Reklama

Reklama

Pohřbené duše

(TV film)
  • Velká Británie The Haunted Airman

Mladý pilot bombardéru je během válečné operace raněn a upoután na vozíček. Dostane se na léčení do odlehlé kliniky pod dohled doktora Burnse. Tam musí nenadále čelit nástrahám podivných lidí, záhadného starého domu i vlastní duše… (oficiální text distributora)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Myslím si, že tenhle film je rozhodně zajímavý a nejen proto, že v tom hraje Pattinson. Film využívá té anglické atmosféry vytvářeného strachu ze starého velkého domu. Jsou zde zvláštní lidé, podivný psychiatr, který se víc zajímá o to, jak z lidí udělat trosky či mrtvoly než jim pomoci se uzdravit. Je tu bombardér, který je na tom špatně jak fyzicky, tak psychicky. Šel do války, aby si něco dokázal a místo toho spíš více ztratil. Jak cit v nohou, možnost se ještě milovat se svou ženou, tak i kus lidskosti.... a právě to u něj vyvolává strach, který je podporován neustále sledujícím doktorem a stíny depresivního domu. Není divu, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Akorát uvažuju o tom, zda doktor počítal s tím, že to Toby udělá. Protože jak se na to jen díval-buď ho ta situace tak zaujala a fascinovala nebo si to už plánoval. Každopádne si myslím, že svým skutkem si Toby naději na normální život definitivně pohřbil.

terulka

terulka (hodnocení, recenze)

Já bych to nazvala takovým komorním dílem. Rozhodně to není styl filmu, který by byl tak dobře natočen a dobře režírován, aby mohl dosáhnout jakéhokoliv úspěchu. Velmi pozoruhodný je obzvláště konec, který hold někomu stačí a někomu ne. Film není můj žánr, ale nutno podotknout, že Robert Pattinson se v tomto filmu vyvedl a upřímně se divím, že roli vzal a takhle se v ní hezky ukázal divákům :)

Reklama

Reklama