Reklama

Reklama

Bestie musí zemřít

všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Americká modelka Celine je unesena záhadným mužem přímo na ulici v průběhu módního týdne v Miláně. Když se probere z omámení, zjistí, že není jediná oběť tohoto šílence. Vedle ní leží zakrvácená dívka, která je zjevně již delší dobu mučena... Jedinou nadějí na záchranu je Celinina sestra Linda. Ta kontaktuje přímo inspektora Avolfiho, který okamžitě ví, s jakým zločincem má tu čest. Jedná se o sériového vraha, zvaného „Yellow“, který vraždí krásné mladé dívky. Nejdřív si s nimi ale zvráceně hraje a krutě je mučí. Když ho to omrzí, dívku zabije a vyhlédne si jinou oběť. Další krásku, kterou může zohavit a zabít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zaplať pánbůh za Brodyho. A upřímně - za koho jiného? Seignerová je sice pořád kočka, ale přece jen už lehce zestárla, nemluvě o tom, že její role zahrnovala víceméně jen hysterický vyvádění. Elsa Pataky je zase celou dobu špinavá a od krve, no a komentovat přehrávaně postiženýho záporáka Briana Maye snad ani nemá smysl. Argento nabídl solidní červenožluté giallo, které počítá spíš s inteligentním divákem, tradičně dobré, ale bez takového toho koření navíc: bez větší porce krve, větší porce nechutností či alespoň ucházejícího padoucha. Závěr mohl být mimořádně silný, ale ta krev tekla z auta do cesty tak očividně, že ani tady nemůžu být stoprocentně spokojen. A tak končím stejně, jako jsem začal - vyzdvihnutím skvělého, lehce vyšinutého detektiva Adriena Brodyho. Na jeho věčně kouřící a nervózní temnou figuru byla radost se dívat. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Argento chtěl složit malý pomníček žánru, který ho proslavil a vynesl na vrchol, bohužel, ale zůstal jen u jeho hrubých základů. Mistr sice s grácií recykluje všechny možné prvky žánru a navíc přidává svůj osobitý režijní styl(ikdyž už značně proředěný), ale ani to není všechno. A proč, když jindy to u něj stačí? Jednoduše, díky pointě!! Žádná totiž není, úplně se na ní rezignovalo(navíc důvody vrahova běsnění jsou shrnuty do snad minutové scény). Pořádná pointa představuje hlavní důvod, proč giallo-filmy sleduji a jsou mojí srdcovou záležitostí. Hodnocení, ale zakončím pozitivně a Argenta pochválím, protože je to přeci jen krok ku předu oproti karetnímu hráči. Friend need a table. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Moderni navrat Giallo zanru ve filmu, ktery se jmenuje priznacne Giallo nedopadl tak, jak by si fanousci predstavovali. Problem je v tom, ze to co delalo Giallo Giallem byla 70's atmosfera a vse s ni spojene. Giallo era je definitvne pryc a tohle pusobi jako naprosto obycejny neskodny thriller TV produkce. Skoda, protoze odchytavani peknych modelek a jejich znetvorovani neni uplne spatne tema. Dobry Adrien Brody, ale vylozene spatna Polanskiho zena, ktera hrani ani anglictinu naprosto zoufale nedava. Nastesti nejake ty body zachranuje par typickych Argento-chutovek. "Fuck you! I'm beautiful! Fuck you!" 4/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic uzasnyho, ale to jsem ostatne od Argenta cekal. Zaroven ale ani nic hroznyho, takze mi to prijde lehce podhodnoceny. Celej pribeh je jednoduchej, ale dostatecnej, nicmene jako krimi to je fakt prilis jednoduchy a jako horor zase malo srasidelny, brutalni, atd. Proste takovej mix, takze to vlastne odpovida nazvu. Ne tomu ceskymu stupidnimu. Jinak herci jsou v pohode, mozna skoro az moc dobry obsazeni pro tenhle druh filmu, vrah je radne vysinutej, i kdyz misty uz je to lehce prehnany a sislajici hovado, ktery si honi u fotek mrtvol, cuca dudlik a ma drzku, jak kdyz ho prejel bagr proste nepusobi dvakrat seriozne. Co se tyce nejakejch brutalnich momentu, vetsinou kamera uhyba a kdyz uz neco ukaze, tak to vinou ne moc dobrejch triku moc nezapusobi. Ale jako proste mi to neprislo nejak hrozny, misty se da mluvit i o napeti a tech 90 minut to spolehlive zabavi. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Starého Argenta novým kouskům nenaučíš, ale bohužel Mistr už nadává ani ty kousky staré. Nanápaditý scénář, divné obsazení (špatný padouch, pořád docela pěkná Seigner - hrát se ale ještě stále nenaučila - a dobrý Brody). Závěr k smíchu nebo pláči, podle založení diváka. Dívat se na to pořád ještě dalo, ale od filmu s takovým názvem a od takového režiséra jsem prostě čekal mnohem víc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Tento Argentův film je první, pro který si Dario nenapsal scénář sám. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl 14 milionů dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama