Reklama

Reklama

Královské výstupy

(neoficiální název)
  • USA King Lines
všechny plakáty
Trailer
USA / Kanada, 2007, 64 min

Obsahy(1)

Další kolaborace produkčních společností Big Up Productions a Sender Films nám ukazuje profil jednoho z nejlepších lezců současnosti - Chrise Sharmy. Vydejme se spolu s jeho lezeckými partnery na Mallorcu, kde si za svůj projekt vybral 20 metrů vysokou sklaní bránu vyčnívající přímo z moře. Ochutnejme, jaké je lezení na bizardních skalních útvarech v neprobádaných končinách Venezuely, 2-3 dny chůze od nejbližší civilizace. Na trochu klasického sportovního lezení se podíváme do Francie a amerického Utahu. (Saku)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Destinace a skutečná místa, která se "dají" vylézt nám Chrise Sharma krásně popsal a předvedl na nich svoji jedinečnost a pořádný úm. Ukázal že je opravdová jednička v tomto sportu. Nejvíc mě zaujalo kolikrát lezl na skalní oblouk aby se jednou mohl dostat na jeho vrchol. NIc nezdá, dokud tam prostě nevyleze. Jeho umění bych dal plný počet, ale dokument mi nepřišel úplně bezchybně udělaný a tudíž dávám jen tři hvězdy - 60%. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zajímavější exteriéry, větší propojení s divákem = lepší atmosféru + adrenalin v žilách. Dostal jsem v rámci žánru jen průměrnou podívanou, kterou doprovázelo celých 64 minut plných hekání a řvaní... Chápu, že je horolezectví náročné, ale pokud to jedni zvládnou bez podobných akustických výlevů, pak věřím tomu, že i ti druzí by to zvládli také. Tato věc byla na filmu dosti rušivá, ale i přesto se mi podařilo usnout. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Hodně se klaním, hodně zírám a trochu si ťukám na čelo. Dokument jsem zhlédla hlavně kvůli tomu, že se natáčel na mé milované Mallorce. V horolezectví si nijak nelibuji, ale ráda koukám na nové věci a ráda obdivuji to, co bych já nejspíš nikdy nedokázala. Líbí se mi s jakým zapálením do toho Chris Sharma jde. Z filmu bych řekla, že to má v hlavě opravdu srovnané, ikdyž některé kousky vypadaly opravdu nebezpečně...je to borec! ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.7/10] | me: Výborný dokument a o výbornom lezcovi. Veľmi príjemné spravovanie s množstvom vynikajúcej kamery, krásnej prírody a brutálnych výkonov. Je to obdivuhodné, je to neuveriteľné. Chris Sharma je veľmi sympatický pohodový týpek, ktorý nás spolu s jeho kamarátmi sprevádza na miestach, kde lezenie nadobúda úplne iný rozmer a charakter. Nadšenie, nadpriemerné výkony, ... proste radosť pozerať. ()

Kloktaldo 

všechny recenze uživatele

Společně s Pádem do ticha je to nejlepší film s lezeckou tématikou, co jsem doposud viděl. Chris je neskutečnej borec a velkej sympaťák. Obdivuhodná je především ta vůle a mentální síla neustále se pokoušet o zdolání cesty, ze které snad milionkrát spadnul. Ale trpělivost ovoce přináší, chce to jen MUCHO TIEMPO :-). ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Film vyhrál Grand Prize a Best Climbing Film na třech festivalech. (Saku)

Reklama

Reklama