Reklama

Reklama

A View from a Hill

(TV film)
všechny plakáty
Velká Británie, 2005, 40 min

Předloha:

M.R. James (povídka)

Scénář:

Peter Harness

Hudba:

Harry Escott
(další profese)

Recenze (5)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doktor Fanshawe přijíždí na žádost pana Richardse na venkovské panství, aby zde katalogizoval zdejší artefakty, jež nashromáždil jRichardsův otec, který za záhadných okolností zmizel. Je barevný podzim, co vábí k vycházkám do okolí, a tak se doktor nechá zlákat na cestu na nedaleký kopec, z něhož je báječný rozhled. Protože se mu rozbil dalekohled, dostane od pana Richardse jiný. Doktor záhy zjistí, že dalekohled ukazuje klášter v plné kráse na místě, kde jsou nyní jen runy. Tím se začíná mysteriózní příběh, v němž půjde doktorovi o krk. Velmi dobré herecké výkony, krásná příroda a napínavé finále. Ovšem film je nasnímán, jako by ho točili v sedmdesátých letech... Na jedno podívání fajn, unesený jsem z toho ale nebyl. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Horor s perfektní atmosférou "staré Anglie". Hrůza je zde nepojmenovaná a neurčitá, žádné speciální efekty zde nejsou, "jen" atmosféra stísňující a blížící se hrozby. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Jeden z ďalších príbeh od M.R.Jamesa,ktoré robí BBC.Nejedná sa o nejaký strašidelný príbeh,ale je to zaujímavé ako všetky príbehy od Jamesa.Je o mladom historikov,ktorý skúma starožitné artefakty po nebohom priateľovi v malej odľahlej dedinke.Sú tam aj zrúcaniny starého opátskeho kláštora a jeden kopec,ktorý sa volá Šibeničný vrch.Má rozbitý ďalekohľad,preto si požičia zo zbierky starý ďalekohľad.No a začne vidieť vecí,ktoré by inak nevidel. A len taktak že neprišiel o život.Žiadna krv a podobné vecí ako v bežných horroroch.Nie je to horror pre tých,čo pozerajú len gore,slasher a iné brutality. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První Ghost Story for Christmas z novodobé éry. A v roce 2005 se vlastně vůbec nic nezměnilo. Opět se adaptuje povídka M. R. Jamese, opět se buduje špičková atmosféra hrůzy, tajemství a starého anglického venkova, zůstala příjemná stopáž něco málo přes půl hodiny a navrch tu jsou vynikající herci. v tomto případě David Burke či Pip Torrens. Zápletka je opravdu klasická duchařina, přesně takovou, jakou od Anglie očekáváte. Já jsem tedy náramně spokojen. 80 %. ()

Reklama

Reklama