal prvky, které nevyžadují moc nápaditosti, přesto jsou divácky jisté. Rozmazlený student, který se zamiluje do tiché dívky, a kvůli ní se změní. Pak následuje odloučení a shledání pod prvními podzimními vločkami. Film o proměně a hledání - nic nového. Pořád je tento film ale lepší, než 90% amerických romantických příběhů. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc nevinný a hloupoučký film. Stejně tak hloupoučká a nevinná mi přišla hlavní představitelka. Je sice překrásná, ale sotva se držela na nohách, občas něco pípla a emoce žádné. Špatné je i složení páru. Postrádám u nich nějaký zvrat nebo trochu škádlení. Vidím jen spoustu talismanů, slibů a vzpomínek... nic víc. 3* ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších filmů, jaké jsem jsem kdy viděla. Je básní o jednom z míst mých snů, o Kjótu, a kouzelnou směsicí japonské kultury a některých jejích nádherných osobitých detailů, japonské přírody a tradiční architektury, a do toho je přidán líbezný Lee Jun-gi a neméně líbezná Mijazaki Aoi, půvab, humor, láska a působivá atmosféra. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama