Reklama

Reklama

Městečko Peacock

Trailer

Obsahy(1)

V mysteriózním thrilleru z dílny debutujícího režiséra Michaela Landera, který je současně i spoluautorem scénáře, hlavní hrdina John (Cillian Murphy) vytváří kolem svojí postavy podivnou fantasmagorii - on sám i obyvatelé nebraského městečka Peacock sledují osudy muže a jeho manželky, netuše, že se jedná o jednoho člověka. Příchod ženy z jeho minulosti (Ellen Page) po nehodě vlaku v Johnově zahradě jenom rozvíří temné vody jeho podvědomí... (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bizarná, úchylná a dosť strašidelná psycho dráma, ktorá je dokonalou filmovou variantou na americký literárny štýl "southern gothic". Film má úžasnú mrazivú atmosféru (podporenú hlučnou ambientnou hudbou), ktorej základným kameňom je skvostný Cillian Murphy, ktorý sa pre túto rolu narodil a je úplne strhujúci a strašidelný. Škoda akurát nedostatočnej dohry a neodpovedania na mnohé otázky. Ellen Page je určite veľmi dobrá herečka, no podobne ako pri Inception, je nevhodne obsadená a v role je nedôveryhodná (mladé dievča, skrachovankyňa, part-time prostitútka). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nikdo tohle nechápe. Skilpovi byli vždycky známí svým tajnůstkářstvím.... Nejdřív to vypadá, že posmrtná závislost na matce bude strašidelným průvodcem po celý film a rozdvojená osobnost bude mít něco za lubem. Uteče 50 minut a je to trochu nuda. John/Emma by se měl(a) konečně vymáčknout. Jít do akce, něco udělat, někoho zabít... A tak příběh z baráku, který zažil hodně špatnýho, stojí na výkonu C.Murphyho (což je hlavní pozitivum!). A všichni ti ostatní známí herci jsou jen ,,nahrávači“. Podivný příběh. Nevím, co o tom napsat víc. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem svoje máma. 2.) Hledám ,,nejzajímavější“ města v USA. 3.) Uspokojují mě podivní lidé. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Oproti Otíkovi z Vesničky mé střediskové má John malou naději, ale ten zase neměl dvě identity. Tohle je rozehrané poměrně solidně a čmuchám kolem, jak to celý dopadne, protože to je fakt zajímavý. Mám tip, že nakonec všichni přijdou na to, jak to s nima dvouma je, ale že to nikomu nebude vadit... Cillian Murphy podává svůj životní výkon i příkon a po dlouhé době mě fakticky naplno zaujal, protože tady to není jenom pěkná tvářička, ale herectví. I ten konec dopadl jinak, než jsem čekal, takže ke spokojenosti mi chybí už jenom trocha krve a sexu, který tam nebylo ani jedno, chch. ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Peacock získává body za budování atmosféry i za použití pouze minimalistických výrazových prostředků. Bohužel scénář je to poněkud nedovařený a přestože film působí dost rozvláčným dojmem, přesto končí nemastně neslaně - a hlavně vcelku nečekaně (nečkaně v tomto případě neznamená neočekávaným způsobem, nýbrž ve chvíli ve kterou bych to nečekal). Z Peacocku si tudíž bohužel neodnáším pocit shlédnutého komplexního díla, nýbrž pouze závan naznačeného potenciálu, hereckého a především režisérského. A hlavně mi prosím už někdo vysvětlete, kde se berou ty škatulky? Thriller? Ale kdeže! A k tomu ještě horor? Nenechte se vysmát. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"My ženy musíme držet při sobě.." Viď, Normane ?! ;) Opravdu velmi dobrý, hutně atmosférický a znepokojivě bizarní, debut Michaela Landera citlivě a lehce si pohrávající s normanbatesovským motivem, byť ten tedy stojí a padá s tradičně skvostným démonickým Irem, Cillianem Murphym.. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel od 6. května do 9. června 2008. (poeta)

Související novinky

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama