Reklama

Reklama

Jezero Tahoe

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Hořká komedie, která svou surreální poetikou a absurdním humorem připomíná to nejlepší z filmů Akiho Kaurismäkiho a Jima Jarmusche. Z letošního Berlinale si Fernando Eimbcke za vyprávění o mladíkovi, který se v prachu yucatanské pouště pokouší najít někoho, kdo by dokázal spravit jeho rozbitý vůz, odnesl cenu Alfreda Bauera. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

seeker23 

všechny recenze uživatele

Formálně naprosto precizní snímek, vypadající zpočátku pouze jako nápaditě natočená variace na pohádku O slepičce a kohoutkovi, ovšem v půlce dojde k zásadní proměně a vposledku jde o dokonale symetrickou a promyšlenou záležitost. Naprostá většiná záběru je dlouhých a statických, navíc se spoustou dlouhou trvajících zatmívaček, které ovšem díky přítomnosti zvukové stopy udržují kontinuitu a navíc dotvářejí specifický typ humoru, založený na nedořečenosti a na ukazování následků bez znalosti příčin - v tomto ohledu mě napadá souvislos takešim kitanem (byť ten i přes podobnou zálibu ve statických záběrech použivá ke stejnému účinku trochu odlišných technik). Přesto snímek ani trochu nenudí, naopak takto humorné a nápadité využití minimalistických prostředků jsem už dlouho neviděl. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý mexický film o tom, že každý člověk má své trápení, ale i přesto existuje něco, co ho "drží při životě". A je to podané ve statických záběrech, které pro některé můžou být dost dlouhé (mě zas tak dlouhé nepřišli, ale tak zase já jsem fanoušek Benninga...), ale mě docela pohltili a nemůžu říct, že bych se za celou dobu toho filmu nějak výrazně nudil. Jo, některé záběry trvají dýl než by měly, ale nevadí to. Největším kladem na celém filmu je ale rozhodně dokonalá Zabého kamera, na které je opravdu znát, že ten člověk pro to má cit. Nutno ale dodat, že tohle rozhodně není film, který neosloví každého, i když má trochu takový feeling Jarmuschových filmů. Mám to mezi čtyřmi a pěti, uvidím, jaký to ve mě zanechá dojem zítra a podle toho možná tu hvězdičku přidám, zatím dávám silné 4*. ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Ano - dlouhé statické záběry, no name herci, mnoho pauz ( černé obrazovky ) - a přesto mě ten film bavil. Řekl bych, že tenhle film obsahuje vůbec nejvtipnější moment, kterej jsem na 43. KVIFF viděl a samozřejmě ho nebudu prozrazovat. Prostě takový milý, nevtíravý film s několika zajímavými figurkami. ()

whitas 

všechny recenze uživatele

Na takovéto filmy jsem se do Varů těšil. Lake Tahoe připomíná videohru neustálím plněním menších úkolů a taky kamerou. Většina obrazů spočívá v naplňování a vyprázdňování záběru, podobně jako tomu bylo u starých 2-D her, kde přecházel panáček z jedné obrazovky do druhé. Když se nad filmem zpětně zamyslím, tak se tam vlastně skoro nic nestalo, přesto tento snímek patří mezi to nejlepší, co jsem měl letos možnost vidět. ()

decay 

všechny recenze uživatele

Tomu, kto obľubuje pomalú naráciu, ktorá má hĺbku, musím jednoznačne len odporučiť. Je tu veľké množstvo odkazov a symboliky, ktoré však každý a jeden majú svoj presne určený význam. Vďaka ním je tento film ľahko čitateľný. Za zmienku stojí aj strih, ktorý využíva dlhé čierne predely. Všetko by mohlo ľahko skĺznuť do nudy, avšak v tomto prípade sú všetky ingrediencie dokonale namiešané. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Ceny: MFF Berlín 2008: Cena Alfreda Bauera a Cena FIPRESCI. [LFŠ 2010] (Krouťák)

Reklama

Reklama