Reklama

Reklama

Za jedné bouřlivé noci

  • Japonsko Araši no joru ni (více)

Jedné noci se ve staré stodole setká malý kozlík s hladovým vlkem... Pro velké hladové vlky je kůzle oblíbená kořist, to ví přece každý, i malý kozlík Mei a vlk Gabu. Za jedné bouřlivé noci se ale oba schovávají před deštěm v temné stodole a dají se do řeči, aniž by na sebe viděli. Výborně si rozumí, jsou si velmi sympatičtí a tak se domluví, že se další den znovu setkají. Nikdo dosud neslyšel o tom, že by vlk a koza mohli být přátelé a tak se to Mei a Gabu rozhodnou držet v tajnosti. Vlčí smečka nebo kozí stádečko by jejich náklonnost jistě nepochopily a mohly by z toho být velké problémy! Okouzlující japonský animovaný film o síle vzájemného přátelství, které se neohlíží na předsudky a odlišnosti, vychází z příběhů obrázkové knihy japonského herce Yuichiho Kimury. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

majo25 

všechny recenze uživatele

Netradičný animák o zvieratkovských "nepriaľoch", z ktorých sa z dvoch jedincov stanú priatelia. Na jednej strane je to dosť naivné, na druhej strane príbeh od začiatku chytí a nepustí. Vadili mi v podstate iba trápne dialógy a do toho trápne smiechy, občas priateľstvo prerastalo do zamilovanosti (a tým pádom do nechutnosti až úchylnosti) - takéto niečo môže výjsť jedine z japonskej hlavy. Animácia v pohode, akurát až veľmi veľký rozdiel bol vo vykreslení kôz a vlkov - kozy roztomilé, bucľaté, biele, vlky zasa ako krvilačné príšery so svietiacimi očami. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Pro děti to není, což je škoda, ale místy je to děsivé a vlci se občas projevují docela vulgárně. Ale je to o vzácném přátelství, kdy jednoho ctí jeho činy a druhý zas oplývá takovou roztomilostí, že se zdá až neuvěřitelné toho dosáhnout animací, která navíc v tomto případě není nijak zdobná, ale naopak celkem prostá. Možná i v tom leží trik, ale pravda je, že se film místy umí dotknout srdce. ()

Reklama

Radek273 

všechny recenze uživatele

Animace neuvěřitelná, skvělá, úžasná. Myšlenka jasná, chválihodná. A děj pro dost malé děti, přesněji řečeno maximálně 6 let. Proč? Vlk a kozlík prostě nemůžou být spolu, vlk by zemřel hlady! Nemá, co jiného jíst! A kdyby jedl jen všechny okolo, čekala by je oba záhy nevyhnutelná zvířecí vzpoura. Zároveň (snad je to jen subjektivní dojem vyvolaný medovým dabingem) vám bude připadat, že mezí kozlíkem a vlkem vzniká i něco víc než "pouhé" přátelství, a o to spíš by se dospělí měli tomuto snímku určitě vyhnout. Kdyby japonské anime nebylo vyhlášeno svou tak dokonalou kresbou, určitě by i výsledný verdikt býval milosrdnější. Ovšem takto nezbývá než konstatovat: "Animace ještě nejsou všechno!" ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem se ošíval, neboť z dialogů těch dvou zvířat vyplývalo, že se rozhodně nejedná pouze o kamarádství. Zejména kozlík byl pěkný lupínek, jeho velké modré oči a nakadeřené uši sice roztomile určitě nepůsobily, ale zato zcela ladily s jeho poněkud přihlouplým chováním a hlavně permanentním úsměvem. Co může být úchylnějšího než se držet za kamenem s vlkem za ruku a chechtat se na celé kolo, zatímco jeho blízcí jsou vlčí smečkou masakrováni? V horách se film zajímavě zlomil, na chvíli to vypadalo na přímo antickou tragédii a už už jsem byl v pokušení dát za čtyři. Ovšem závěr to opět pohřbil a hodnocení kleslo na slabší tři. Né že by tedy film skončil hepijendem, neboť osamělé putování dvou vyvrženců ze svých komunit, bez naděje na opětovné zařazení do společnosti, na mláďata a lepší budoucnost, působí i na otrlého diváka značně depresivně. ()

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně příjemná pohádka o zakázaném kamarádství vlka a kůzlete, která dokáže roztát ledy snad v každém srdci ^_^ Přistihla sem se při koukání, že fandím hlavním hrdinům při každém nebezbečí, které jim hrozilo, jako malé dítě, a to mě svým způsobem nejen překvapilo, ale i potěšilo. Tak jednoduchý příběh s tak naivními dialogy, a přece mě dokázal dostat do dětské nálady už po prvním jejich setkání. Nakonec dávám hezkých 5 za ty scény s řekou, měsícem a nesmím ani zapomenout na poslední vlčí scénu ve sněhu! Více už by byl spoiler.. :P ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama