foto

Rachael Stirling

  • nar. 30.5.1977 (40 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rachael Atlanta Stirling se narodila 30. května 1977 ve znamení Blíženců v Londýně, ale během dospívání žila střídavě i ve Skotsku, kde to stále považuje za svůj domov. Jejími rodiči jsou Dame Diana Rigg (herečka) a Archibald Hugh Stirling, kteří jsou od roku 1990 rozvedeni. Má starší nevlastní bratry Ludovica a Williama (ze druhého manželství otce) a mladšího nevlastního bratra Davida (ze třetího manželství otce). Vystudovala historii umění na univerzite v Edinburghu. Již v mládí se začala věnovat herectví v divadle, byla členkou takzvaného National Youth Theatre, kde si zahrála např. v Othellovi.

Nyní se věnuje jak divadlu, tak filmu, televizi a rádiu. Díky matce, která pracovala jako herečka, se brzy seznámila se světem filmu. V roce 1998 si zahrála před kamerou poprvé, a to v komedii STILL CRAZY - POŘÁD NAPLNO. Po několika nepříliš známých filmech přišel úspěch se sérií BBC, NA ŠPIČCE JAZYKA z roku 2002, ve kterém si zahrála hlavní roli Nancy, za níž byla oceněna jako nejlepší herečka. Tato role ji ve světě proslavila, ale teprve se čeká na to, až dojde objevu jejího talentu také u nás...

Maemi

Herecká filmografie

Filmy

2016 Churchill's Secret (TV film)
Jejich nejlepší hodina a půl
2015 Scottish Mussel
2013 Šestnáct
2012 Sněhurka a lovec
2011 Lov lososů v Jemenu
2010 Centurion
2009 Královna Viktorie
2007 Jízda o život
2006 Beyond (TV film)
Pohřbené duše (TV film)
Truth, The
2005 Riot at the Rite (TV film)
2004 Final Quest, The (TV film)
Mrtvolka
2002 Na špičce jazyka (TV film)
Návnada (TV film)
2001 Jiný život
Othello (TV film)
Redemption Road
Triumf lásky
2000 Možná, miláčku
Na počátku (TV film)
Spoluvina
1998 Still Crazy - Pořád naplno

TV seriály

2015 Capital (TV seriál)
2014 Detectorists (TV seriál)
2012 The Bletchley Circle (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Šarlatový děs (S07E12)
2011 Ženy milující (TV seriál)
2009 Boy Meets Girl (TV seriál)
2004 Slečna Marplová (TV seriál)
Vražda na faře (S01E02)
2003 Hercule Poirot (TV seriál)
Pět malých prasátek (S09E01)

Dokumentární

2017 Příběh dvou sester (TV seriál) - vyp.
2016 Letters from Baghdad
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace