Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tvrdohlavá dcera konzervativních tureckých emigrantů, usazených v Kodani, se snaží vyhovět snům svých prostých rodičů o její velké budoucnosti a zároveň zůstat věrná své osobní vášni – kung-fu. Toto výborné drama určené adolescentnímu publiku sází na sympaticky svéhlavou hrdinku a na působivé scény bojového umění v choreografii Xiana Gao (Tygr a drak). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celém snímku je, že nemá potřebu se žánrově vymezovat. Od dánsko-švédského dramatu by jeden očekával striktní realističnost, na druhou stranu na kung-fu řežbu od začátku až do konce bych asi nechala koukat jedině přítele. Tady se však žádné bariéry nerespektují. Máme zde funkční svět teenagerky 21. století, ale když přijde na chucknorrisovské kopy z otočky, neváhají tvůrci nahlédnout do mysli mladé hrdinky a popustit uzdu fantazii. Romantický vztah odvyprávěný především pomocí soubojů si rovněž zaslouží černý pásek. ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Víte tohle není ani vyloženě o sportu, ale spíše poznání sama sebe. Aiša (Semra Turan,)je prostě bojovnice, která bojuje za svojí svobodu, sport, lásku, respekt,uznání. Život je, byl a bude boj a záleží jen na nás, kam to chceme dotáhnout. Naše sny plány, touhy a myslím, že za to stojí bojovat. Nemyslíte? Kung-fu to je duševní sport, ne nakopat někomu prdel a zdrhnout nebo si hrát na krále nebo na boha. Xian Gao zvaný Sifu se roli učitele bojového sportu zhostil dokonale a mít takového učitele budu klidně trénovat každý den.-)) Dánové opět nezklamali, kéž natočit takhle něco u nás. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pro mladého člověka musí být dost složité vyrůstat v cizí zemi s cizími tradicemi a tím spíš, pokud je to děvče. Musí být na mašli neustále bojovat se strachem, aby se nikdo nedozvěděl, že sportuje, že se ji líbí místní kluk, že chce jít jenom za svým snem a zároveň chce ctít a milovat svou rodinu. Mentalitu muslimů nikdy nepochopím a ani nechci. Jsou to ve většině případů agresivní, zlí a nekompromisní lidé schopni zabít své vlastní příbuzné kvůli maličkostem. Aicha je bojovnicí každopádně. Co se týče závěrečného turnaje, tak ten byl tak trochu z říše fantazie, ale co ... Seveřani dramata točit umí. Líbí se mi jejich styl. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Lehkou, v dobrém slova smyslu dívčí romantickou komedii Starý, nový, půjčený a modrý by mě vážně nenapadlo hledat na kontě režisérky Natashy Arthy. Její Bojovnice je sice taky dívčí, ale nikoliv lehká, romantická, ani komedie. Jde o seriózně pojaté drama, v němž muslimská dívka žijící v Dánsku trénuje kung-fu, aby se mohla vypořádat s těmi nejběžnějšími „teen“ problémy. Ostřejší konfrontace s nic nechápajícími rodiči i tupější konfrontace s vyholeným mistrem („Kung-fu je srdce a duše“) jsou prokládány přehlednými a velmi efektními bojovými scénami. Nijak objevnému příběhu ubližuje absence hmatatelného antagonisty, případně nějakého vyššího cíle, k němuž by se Aicha toužila probít (polopatické vysvětlení, s kým celou dobu vlastně bojuje, je podloženo příliš plytkým psychologickým základem). Pro dostatečně mladé diváky, „zatížené“ stejnými problémy jako hlavní hrdinka, by nicméně mohlo jít o svižnou, vstřícnou (čili chápající) a ne příliš hloupou zábavu. 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný film o muslimské dívce, která chce trénovat kung-fu, ale rozhodně to nemá v životě lehké. Finální souboj je slušně natočen díky působivým slow motionům a divák si hezky vychutná chvaty, jinak spíše sportovní drama, které mi nepřišlo až tak vyjímečné od jiných podobně laděných snímků. Zhlédnutí však nelituji. 65% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama