Reklama

Reklama

Rákosníček a hvězdy

(seriál)
  • Československo Trsteniarik a hviezdy (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

První z příběhů o Rákosníčkovi. Rákosníček jako hvězdář napravuje maléry na noční obloze. Dalším pokračováním je RÁKOSNÍČEK A JEHO RYBNÍK (1983), které bývá ještě rozdělováno na samostatnou část RÁKOSNÍČEK A POVĚTŘÍ.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Jak Rákosníček předjížděl Velký vůz a co z toho bylo
2. Jak Rákosníček zachránil mráčky-beránky před hvězdným Orlem
3. Jak si Rákosníček nevysloužil hvězdu
4. Jak Rákosníček s Vodnářem zařídili, aby zase pršelo
5. Jak Rákosníček zachránil Polárku před slunečním paprskem
6. Jak Rákosníček zachraňoval raka,až se mu z toho zatočila hlava
7. Jak Rákosníček s Malým a Velkým psem neuhlídali měsíc
8. Jak Rákosníček vysvobodil zakletou labuť,která vůbec nebyla zakletá
9. Jak Rákosníček udělal na nebi kluziště a pořád se diví, proč mu lidé říkají Mléčná dráha
10. Jak Rákosníček vyzrál na nebeského střelce
11. Jak Rákosníček udělal z nebeského draka kolotoč
12. Jak si Rákosníček nepomohl k nebeské Koruně
13. Jak Rákosníček přivedl nebeskému Pastýři zatoulanou hvězdu (berg.12)

(více)

Recenze (79)

Drom 

všechny recenze uživatele

Mno když on ten Rákosníček má dvě naprosto zásadní chyby: Bohdalku, kterou bych nejraději praštil (a dost možná ji kvůli těm jejím večerníčkům už od dětství nesnáším) a strašně divnou animaci, která je sice osobitá a má charakter, ale mě vždy přišla strašně rozházená, nepřesná a nerealistická. Ale i přes to Rákosníčka jsem měl celkem rád a zvláště tuhle sérii věnující se hvězdné obloze, na kterou jsem se sám od malička fascinovaně díval. Ze všech příběhů zeleného skoroplešatého skřeta je tenhle cyklus suverénně nejlepší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak teď opravdu jako nevím." Když jsem poprvé zabloudil za mlhu hustou tak, že by se dala krájet a vlastně ještě kousek dál, tak jsem tam narazil na hygienické normy nesplňující rybník a jistého zeleného skřehotala, se kterým jsme se skamarádili snad jen proto, že jsme oba se vším nespokojení, umíme se spravedlivě rozčílit a jsme si vizuálně dost podobní. ()

Reklama

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Tuhle jsme přišli na to, jak že to bylo s tím Rákosníčkem... Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet (vlastně za oblaky dýmu), byl rybníček Brčálník (od slova brko) a v něm žil Rákosníček s pěkně vyhuleným hlasem. Každou chvíli tancoval s hvězdičkama a sedlal souhvězdí - a dokonce když spal, tak byl pěkně high. No a pak nemají české děti už v útlém věku pěstovat pod postelí marjánku! ()

john986 odpad!

všechny recenze uživatele

rozhodl sem se, ze dnes udelam poradek v pohadkach a ohodnotim je podle toho, jak je maj v lasce moje deti, tj. ti, pro ktery jsou urceny. Meni se doba, zivotni styl i deti... pohadky, na kterych sem ja vyrustal uz nemaji takvou odezvu, takze po nekolika neuspesnych pokusech s Kremilkem a Vochomurkou, Rakosnickem sem to zabalil a hlasuju za ne za odpad! vyjimkou je Krtecek a Maxipes Fik, ty byly prijaty s nadsenim. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Rákosníčkovy dramatické příhody začínají vždy dobrými úmysly někomu pomoci vyřešit jeho problém. Při jeho Pat&Mat způsobu realizace se to pak, celkem očekávatelně, zvrhne. S naprosto neočekávanými výsledky, které způsobí škodu nejen původnímu adresátovi pomoci, ale i všem nezúčastněným v širokém okolí. V této sérii dílů nadělá Rákosníček svými hokusy-pokusy pořádnou paseku nejen v okolí Brčálníku, ale i na nekonečných pláních nebeské klenby. A já, poučen tímto neposedným skřítkem, dnes už vždy, když pocítím nezvladatelné nutkání páchat někomu dobro, si sednu tiše do koutku a trpělivě počkám, až mě to přejde... ()

Zajímavosti (2)

  • Sama Bohdalová několikrát v rozhovorech přiznala, že si u dabingu Rákosníčka a dalších pohádek neustálým chroptěním ničila pro cizí děti hlas. Své dceři proto pohádky raději četla obyčejným hlasem. (Paity)
  • Dabing Rákosníčka, o který se postarala Jiřina Bohdalová, byl zařazen do Zlatého fondu české kinematografie. (Paity)

Reklama

Reklama