Reklama

Reklama

Silvestry Vladimíra Menšíka

(pořad)
Zábavný
Česko, 1993, 39 min

Účinkují:

Vladimír Menšík

Obsahy(1)

K nejúspěšnějším silvestrovským televizním pořadům tradičně patřily ty, ve kterých vystupoval jedinečný vypravěč a neopakovatelný herec a komik Vladimír Menšík. V posledních letech jeho života natáčelo brněnské studio jeho silvestrovská vystoupení téměř každoročně. V roce 1993 pak dlouholetý Menšíkův televizní spolupracovník, dramaturg Jaroslav Sedlák, vytvořil z jednotlivých monologů a vystoupení, která nalezl v brněnském televizním archivu, střihový pořad, který se od té doby stál stálicí v silvestrovských vysíláních České televize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Není Silvestr, kdy by tohle nejelo v TV a já se na to budu dívat znovu a znovu třeba po stopadesátépáté, protože taková koncentrace humoru jako je tady, to se snad žádnému českému umělci nepovedlo. Ikdyž mám rád dnešní baviče typu Izer, Kaiser & Lábus, Jablonský aj. do tohohle pána mají prostě hodně moc daleko. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava s nesmrtelným Vladimírem Menšíkem. Škoda, že takoví jako on se už nerodí. Jeho odchod v r.1988 předeznamenal brzký nástup nových časů a nové generace komiků, která si toto označení povětšinou nezaslouží. Já mám u tohoto střihového filmu, na který se dá dívat znovu a znovu, s hodnocením jasno. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Každý rok se na to dívám přestože ty historky už znám téměř nazpaměť. Jenže vyprávění legendy mezi vypravěči je prostě legendární a můžu ho slyšet pořád dokola. Je to už taková tradice, že Silvestr bez Vladimíra Menšíka a jeho neuvěřitelných historek by nebyl Silvestrem.Tak jen škoda, že výběr není pestřejší, není v něm více vyprávění a nemá delší stopáž. ()

wiercza 

všechny recenze uživatele

Vladimír Menšík dokázal neskutečně vyprávět a bavit lidi. One-man show s příběhy z "brožovaného" života a rodinného kruhu v originálním podání. Uměl si udělat legraci ze sebe samého. V naší staré červené 120 nesměla chybět audiokazeta se Silvestry. Nikdy se neoposlouchala, vždy se dostavily záchvaty smíchu, slzy vběhly do očí. "Ať žijou naši marmeládoví!" I teď si to ráda pustím na youtube. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen pár dílů a docela mě bavili. V dnešní době už neexistuje takový bavič, jakým byl Vladimír Menšík. Škoda, že už není mezi námi a musel tak brzo odejít do nebe. Ach jo, život je nespravedlivý. Když si představím, že na Silvestra zapnu Novu a tam poběží Mejdan roku z Václaváku, tak už teď v létě, kdy píši tento komentář, se mi dělá zle. Vystupují tam samí pošuci. A baviči-jestli je mohu takhle vůbec nazvat typu Rychlý, Novotný, Šíp, se mohou jít zahrabat, protože nesahají V. M. ani po kotníky. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno