Reklama

Reklama

Moje zinková postel

(TV film)
  • USA My Zinc Bed
všechny plakáty
TV spot
USA / Velká Británie, 2008, 75 min

Obsahy(1)

Drama HBO sleduje básníka a vyléčeného alkoholika jménem Paul, dále jednoho miliardáře, jenž se s Paulem spřátelí a dá mu práci a manželku magnáta závislou na alkoholu, která si zvolila svou vlastní cestu uzdravení. Moje zinková postel je filmovou adaptací slavné divadelní hry Davida Harea. Snímek nabízí intimní portrét tří postav, které mají absolutně odlišné názory na to, jak léčit závislost a doprovodnou vášeň, jež dva z nich přepadne. Příběh sleduje Paula (Paddy Considine), básníka a spisovatele na volné noze, jehož obdivuhodné odhodlání zůstat střízlivý je neustále pokoušeno a nepřispívá k tomu ani jeho výbušná povaha. Druhým protagonistou je starší miliardář a byznysman Victor (Jonathan Pryce), někdejší komunista, jenž se s Paulem spřátelí a nabídne mu práci. A zbývá už jen Victorova krásná, mladá manželka Elsa (Uma Thurman), jež pochází z Dánska a je také alkoholička. Zřekla se střízlivosti ve prospěch filosofie svého manžela "mysl nad hmotou", podle které může nasávat víceméně jak se jí zlíbí. Příběh vrcholí během jednoho horkého léta v Londýně, kdy se Paul s Elsou sblíží. Victor s nimi hraje hru na kočku a myš a zkouší hranice jejich schopnosti udržet před ním své tajemství a nepropadnout destruktivnímu popíjení. Během několika emotivních scén ve Victorově kanceláři i doma se všichni tři pohádají a budou muset čelit přesvědčením ostatních a utkat se se svými vlastními démony. S vtipem, patosem i dramatem, Moje zinková postel zkoumá témata víry, přátelství a věrnosti s hlubokou emocionální rezonancí od začátku až do konce. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (3)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Strašně otravný film, plný žvástů, planého řečnění a nevýrazného hereckého ksichtu Paddyho Considinea. Úmorné, téměř doslova. 10% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O závislácích pro závisláky. Film podává triviální pravdy co nejsložitěji co nejnesrozumitelnějším jazykem. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stejně jako HBO zasponzorovalo a natočilo Expres na západ na základě dialogové divadelní hry, tak se zaměřilo i na další dialogovou divadelní hru, kde si se sebou vystačili pro změnu tři postavy, ale ve všech případech alkoholici. Rozjímání o životě už to ale bylo slabší a dialogy jsem také tak nehltal, jak bych si u dobrého dialogového filmu představoval. Zlé to ale určitě není. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama