foto

Keith Carradine

  • nar. 8.8.1949 (68 let)
    San Mateo, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Keith Carradine se narodil 8. srpna 1949 v Kalifornii. Je prostředním synem herce Johna Carradinea (1906-1988) a bratrem herců Davida a Roberta Carradineových. Začal studovat dramatické umění na Colorado State University, po semestru ale odešel do Los Angeles, kde se objevil v muzikálu Vlasy (1969).

Do filmu byl poprvé obsazen v roce 1971 a to do westernu PŘESTŘELKA, kde si zahrál po boku Johnnyho Cashe a Kirka Douglase. Následovaly role ve filmech Roberta Altmana - kovboje si zahrál ve filmu MCCABE A PANÍ MILLEROVÁ (1971), bankovního lupiče v krimi ZLODĚJI JAKO MY (1974), kytaristu a zpěváka v hudebním dramatu NASHVILLE (1975). V tomto filmu interpretoval vlastní písně a za jednu z nich “I'm Easy“ získal roku 1975 Oscara.

Svůj hudební talent využil i v dalším filmu VÍTEJTE V L.A. (1976), uměleckého fotografa ztvárnil v nostalgickém dramatu DĚVČÁTKO (1978), který se odehrává v prostředí neworleanského nevěstince na počátku století. O rok dříve se objevil v hlavní roli ve válečném dramatu Ridleyho Scotta SOUPEŘI, kde si zahrál napoleonského důstojníka. Jednalo se o filmovou adaptaci povídky Josepha Conrada.

V 80. a 90. letech následovalo mnoho rolí ve více či méně známých filmech - hlavně westerny, dramata a mnoho TV filmů. Např. válečné drama JIŽANSKÁ POHOSTINNOST (1981), romantický film MARIINI MILENCI (1984) nebo CRISSCROSS (1992).

V posledních letech hraje v úspešných amerických seriálech. V roce 2004 jsou to “COMPLETE SAVAGES“ (jedním z režisérů je i Mel Gibson) a westernový “DEADWOOD“. O rok později obsadil jednu z rolí v šestidílné minisérii “NA ZÁPAD“, kterou produkoval Steven Spielberg. Zatím jeho poslední rolí je speciální agent Frank Lundy z FBI ze seriálového hitu “DEXTER“ (2006). V nedávné době si herec střihnul také roli v seriálu “MYŠLENKY ZLOČINCE“, ovšem tentokrát mu scénář přidělil místo na opačné straně zákona.

Z jeho krátkého manželství s herečkou Shelley Plimptonovou se narodila dcera Martha Plimptonová (nar. 1970), která pokračuje v rodinné herecké tradici.

Jana "xjane" Strnadová

Herecká filmografie

Filmy

2018 Old Man and the Gun
2017 Ray Meets Helen
2016 A Quiet Passion
2015 Bereave
2014 Dakota's Summer
Terroir
2013 Ain't Them Bodies Saints
2012 The Tin Star (TV film)
2011 Domácí záležitosti
Kovbojové a vetřelci
2010 Městečko Peacock
2009 Winter of Frozen Dreams
2008 Lake City
2007 Bobby Z
Elvis a Anabelle
V dostihovém sedle
2006 Rodinné záležitosti (TV film)
2005 Jsi jen naše
Kaliforňanky
2004 Balto 3
Hair High
2003 Coyote Waits (TV film)
Dobrodružství Ociee Nashové
Muž se srdcem kovboje (TV film)
2002 Andělíček
Odpadlík (TV film)
Sokoli
2001 Cahoots
Diamanty z Jeru (TV film)
Parádní jízda
2000 Baby (TV film)
Metropolis (TV film)
Zotročení: Příběh Fanny Kembleové (TV film)
1999 Čas lásky
Hotel pro rukojmí (TV film)
Měsíc lovu
Píseň od srdce (TV film)
Poslední naděje (TV film)
Sirény (TV film)
1998 Past
1997 Dodržet slib (TV film)
Na život a na smrt (TV film)
Prokletá farma
1996 Drsný a drsnější
Special Report: Journey to Mars (TV film)
1995 Divoký Bill
Pouta
Trial by Fire (TV film)
1994 Andre
In the Best of Families: Marriage, Pride & Madness (TV film)
Jiný život (TV film)
Mrs. Parker a začarovaný kruh
1992 Past na Chrise
Rabbit Ears: Annie Oakley
1991 Ballad of the Sad Cafe, The
Mio caro dottor Gräsler
Payoff (TV film)
1990 Kde je ta zatracená věc
Soud (TV film)
1989 Forgotten, The (TV film)
Revenge of Al Capone, The (TV film)
Strach
Street of No Return
1988 Modernisté
Můj otec, můj syn (TV film)
Můj život v Ibaře (TV film)
Smrtící bumerang
1987 Eye on the Sparrow (TV film)
Murder Ordained (TV film)
1986 Half a Lifetime (TV film)
Vyšetřování
Winner Never Quits, A (TV film)
1985 Zmatek v hlavě
Ztráta paměti (TV film)
1984 Mariini milenci
Scorned and Swindled (TV film)
Vyber si mě
1981 Jižanská pohostinnost
1980 Nezaručená zpráva o válce (TV film)
Psanci
1979 Old Boyfriends
Téměř dokonalá aféra
1978 Děvčátko
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
1977 Soupeři
1976 Lumière
Vítejte v L.A.
1975 Nashville
You and Me
1974 Antoine et Sébastien
Arrivano Joe e Margherito
Godchild, The (TV film)
Zloději jako my
1973 Hex
Idaho Transfer
Vládce severní dráhy
1972 Kung Fu (TV film)
Man on a String (TV film)
1971 McCabe a paní Millerová
Přestřelka

TV seriály

2017 Madam Secretary (TV seriál)
Epizoda 10 (S04E10)
Epizoda 9 (S04E09)
Epizoda 8 (S04E08)
další epizody (10)
2016 Teorie velkého třesku (TV seriál)
Sonda do rodinných vazeb (S10E01)
2015 Fargo (TV seriál)
Palindrome (S02E10)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Selhání vědeckých principů (S09E03)
2014 Fargo (TV seriál)
Morton's Fork (S01E10)
A Fox, a Rabbit, and a Cabbage (S01E09)
The Heap (S01E08)
další epizody (8)
Stoupenci zla (TV seriál)
Zmrtvýchvstání (S02E01)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Smrt a rockenroll (S11E17)
2012 Pohřešovaný (TV seriál)
2010 Teorie velkého třesku (TV seriál)
Komplikovanost vztahů (S04E09)
2009 Dům loutek (TV seriál)
Seznamte se s neznámou (S02E07)
Vyšší zájmy (S02E05)
Sounáležitost (S02E04)
Dexter (TV seriál) - herec, a.z.
Drsný Harry (S04E05) - a.z.
Dexter má dovolenou (S04E04)
Oslepení (S04E03)
další epizody (5)
2008 Havárie (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Všeuměl (S05E04)
Nový začátek (S05E03)
Návnada (S05E02)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
Dexter (TV seriál)
Britská invaze (S02E12)
Na nejbližší odbočce zahněte vlevo (S02E11)
Tajemství domu Morganů (S02E10)
další epizody (11)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Není cesty ven (2. část) (S02E23)
Není cesty ven (1. část) (S02E13)
2005 Na Západ (TV seriál)
2004 Deadwood (TV seriál)
Jack McCall a jeho soud (S01E05)
Byl to chlap (S01E04)
Nový průzkum (S01E03)
další epizody (5)
Chlapi sobě (TV seriál)
2003 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
První let (S02E24)
2002 Street Time (TV seriál)
1999 Outreach (TV seriál)
1997 Fast Track (TV seriál)
1996 Cesta mrtvého muže (TV seriál)
1989 Confessional (TV seriál)
1983 Policejní šéfové z Delana (TV seriál)

Dokumentární

2014 Altman
The Roosevelts: An Intimate History (TV seriál)
2002 Making of 'Street of No Return', The
2001 Intimate Portrait: Brooke Shields (TV film)
2000 David Carradine: The E! True Hollywood Story (TV film)
1994 Baseball (TV seriál)
1992 Lincoln (TV film)
1981 The Best of Sex and Violence
1979 Carradines Together, The

TV pořady

2013 The 67th Annual Tony Awards (TV pořad)
2008 Warren Beatty - pocta za celoživotní dílo (TV pořad)
1995 Some Enchanted Evening: Celebrating Oscar Hammerstein II (TV pořad)
1994 66. Annual Academy Awards (TV pořad)
1991 Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
1984 The 36th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1980 The Alan Thicke Show (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 Madonna: Celebration (hudební videoklip)
1990 Madonna: The Immaculate Collection (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace