Reklama

Reklama

Svět podle Mallory

  • Velká Británie Welcome to the Rileys (více)
Trailer 2

Doug jede na služební cestu do New Orleans. Je rád, že změní prostředí a na chvíli si odpočine od své manželky Lois. Od té doby, co jim zemřela dcera, nedokážou najít společné zájmy a naopak se sami sobě více vzdalují. Doug si vyrazí večer na skleničku do klubu a při té příležitosti se seznámí s mladou prostitutkou Mallory. Prostořeká a upřímná Mallory rozdmýchá stereotypní život staršího muže. Svým osobitým kouzlem a nadhledem dokáže v Dougovi zažehnout jiskru a znovu objevit chuť do života. Pomůže Mallory nešťastnému páru opět najít ztracenou lásku?
V roli Mallory zazářila hvězda ze série Twilight sága - Kristen Stewart a na filmu se mimo režiséra Jake Scotta podílel i jeho otec Ridley Scott a strýc Tony Scott jako producenti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pochopitelný příběh s velmi silnou hereckou trojicí. Pokaždé, když pln nedočkavosti vidím další skvělé drama Kristen Stewart, si říkám, jak hrozně mě mrzí její účinkování v upíří sáze. Ne, že bych nechápal, že si na celé frašce vydělává peníze - jen mě ubíjí, když ve fantasy pro ženy mrhá svým potenciálem. Možnost naplno prosadit svůj opravdový herecký talent se totiž herečce nabízí jen a pouze v obdobných rolích... zde jako náctiletá prostitutka s velmi vytříbeným slovníkem. A pokaždé, když další pěkné drama s jejím úžasným kukučem v jedné z rolí skončí, chci ji mít vedle sebe na gauči a... prostě kecat :-)! ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dramatiké, životní, tmavé, nešťastné, zvláštní, citové × klasické, obyčejné. Námět zajímavý, realizace nebyla špatná, tmavé a špinavé to bylo dost, emoční ztráta z dcery a neustále psychické osobní týrání z viny bylo taky přítomno. Herecké obsazení zajímavé, Kristen se se svými absťákovými pohyby hodila do role prostitutky víc než dost. Obyčejný snímek o nelehkých životních osudech. ..a slovo dalo slovo a určitě jim volá každý týden.. ()

Reklama

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Welcome to the Rileys je velmi precizně natočený film s výbornými hereckými výkony. Jeho síla je především v detailech, které způsobují, že jinak poměrně triviální příběh s tuctovým morálním přesahem dostává nečekanou hloubku. Mám s tím vlastně jediný problém a to ten, že nedokážu akceptovat finální vyznění celého snímku, které uhýbá veškerým konfliktům a přináší bezbolestný optimismus, jenž protiřečí předchozímu ději a realitě samotné. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Pekne z ostra a priamo zrežírovaná realita, odhaľujúca ďalší príbeh v ktorom sa pretínajú protikladné pocity dospelých a teenegerky, ktorá hľadá to správne miesto vo svojom živote. Pomoc, ktorá sa jej dostala ju z časti predsa len zasiahla a pomohla jej k hľadaniu nasledovného zmyslu života, len škoda, že jej ďalší spôsob života, už nebol zobrazený. James Gandolfini sa u mňa zapísal v dobrom svetle, už v seriály Sopranovci, kde tiež hral rolu otca v ktorej mu to ozaj svedčí. Aj teraz sa stal tým najväčším ťahúňom a ako silný buldozér pôsobil nezastaviteľne, keď tlačil všetku tu zátaž pred sebou a svojou chlapskou, tvrdou povahou skvelo zakrýval svoje vnútorne pocity. Do celého projektu dobre "brnkal na strunu" Marc Streitenfeld, ktorý občasnými jemnými tonami prispel k trocha tmavšiemu a pochmúrnejšiemu obrazu. Pomalý spôsob rozbaľovania deja a tiež nadviazanie do úvodu, prinúti človeka si všímať každý moment a to mi celkom vyhovuje. Takto z ľahka krok za krokom sa odkrývali aj tieto jednotlivé udalosti, doplnené vkusnými humornými dialógmi (budeš si ma vydržiavať? kúpiš mi pekné veci? áno, kúpim ti zmeták a lopatku), či ostré používanie vulgarizmov, ktoré sú bežnou formou v živote a ktoré často odľahčujú vypätú situáciu.70% ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele

Návod na to, jak si během jednoho večera adoptovat šestnáctiletou prostitutku, nám ukáže osudem zkoušená manželská dvojice Rileyů. Snímek plný malých životních zvratů nemá nikterak hlubokou myšlenku, narozdíl od velmi podobného Detachment, který přeci jen byl o určitou úroveň výš. Zdejší nenávist ke Kristen Stewart nepochopím, snad je neoblíbená proto, že hrála ve Stmívání a lá film pro mladé blbky? Opravdu nevím... ve Welcome to the Rileys zahrála fantasticky, stejně tak zbylá ústřední dvojice. A vlastně nikdo jiný, jako by tam nehrál... Co se týče konce, tak jsem byl mírně zklamán. Možná jsem čekal trochu více či nějakou bombu, které jsem se nakonec nedočkal ... zřejmě je to dobře. Odpočinkové drama, které netřeba vidět vícekrát. 70% - Sakra chci do New Orleans! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Na filmu se mimo režiséra Jake Scotta podílel i jeho otec Ridley Scott a strýček Tony Scott, a to jako výkonní producenti. (sir-dave)
  • Kristen Stewart se scénář dostal do rukou poprvé v šestnácti letech a obsazena do role byla ve svých sedmnácti letech. Produkce filmu pak musela počkat, dokud nedovršila 18 let. (HellFire)
  • Kristen Stewart (Allison alias Mallory) před natáčením filmu záměrně málo spala, učila se tancovat u tyče a jedla pouze mastná a nechutná jídla. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama