Reklama

Reklama

U2 3D

(koncert)
Trailer

Unikátní projekt – první 3D záznam koncertu na světě. Film byl natočen během jihoamerického turné Vertigo skupiny U2. Neopakovatelnou atmosféru živého vystoupení legendární U2 si mohou diváci vychutnat díky vyspělé digitální technologii 3D, vícekanálovému surround zvuku a v neposlední řadě díky pulzující atmosféře turné Vertigo, které je jedním z neúspěšnějších koncertních šňůr vůbec. Cílem projektu je, jak řekl sám Bono, zprostředkovat jedinečný zážitek z živého vystoupení co nejvíce lidem. Hlavně pak mladým lidem, kteří si nemohou dovolit drahé lístky na koncert. Film slibuje novou dimezi filmového prostoru, kde se divák stane účastníkem vyprodaných koncertů U2. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Uno kapela, dos za písmenem U, tres dekády úžasné hudby, catorce hvězd je málo - Hello, hello Hola I'm at a place called Vertigo.. Doporučuji se v biografu moc neopírat, aby vám mohl mráz nerušeně probíhat po zádech a u "Where the streets have no name" klidně vytrhejte v kinosále v tu chvíli nadbytečné sedačky. Třetí rozměr, krom toho, že jsem Larrymu upil šťávy a zcizil jeden činel, zde nebyl zas až tak podstatný, neboť na světě naštěstí pořád existují věci, které si báječně užijete i poslepu.. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

100 % - Ani jsem nedýchal, skutečně má člověk pocit, že je mezi nimi na pódiu. Dlouhé záběry, kdy kamera pomalu jede a člověk se může pomalu rozhlížet, číst Edgovi riffy z ruky a tak. Když se vám Bono v půli SBS podívá zblízka do očí, měl jsem hodně podobný pocit, jako když jsem se s ním letos v květnu potkal osobně. ***** U2 3D viděno 9x: 29. 9. 2008, 17. 10. 2008, 18. 10. 2008, 24. 10. 2008, 8. 11. 2008, 6. 12. 2008, 7. 1. 2009, 14. 1. 2009, 13. 7. 2009. ()

Reklama

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...kdyby se točily koncerty takhle, byla bych na každém... nemusím davy lidí... intenzivní prožitek 3D, dokonalého zvuku (Imax Flora) a U2 ( jako dnes si pamatuji, když jsem je slyšela poprvé)... vzájemně cizí lidé sedí vedle sebe v řadě, nemohou se pohybovat, tančit, křičet, ale stejně celá řada sedadel vibruje dupajícími podrážkami bot... ano, musíme jen sedět, ale proto se každý tón a var rytmu vrývá daleko hlouběji pod kůži... někdy až k neudržitelné gradaci radosti, dojetí a hlavně chuti vtrhnout mezi ně... ale to právě nejde a o to jde... ()

Dero 

všechny recenze uživatele

Pro skalní příznivce kapely absolutní pecka. A ani my ostatní, kteří si U2 "jen" rádi tu a tam poslechneme, se nenudíme. Režijně zvládnuté na jedničku, prostředí velkých jihoamerických stadionů do posledního místečka našlapaných pulsujícím davem příznivců této irské kapely skutečně dýchne megalomanskou atmosférou - a kapela samotná? Na obrovském plátně vám často připadne, že jste pátým členem, VIP fanouškem, který celou šou sleduje on-stage. Působivý zážitek. První polovina snímku je naprosto dechberoucí. Kéž by byla možnost v podobném provedení vidět i moje oblíbené Pink Floyd! ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Úchvatná a nadpozemská záležitost, u které vůbec nezáleží na tom, zda jste fanoušky U2 či ne. Tento záznam je pro každého, kdo má v sobě aspoň špetku citu pro muziku, koho nenechají tóny hudby klidného, absolutním požitkem. Nikdy jsem při sledování hudebního záznamu neměl takový pocit, že na tom koncertě jsem taky a s trochou nadsázky jsem to prožil víc než některé koncerty, kterých jsem byl přímým účastníkem. Chvílemi jsem musel držet ruce a říkat si, že v kině se netleská.... I ten mráz po zádech párkrát přeběhl.....Není absolutně jediné výtky - zvuk, provedení 3D, výkon kapely a zejména fantastické jihoamerické publikum. Málokdy spatříte tolik nadšení v jednom jediném okamžiku...jen víc takových.... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Záznam byl pořízen během koncertů pod širým nebem (mimo Severní Ameriku) v Mexiku City v Mexiku, v Sao Paulu v Brazílii, v Santiagu v Chile a v Buenos Aires v Argentině. (POMO)
  • Na největším stadionu turné v Buenos Aires, kde proběhlo nejrozsáhlejší natáčení a vzniklo značné množství filmového záznamu, vzrostl počet technických pracovníků na 140. (POMO)
  • Producenti museli získat prakticky každou digitální kameru a nahrávací zařízení na světě – tzn. 18 digitálních kamer Sony F950 CineAlta a nahrávací zařízení SR (2 kamery na každou 3D plošinu). (POMO)

Reklama

Reklama